YENİ AY NE ANLATIYOR?

Bugün "Yeni Ay" enerjisi başladı. Hint Astrolojisine göre Başak burcunda oluşan Yeni Ay detayda daha önce fark etmediğimiz bir konuyu anlamamızı ve derinlemesine görmek zorunda kalacağımıza işaret etmekte. Yeni ay etkisi Cumartesi günü de devam edecek ve Pazardan itibaren Ay büyümeye başlayacak ve Çarşamba günü Hilal fazına ulaşmış olacak. Genel kanının aksine Ay karalık fazının en uç noktasında yani Yeni Ay döngüsünden geçerken bir duruma başlamak ilerlemeye çalışmak veya yepyeni bir durumu hayata geçirmek çok olumlu bulunmaz. Başlangıçlar için en güzel zaman "Hilal" fazıdır. Dolayısı ile hafta sonu boyunca yoğun hissedilecek olan Yeni Ay döngüsü boyunca bir konuda plan yapmak kararlarınızı gözden geçirmek beklettiklerinizi organize ederek adım atmak için hazırlıkta bulunmak çok uygundur. Ancak harekete geçmek için Salı Ve Çarşamba gününü beklemek doğru olacaktır.
Yeni ay metabolizmanızın düştüğü veya zayıfladığı hızının azaldığı zamanlara işaret eder. Dolunayın aksine sizi tutku veya yüksek volümde tutmaz. Aksine içe döner metabolizmanızın zayıflamasıyla adeta yavaşlarsınız. Bu nedenle Yeni Ay döngüsü detoks yapmak arınmak bir alışkanlığı vazgeçemediğiniz bir durumu bırakmak açısından çok iyidir. Bu dönemde arınma ve korunmayla ilgili çalışmalar iyi gelir. Beden hassaslaştığı için ağır spor yapmak fiziki olarak kendinizi zorlayacak işlere yönelmek doğru değildir. Ağır beslenmeyin hafif gıdaları tercih edin. Bitkiler Yeni Ay döngülerinde fazla su istemezler. Hatta Cuma ve Cumartesi günlerinde bitkilerinizi sulamayın su onların da yiyeceğidir. Yeni Ay günlerinde onlarda fazla yiyecek istemezler. Özellikle baktığınız bitki veya bahçeniz varsa sulamaya Pazardan itibaren devam edin.



EKİM Yeni Ay'ı NELER GETİRECEK...


30 Eylül Cuma'dan itibaren başlayan Amavasya (Yeni Ay) döngüsü hem iyi hem de zorlayıcı enerjileri bir arada tutmakta. Hint Astrolojisine göre Başak burcunda gerçekleşecek olan YENİ AY Satürn ile Ketu (Güney Ay Düğümü) etkileşmesi ve Neptün'de devrede olmasıyla geçmişten gelen konularla yüzleşme daha önce fark etmediklerimizi görmek zorunda kalma küçümsediğimiz itibar etmediğimiz konu veya kişilerle bir şekilde yolumuzun birleşmesi şeklinde 30 Eylül cumadan itibaren Ekim'in ilk haftası boyunca etkin olabilecek enerjiler arasında. Bu durumdan en yoğun Kova burçları yükselen Kova Akrep burçları veya yükselen Akrepler ve ay burçları bu alanlarda olanlar daha yoğun etkilenecekler.

Mars Yay burcunda ilerlerken (Hint Astrolojisine göre) Pluto ile etkileşimdeyken gireceği Yeni Ay döngüsünde tepkisel davranma gerginliklerin artması mücadeleye hazır hissetme karşımıza çıkan durumlardan kaçmadan üstüne gitme ve derinden gelen öfkelerle boğuşma öne çıkabilir. Bu noktada Cuma Cumartesi ve önümüzdeki hafta boyunca ilişkilerde güç gösterilerine girmek mücadeleci bir tavır sergilemek rekabete girmek olayların üzerine gitmek söz konusu. Bu etki;
Yay burcu yükselen Yay Başak burçları yükselen Başak İkizler burcu ve yükselen İkizler Oğlak burçları ve yükselen Oğlaklar açısından önemli olacak. Yeni Ay döngüsüyle Ekimin ilk haftası boyunca öfke kontrolüne önem vermek durumları kişiselleştirmeden değerlendirmek mücadeleye girmemek veya zorlamamak çok önemli. Hedefe kitlenerek olmayacak şeyleri zorlamak inadına yapmaya çalışmak bu etkin uzantılarından birisidir ki bu duyguların etkisinde kalmamak çok doğru olur.

Yeni Ay'ın mimarları AY ve GÜNEŞ oluşum sırasında Jüpiter ile kavuşumda olacaklar. Özellikle Başak burçları adına yeni olayların gerçekleşmesi maddi konularda beklediğiniz bir durumun aniden önünün açılması fırsatlar yakalamak kendinizi ortaya koymak yeni bir anlaşmayı aktif hale getirmek önünüzdeki on günlük döngüde söz konusu olabilir. Genel olarak da bu etkiden Başak Aslan İkizler Balık ve Boğa burçları ile bu alanlarda yükseleni olanlar daha fazla etkilenebilecekler. Ama genel olarak Yeni Ay sürecinin en güzel etkilerinden birisi de kuşkusuz şans ve bolluk gezegeni ile Işıkların (Ay ve Güneş) kavuşum etkisinde yeniaya girecek olmaları.

Yeni Ay geçmişten gelen bir çok eski konuyu ve muhtemelen de sizin hiç fark etmediklerinizle sizi yüzleştirirken sizden saklananları öğrenecek yalanları yakalayacak gizlenenleri fark edebileceksiniz. Fakat gelişmelere özellikle de eskiler kaynaklı geçmişle ilgili konulara fazla odaklanmamayı ve fark ettikleriniz gördüklerin ve öğrendikleriniz için şükrederek ileri bakmayı başarabilirseniz yeni fırsatları yeni gelişmeleri ve belki de önünüze çıkabilecek hediye gibi gelişmeyi idrak ederek çok daha güzel değerlendirebilirsiniz.

Koç burçları Balık burçları Terazi Başak Yay burçları ve bu alanlarında yükselen ay burçları olanlar yeni ayın fırsatlarından yararlanmaya bakın.



YENİ AY DÖNGÜSÜNDE UYGULAYABİLECEĞİMİZ RÜTÜEL DUA VEYA KORUNMA YÖNTEMLERİ

Öncelikle başta da belirttiğim gibi YENİ AY dediğimiz döngü Ay'ın ışığının en aza indiği ve karanlık fazının tam olarak yaşandığı süreçtir. Bu etki eski kadim bilgilerden günümüze kadar hep korunmada kalmayı bedenimizi ve ruhumuzu korumaya almamızın önemli olduğunu aktaran bilgilerle doludur. Eski Hint kaynaklarında kötücül enerjilerin ayın gece boyunca yeryüzünü karanlıkta bırakmasıyla ve ışığını bize ulaştıramaması nedeniyle açığa çıktığını korumasız kaldığımızı ve negatif enerjilerin yeryüzünde daha rahat aktive olduklarını anlatırlar. Bu nedenle de tüm bilgiler bu süreçlerde inancınıza göre korunma dua ritüel veya yöntemlerini daha sıkı uygulamayı tembih eder.

Korunma etkileri eviniz yani yaşam alanınız ve bedeniniz üzerinden uygulanabilir. Ayrıca sevdiklerinizi korumak adına da çalışmalar yapabilirsiniz. Korunmak için en basit ama etkili iki yöntem "Tuz" ve "Sirke"dir. Her ikisi de doğanın bize sunduğu armağan gibidir. Uygulaması kolay ve ama sonuçları çabuktur. Tuzu (doğal olan rafine edilmemiş tuzdan bahsediyorum) evinizin eşiğine serpebilirsiniz. Paspasla kapı eşiğiniz arasına ince bir çizgi halinde serpeceğiniz tuz elbette niyet de ederek yuvanızı negatif enerjiden koruyan çok basit ama etkili yöntemlerin başında gelir. Tuzun ayrıca bir kap içinde yaşam alanınızda tutulması yine enerji dengelenmesi için çok etkilidir. SPA'lar daki son dönem tuz odaları uygulamaları aslında sizin enerji dengelemeniz için destekleyici bir etki olmakla birlikte kadim bilgilerde binlerce yıldır vardır. Sirke ise temizlik yaparken kullanabileceğiniz en etkili temizlik maddesidir. Ara sıra da özellikle yeni ay ve dolunay döngülerinde sirkeli su ile duş almak yine kendi bedeniniz için çok iyi gelen dengeleme ve korunma yöntemlerinden biridir.

Ekim Yeni AY'ı gezegen etkileri nedeniyle yukarıda da aktardığım gibi Mars enerjisini etkin kılmakta. Bu nedenle zaten ruhunuz mücadele etmeye bu kadar yakın dururken kırmızı ve benzeri tonlarla kendinizi daha da ateşlemeyin. Bu nedenle hafta sonu boyunca kırmızı tonlarından biraz uzak durmak iyi olur.

Yeni Ay döngüsünde Sarı Turuncu tonlarını tercih etmek iyi gelebilecek dengeleme yöntemlerinden birisi. Satürn ve Ketu arasındaki etkileşim dikkati dağınık ve geçmişe fazla odaklı yapabilir demiştim. Bunu dengelemek için turuncu ve sarı tonları iyi gelecektir. Öte yandan iletişimle ilgili sıkıntılar boğaz enfeksiyonları sorunları şu ara halen devam etme eğiliminde ki buna da Mavi tonları çok iyi gelecektir.

Elinizde "Sitrin Taşı" varsa hafta sonu boyunca ve önümüzdeki bir haftalık döngüde aktive edin. Öncelikle bereket ve bolluk enerjilerine iyi gelen sitrin hem bu aralar dengesizleşen maddi etkiler için hem de Jüpiter enerjinizi desteklemek için çok uygundur. Dualar açısından da bu süreçte korunma dualarına ve bereket dualarına önem verebilirsiniz.


Burçlar ve Yeni Ay Döngüsü


Koç burçları veya Koç yükselenler
Mesleki alanlar iş ve iş teklifleri işle ilgili konularda yeni başlangıçlar teklifler ve fırsatlar açısından önünüzdeki on günlük süreç hareketli olabilir. Aile içi konularına ebeveynlerinizle ilgili durumlara dikkat etmekte fayda var. Ani bir kararla ev değiştirme söz konusu. İlişkiler açısından şanslı bir dönemden geçiyorsunuz.

Boğa burçları veya Boğa yükselenler
İlişkiler aşk hayatınız çocuklarla ilgili konular kişisel gelişim alanları hobiler kurs ve benzeri eğitim konuları yeni ay ile aktif oluyor. Başlamak istediğiniz bir eğitim veya iş adına aniden koşulları uygun hale gelebilir.

İkizler burcu veya İkizler yükselen;
Aile konuları yuva alanlarınız ebeveynlerinizle ilgili gelişmeler ev konularında yapmak istediğiniz değişiklikler adına ilginç gelişmeler yaşanabilir. İş ve kariyer konularında fırsatlara açıksınız. İlişkinizde evliliğinizde eşinizle ilişkinizde eski konular fark etmedikleriniz fazlasıyla gündeme gelebilir. Siz önünüze bakın ve geçmiş için kendinizi yormayın.

Yengeç Burcu veya Yengeç yükselen;
Yakın çevreniz kardeşler arkadaşlar kuzenler hatta komşularla ilgili ani gelişmeler söz konusu. Kısa bir yolculuk kısa vadeli bir planın aniden tekrar gündeme gelmesi söz konusu. Girişimler cesaret edemediklerinizi yapma isteği öne çıkabilir. Biraz dikkatli ve planlı hareket etmekte fayda var.

Aslan Burcu veya Yükselen Aslan;
Maddi konular finansal işler alacak verecek durumları daha önce verdiğiniz bir borç veya alacağın size gelmesi söz konusu. Satış pazarlama konularında yeni gelişmeler yaşanabilir. Bu süreç sizin adınıza daha çok maddi etkileri tetikleme eğiliminde.

Başak Burcu veya Başak Yükselen;
Burcunuzda gerçekleşen Yeni Ay yeni başlangıçlar fırsatlar olanaklar elde etmek adına sizi destekliyor. Bir iş fırsatı anlaşma sözleşme etkileriniz tetiklenirken bir çok durumu aynı anda yönetmeniz gerekebilecek. Maddi konularda ekimin ilk haftası boyunca yeni ay döngüsü destekleyecektir.

Terazi Burcu veya Terazi Yükselen;
Yeni ay gelişmeler önemli bir durumu artık farklı bir açıdan ele alma eğilimi fark etme ve idrak etme meseleleri daha net görme veya kaçtıklarınızla yüzleşme yaşatabilir. İçsel açıdan ise duygusal hassasiyetleriniz artıyor ve korunma enerjilerine önem vermek yerinde olacak.

Akrep Burcu veya Akrep Yükselen;
Hedeflerinizi yapmak istediklerinizle ilgili fırsatlara açık bir dönem geçireceksiniz. Maddi konularda bir süredir devam eden zorlayıcı enerjiler yeni ay döngüsü ile rahatlama ve fırsat yakalama olanakları verecek. Arkadaş veya sosyal çevrenizle ilgili sürpriz gelişmeler sizi şaşırtabilecek durumlar yaşanabilir.

Yay Burcu veya Yay Yükselen;
Hareketli bir dönemden geçerken iş ve kariyer konularında gelişmeler fırsatlar yeni durumlar yaşanabilir. Fiziksel enerjinizi dengeli kullanın ve kendinizi yormayın. İlişkiler açısından da yeni ay döngüsü sizin adınıza hareketli geçecektir. Yeni bir ilişki devam eden beraberlikte fark etmediklerinizi daha net görme ummadığınız birinin sizden hoşlandığını fark etmeniz gibi flörtlere yatkın ve gelişmelere açık olabilirsiniz.

Oğlak Burcu veya Oğlak Yükselen;
Eğitim yolculuklar iş konuları kariyerle ilgi gelişmeler kararlarınızı uygulama fırsatı yeni ay döngüsünde daha fazla yoğunlaşacağınız konular olabilir. Yaratıcı enerjiniz artarken başkalarının arasında sizi öne çıkaracak güzel gelişmeler olabilir. Yolculuklar açısından da yine bu süreç hareketli.

Kova Burcu veya Kova yükselen;
Maddi konular parasal alanlar alacak verecek konuları yeni ay döngüsünde öne çıkarken gelir gider dengelerinize bu dönemde önem vermeniz yerinde olacaktır. Ani bir yolculuk planı gündeme gelebilir. Planlarınız düzene koyduğunuz konular açısından bu aralar beklemediğiniz değişiklikler olabilir durumları zorlamadan ilerlemeye çalışın.

Balık Burcu veya Balık Yükselen;
İlişkiler ikili her türlü ilişkiniz arkadaşlıklar dostluklar birlikte iş yaptığınız insanlarla ilişkileriniz kısacası hem aşkta hem de iş ve ortaklı işlerde yeni gelişmeler yaşanabilir. Daha önce dikkat etmediğiniz konularda durumlar sizi farklı görmeye itebilir. Fark etmediklerinizi özellikle ilişkileriniz açısından daha iyi görebileceğiniz bir döngü söz konusu.


Sevgilerimle.

Şebnem Ekşib