15.07.2016 saat 22.15 olarak İstanbul merkezli çıkartılmış harita askeri darbe girişiminin başlangıç anı olarak köprülerin geçişe kapatılmış olması saatini esas alarak çıkartılmış haritadır. Türkiye kuruluş haritası üzerine yerleştirilmiş olay zamanında gökyüzünün gezegen hareketlerini gösteren harita aşagıdaki haritadır. İç kısımda görülen gezegenler Türkiye astrolojik haritasına ait dış kısımda görülen gezegenler ise anın gökyüzü konumudur.

Bu harita üzerinde astrolojik olarak yorumlama yapıyor olduğumuzda

Halkın nasıl bir kuşatma altında olduğunu hemen fark ediyor oluyoruz

Öncelikle Türkiye haritasında halkı temsil ediyor olan Ay’ın konumu haritada dikkat çekici Ay 6. evde ve 24 derece Akrep burcunda olan Mars ile 10 derece Yay burcunda olan Satürn arasında bir nevi kuşatma altında kalmış olduğu görülmekte
Bu konum başlı başına halkın büyük bir gerilim içerisinde olduğunu baskı ve şiddet içeren olaylara maruz kalıyor olduğunun göstergesi. Ay’ın 6. evde oluşu polis asker ordu gibi her türlü güvenlik birimini içeren konuların (6.ev konusudurlar) halkın üzerindeki gerilim yaratan olayların içeriğinin temelini işaret etmekte.
Ay Yay burcunun 5. derecesinde bu bize halkın ateşli cesur ve aynı zamanda fanatiksel davranışlar sergileyebilecek ruhsal psikolojisini de açıklamakta.
Dikkat çekici şekilde Ay Zuben El Genubi isimli bir sabit yıldız ile yakın kavuşum içerisinde zıt kutupları simgeliyor olan bu yıldız özelinde söz konusu olan toplumsal reformlardır ve karanlık zorlu bir yıldız olarak görülsede aslında toplumsal olaylar üzerinde bilinçli olmanın olumlu tarafıyla da ilişkili olan yıldızdır. (Brady)
Türkiye haritasının 1. evi üzerinde transfer eden Güneş ile 5. evi üzerinde transfer eden Mars uyumlu (Üçgen) açı içerisindeler. Devlet yöneticileri liderler olarak yorumladığımız Güneş ile ordu askeri güçleri ifade eden Mars arasındaki bu üçgen açı ve özellikle Mars’ın kendi asaletinde yerleşmiş oluşu askeri ve siyasi iktidar arasında uyum gösteren enerjiler taşıdığını göstermekte. Bu durum ordu içerisinde genel bir fikir olarak darbe yanlısı olunduğunun zayıflatıcı göstergesi. Üçgen açının 9. evdeki Kiron ile oluşturdukları büyük üçgen açı kalıbı ise gerek siyasi iktidarın gerek askeri teşkilatın geçmiş tecrübelerinin bilincinde olarak hareket ediyor olduklarını da göstermekte.
Mars 24. derecede transfer halinde iken ülkemiz haritasının yine 24. derecesinde bulunan Jüpiter’in tam üzerinde ve Jüpiterin temsil ettiği konularda tetikleyici harekete geçirici enerjiler taşımakta.

Türkiye haritasında Jüpiter 6. ve 9. evin yöneticisi ve halkın genelini toplumu ifade eden 1. evin yücelme yöneticiliğini yapmakta bu konum bize yine güvenlik güçleri ile ilgili konuların öne çıkışını halkın genel tepkilerini inançsal eğilimlerin tetikleneceğini kanunsal ve hukuksal konular üzerinde oluşacak aktifliği mücadele gerekliliğini ve çatışmayı anlatmakta.
Yine 1. evde bulunan Güneş ile 10. evde bulunan Uranüs arasındaki kare açı oldukça etkili olmuş gibi görülmekte. Bilinçsel reformsal fikir taşıyan yeniliklere başkaldırılara özgürlük arayışlarına işaret eden bu açı 1. ev ve 10. ev arasında oluşarak Türk halkı kimliği yapısı üzerinde sarsıcı etkiler getirecek olduğunun göstergesi
24 Haziran’dan beridir ülkemiz haritasının 10 evi üzerinde Koç burcunun 24. derecesinde transfer yapan Uranüs natal 4. evimizde ki Merkür ve Satürn ile kesinleşmiş karşıt açı içerisinde
Ülkemiz üzerinde oldukça etkili olan bu transfer yakın geçmişte Atatürk havaalanı bombalanması esnasında da bu konumunda bulunmakta idi. Uranüs astrolojide havacılık hava yolları uçakları da ifade eden gezegen olarak bu göstergeleri öne çıkartmakta. Karşıtlık açısı ile de gerginliği stress taşıyan meydan okuma enerjisi ile hareket ettiren güdüleri ifade etmekte.
En genel anlamıyla değindiğim Ülkemizin içinde bulunduğu gündemi gelecek günler içinde yorumlamaya çalışacağım sevgiyi barışı huzuru ve farkındalığı çağıran bilince ihtiyacımız var hep birlikte …

Sevgi ile

Dilâra Başar Efeoğlu