22 Mayıs'ta 00:14’de 1 derece Yay burcunda dolunay meydana gelecek.
Yay burcu zodyakta dokuzuncu evi yönetir. İkizler burcu ile başlayan zihinsel süreçler toplanan bilgiler Yay burcu ile dış dünyaya yayılır. Ateş elementinin değişken nitelikli burcu Yay hevesli coşkulu iyimser enerjisiyle geniş kitlelere hitap eden evrensel konularla ilgilenir.
Yüksek öğrenim yabancı kültürler yurtdışı ilişkiler uzun seyahatler medya yayıncılık din felsefe dış ticaret turizm üniversiteler akademisyenler hukuk kanunlar mahkemeler avukatlar yargıçlar büyük elçiler diplomatlar hakimler din adamları ibadet yerleri Yay burcu tarafından temsil edilir.

Yay burcu dolunayında bu alanlarda bazı hızlı gelişmeler olması mümkün. Kişisel haritalarımızda Yay burcu hangi ev konularını yönetiyorsa o alanlarda bazı hareketlenmeler bekleyebiliriz. Daha önceden başlayan girişimlerden sonuç alabiliriz.

Yay burcu bedenimizde kan karaciğer üst bacaklar uyluklar ve kalça bölgesini yönetir. Dolunay döneminde bu organlarda hassasiyet artabilir.
Dolunay horoskopunda Oğlak burcu yükselirken 4-10. evler aktive oluyor. Kariyer gelecek maddi güvelik statü otorite kavramları liderler yöneticiler hükümet devlet başkan iş adamları aile büyükleri ebenveynler ile ilgili temalar da öne çıkıyor. İki yönetici Jüpiter ve Satürn birbirine sert görünüm yaparken retro Satürn Yay burcu temalarındaki eksik ve hataların gelişme yönünde engel teşkil ettiğini ve bu konularla ilgilenilmesi ve düzeltilmesi gerektiğini vurguluyor. Aksi halde sorunlar daha da büyüyebilir ve Neptün’ün etkisi ile kaos artabilir.
Bu dolunay Yay burcundaki retro Mars ile tam kavuşum yaptığından stres ve gerilimi çok arttırabilir. Kişisel olarak da doğum haritalarımızda dolunay derecesiyle temas eden kişisel gezegenlerimiz varsa kriz hastalık kaza kayıp vb. risklerin yüksek olacağını göz önünde bulundurmalı temkinli olmalıyız. Etki 21-30 Mayıs arası yoğun olarak devam edebilir.

Boğa burcunda ileri harekete dönmek üzere duran Merkür toprak ve toprağa dayalı değerler üretim maddi manevi güvenlik para kişisel değerler yetenekler zevkler sanat estetik sevgi sadakat gibi kavramlara dikkat çekiyor. Merkür Jüpiter ve Plüton ile toprak üçgeni oluşturarak bu değerlere sahip çıkıp değerlendirdiğimizde sorunlarımızı da çözebileceğimizi işaret ediyor gibi. Yönetici Jüpiter’in ileri harekette olması bu anlamda bize şans veriyor. Tabii bunu farkedip değerlendirebilmek gerekiyor.

Horoskopun en güçlü gezegeni Boğa burcundaki Venüs ALGOL sabit yıldızı ile birleşiyor ve aynı zamanda dolunay noktası ile temasta. Algol Perseus takımyıldızındaki Medusa’nın kesik başını simgeler. 25° Boğa burcunda yer alan bu yıldız Boğa’nın sağlık astrolojisinde karşılık geldiği boyun ve boğazla ilişkili olduğu için ve aynı zamanda mitolojide Medusa’nın kesik başını simgelediğinden boyuna ve boğaza gelecek tehlike başın kesilmesi gibi şiddet içeren temaları anlatır. Aynı zamanda şehveti ve yoğun kadınsı tutkuyu simgeler. Şiddet ve zorbalık boğularak ölüm şeytanilik kazalar ve körlük cinayet talihsizlik kelimleriyle de beraber anılır. Algol bazı durumlarda büyük yaratıcılık ve başarı da verebilen bir yıldızdır. Dişi enerjiyle çok ilgilidir. Burada kişisel horoskoplarda Venüs ve Ay yerleşimleri de önemlidir. Ayrıca Venüs’ün Satürn’den açı alması yıldızın zararlı etkilerini de ortadan kaldırıp yararlı hale getirebilir. Dolunay haritasında ise Venüs yıldızın kendisiyle birleşirken Ay dolunay fazında Mars ile birleşiyor. Satürn’ün engelleyici açısı yok. Bu nedenle tehlikeli ve zararlı etkileri daha fazla gündeme gelebilir.

Ülkemizin horoskopunda dolunay 6-12. ev akslarını çalıştıracak. Kamu alanları çalışanlar hizmetliler işçiler memurlar güvenlik güçleri askerler ordu polis sağlık çalışanları yiyecek içecek sektörü hastaneler hapishaneler gizli örgütler casuslar tutuklular yardım örgütleri büyükbaş hayvanlar bu kapsamdadır.

Dolunay günü ülkemizde kpss sınavı yapılacak ayrıca siyasette önemli bir kongre var. Özellikle Yay temaları taşıyan Merkür retrolu bu dolunayda sınavlarda meydana gelebilecek problemlere huzursuzluklara haksızlıklara çok dikkat etmeliyiz.

Mars inanç ve istekler doğrultusunda körü körüne eylemlere hatta şiddet ve saldırılara zemin hazırlayabilir. Terör örgütlerine ve fanatik eylemlere karşı tedbir almalıyız. Bunlar siyasi olabileceği gibi spor gibi tutulan bir takım için de olabilir. Yay burcu spor ve sporcuları da temsil ettiğinden özellikle taraftarlarla ilgili bu haftasonu her türlü taşkınlık beklenebilir. Kesici aletler ateşli silahlar hep Mars kontrolündedir ve bilinçsiz kişilerin elinde çok tehlikeli olabilir.

Seyahatlerde ve trafikte çok dikkatli olunmalı hız ve düşüncesiz hareketlerden uzak durmalıyız.

Uzun seyahatlerde hava ve deniz ulaşımında sorunlar terör saldırıları olabilir. Ülkemizde Avrupa ile yapılan göçmenler ve vize ilgili anlaşmalarda sorun yaşanabilir ya da iptaller olabilir.
Din adamları akademisyenler gazeteciler politikacılarla ilgili kaza veya saldırı haberleri alabiliriz. Kamu alanları askeri bölgeler polis merkezleri ormanlara karşı yapılacak terör saldırısı patlama ve yangınlara karşı azami önlem almalı tedbirli olmalıyız…

Dolunayın genel etkilerini öz burcunuz ile birlikte yükselen burcunuza göre de takip ediniz.

KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)
Dolunay yüksek öğrenim yurtdışı seyahatler ve hukuksal konularda dönüşümler meydana getirebilir. Daha önceden başlamış bazı projelerinizi sonuçlandırabilir hedeflerinize ulaşabilirsiniz. İş kariyer ve maddi alanlarda destek alabilirsiniz.

BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)
Dolunay hisseli paralar ortak kaynaklar kredi borç miras sigorta vb. konularda dönüşümler meydana getirebilir. Sanatsal yönünüz oldukça güçlü. Aşk yaratıcılık ve çocuklar konusunda güzel fırsatlar gelebilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran)
Dolunay ilişkileriniz ortaklıklarınız sosyal hayattaki kimliğinizle ilgili dönüşümler meydana getirebilir. Kararsız ve değişken enerjiler belirsizlik yaratabilir işaretleri takip edin. Ev gayrimenkul ve aile ile ilgili konularda şanslı bir dönemdesiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)
Dolunay ile birlikte günlük yaşamınız alışkanlıklarınız çalışma düzeniniz evcil hayvanlarınız sağlığınızla ilgili gelişmeler olabilir. Çalışma koşullarınızda dönüşümler meydana gelebilir. Zararlı alışkanlıkları bırakabilir diyete başlayabilirsiniz.

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)
Dolunayda aşk flörtler eğlence organizasyon ve çocuklarla ilgili konular gündemde olabilir. Sanat ve yaratıcılık gerektiren konularda yeteneklerinizi kullanabilirsiniz hayal gücü ve yaratıcılığınız çok yükseldiği için kendinizi iyi ifade edebilirsiniz. Önemli maddi riskler almamalısınız.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)
Dolunay eviniz aileniz ve ebeveynleriniz ile ilgili konuları hareketlendirebilir. Ev içi tadilat taşınma kiralama emlak alım satımı gibi konular sonuca ulaşabilir. Manevi yönünüzün güçlendiği bu dönemde yardım ve şifa çalışmaları gündeme gelebilir.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)
Dolunay ile birlikte yakınlarınız kardeşlerinizle ilişkiler iletişim bilişim eğitim ve ticari faaliyetleriniz yoğunlaşabilir. İletişim araçları telefon bilgisayar otomobil alım satımı gündeme gelebilir. Daha önceden başlamış olan bir eğitimi tamamlayabilir seyahate çıkabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )
Dolunay ile birlikte maddi durumunuz ve gelirlerinizi etkileyecek gelişmeler olabilir. Başkalarıyla paylaştığınız kaynaklar ve harcamalarla ilgili ani krizler oluşabilir. Enerjinizi doğru kullanmalı sağlığınıza özen göstermelisiniz.

YAY (23 Kasım-21Aralık)
Dolunay ile birlikte yaşamınız ve kendinizle ilgili önemli değişimler sözkonusu olabilir. İş ve kariyerde önemli adımlar ilişkilerle ilgili kararlar hayatınızın yönünü etkileyebilir. İşbirlikleri eğitim seyahatler alanında arzularınıza kavuşabilirsiniz. Kafanızı karıştıran konular varsa acele hareket etmeyin.

OĞLAK (21 Aralık – 20 Ocak)
Dolunay yaşamınızdaki gizli konulara ışık tutabilir farkındalığınız artabilir. Sanatsal yaratıcılığınız ve hayal gücünüz çok yüksek. Terapi arınma şifa ve ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz. Bağımlılıklardan kurtulmak ve günlük alışkanlıklarınızı değiştirmek için uygun bir dönemdesiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)
Dolunay ile birlikte bazı hedeflerinize ve hayallerinize kavuşabilirsiniz. Sosyal yaşamınız canlanabilir ve birçok grup ve organizasyon içerisinde yer alabilirsiniz. İlişkiler alanında çok şanslısınız. İşbirliklerinden fayda sağlayabilirsiniz. Maddi konulara daha gerçekçi yaklaşmalısınız.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)
Dolunay Kariyer yaşamınızda bazı değişim ve dönüşümleri hızlandırabilir. Hayatınızdaki otorite kavramları üstleriniz aile büyükleri ile ilgili gelişmeler sizi meşgul edebilir. Duygusal olarak kendinizi hassas ve kırılgan hissetmeniz mümkün sezgileriniz yol gösterici olabilir.


Demet Baltacı
İnternethaber