Uranüs ve Satürn'ün kova burcu üzerinde etkili olduğunu biliyoruz. Zekaları ile göz kamaştıran bu araştırmacı ruhlu ve sıradışı burcun kadınlarının dikkat çeken özellikleri ise şunlardır;


1. Zekiliği

Kova burcu kadını zekaya mantığa ve bilgeye çok önem verir. Hayatlarını bunun üzerine kurmuşlar ve buna uygun hareket ederler. Kesinlikle yüksek düzeyde bir zekaya sahip olduğunu söyleyebiliriz. Adeta çevresinde gelişen her olaya dünya üzerindeki her konuya hakim bir görüntüsü vardır. Bütün hayatını daha çok öğrenmeye daha çok bilgi sahibi olmaya adamıştır. Yaşadığı bu hayat onun için kaç yaşına gelirse gelsin hep bir okul olacaktır. Ve tabi ki onun başarılı bir öğrenci olduğunu söylemeye gerek yok.

2. Sosyal yaşantısı

Genel olarak sevilen bir insandır. İyi niyetli ve hoş sohbettir. İnsanlar onunla vakit geçirirken sıkılmaz. Keyifli sohbetlerin aranılan ismidir diyebiliriz. Kendi eğlendiği gibi çevresindekileri de eğlendirmeyi iyi bilir. Ayrıca arkadaş grubunda akıl danışılan ve fikirleri önemli kabul edilen bir insandır. Her ortama ayak uydurmayı bilir eğlenceli bir insandır. Fakat arkadaşları konusunda bazen seçici olabilir. Karşılıklı muhabbet edemeyeceği bilgi birikimi düşük ve boş konuşan insanlarla vakit geçirmekten hoşlanmaz. Bu insanların kalbini kırmaz ama hayatına da almaz. Yakın çevresi kendi gibi entelektüel birikimi yüksek ve ortak konulardan konuşabildiği insanlardan oluşur.

3. Yardımseverliği

Kendi kadar başkalarına da önem verir. Herkesin düşüncesini dinlemeye çalışır tabi ki mantık çerçevesi içinde. Tavsiye vermek tam ona göredir mantıklı düşünce tarzı ile en doğru kararları alacağını bilen arkadaşları genellikle zor durumda kaldıklarında ona akıl danışırlar.

4. Kararlı yapısı

Bu burcun kadını kendinden emindir. Aldığı kararları yerine getirmek için elinden geldiğince çalışır. Pes etmek genellikle ona göre değildir. Ne istediğini ve ne istemediğini çok iyi bilir. Hayatta her zaman başarılı olmak için çalışır ve çoğu zaman olur da. Kolay kolay başarısızlığı kabul etmiş ve pes etmiş bir kova kadını göremezsiniz. O bilimin ve mantığın insanıdır. Başarısızlıkları tekrar denemek için birer fırsat gibi görür. Ömrü boyunca idealist bir tavırla yaşamaya çalışır. Kendini bir bütünün parçası olarak görür bu nedenle ekip çalışmalarında çok başarılıdır. Çünkü o dünyayı ve evreni bir bütün olarak kavramış ve işleyişini tam olarak çözmüş nadir bir burçtur. Hayattaki başarısını buna borçludur.

5. Her zaman dürüst olması

Kesinlikle dürüstlük onun için çok önemlidir. Kendi asla yalan söylemeyi tercih etmeyeceği gibi çevresindeki insanların da ona her daim dürüst davranmasından yanadır. Çünkü dediğimiz gibi o hayatı bir bütün olarak görebilmektedir. Bu nedenle zaten ona yalan söyleyen birini gözünden anlar. Ve bu onun için büyük bir hayal kırıklığına dönüşebilir. Hile yapmaktan hoşlanmaz başarılarını yalanlarla ve oyunlarla değil her zaman emeği ile elde etmek ister. Bu konuda çok katı kuralları vardır. Bu dürüst tavrı sayesinde çok iyi bir arkadaş olabileceğini söyleyebiliriz. Güvenilirdir konuştuğunuz her şeyin aranızda kalacağına emin olabilirsiniz. Ayrıca asla arkanızdan iş çevirmeye çalışmayacaktır. Bir problemi varsa sizi karşısına oturtup konuşmayı tercih edecek ve içinden geçenleri direkt bir şekilde söyleyecektir.

6. Bilgiye verdiği önem

Bu müthiş dürüstlüğünün sebebi ise bilgiye verdiği önemden gelmektedir. Çünkü o her daim öğrenmek ister. Düşünsenize onun için doğruluğundan emin olduğu yeni bir bilgi öğrenmek ne kadar önemlidir? Araştırmacı yanı nedeniyle her zaman kesin bilgilere güvenir ve safsatalara kulaklarını tıkar. Bir konu üzerinde kafa yorduğunda her zaman kanıtlanmış ve doğruluğu kesin bilgiler üzerinden yola çıkar. Varsayımlar hiçbir zaman ona göre olmamıştır. Kendi ne kadar net bir insansa hayatının her alanında bunu göstermeye özen gösterir. Yaptığı işten çevresindeki insanlara kadar bu tavrının etkilerini gözlemleyebilirsiniz.

7. Başarılı hayatı

Hayat onun için başarılarını sırayla tıpkı planladığı gibi elde ettiği uzun ince bir yol gibidir. Tabi ki bu yolda bir sürü sorunla karşılaşabilir ve kolay olmayacağının kendi de bilincindedir. Ama o dünyaya bunun için geldiğine emindir. Doğasında başarılı olmak ve amaçlarına ulaşmak vardır. Bu nedenle hepsini elde edene kadar durmayacağına emin olabilirsiniz. Analitik zekası idealist düşünce yapısı iradeli oluşu ve kesinlikle çalışkan bir kişiliği olması nedeniyle tam bir savaşçıdır. Hedefinden onu saptırabilecek her şeyi hayatından uzak tutar.

8. Bağımsız olması

Özgürlüğüne düşkün her daim kendi ayakları üzerinde durmak isteyen bir insandır. Kimsenin onu engellemesine ya da kısıtlamalarla hayatını çekilmez bir hale getirmesine izin vermez. O başarılarını başkalarının yardımları ile değil tek başına uğraşıp didinerek kazanma taraftarıdır. Bu nedenle yardım tekliflerine açık olabilir ama asla onun başarısına gölge sürmeyecek ve onu engellemeyecek şekilde olursa kabul eder. Hayatının her alanında böyle bir hayat sürer. Genellikle yalnız yaşamayı tercih eder çünkü bir ev arkadaşının ona karışması fikrine katlanamaz. Evinde dahi kendine has bir düzeni vardır. Her eşyanın kendi içinde bir uyumu ve yeri vardır. Bunlardan bir tanesinin yerini bile değiştirseniz bunu hemen fark eder rahatsız olur ve sinirlenir.

9. İlişkilerdeki tutumu

Tabi ki böyle bir insanın başka bir insanın peşinden koşması çok olası değildir. Ancak sıradaki hamlesi bir ilişkide başarı elde etmekse ve o kişinin bu başarının anahtarı olduğuna inanıyorsa o zaman işler değişebilir ama bunun dışında kolay kolay kimseyle bir ilişkiye başlama taraftarı değildir. Belki hayatından birkaç insan gelip geçecektir fakat başarılarına engel olduğunu düşünerek hepsiyle yollarını ayıracaktır. Eğer bir kova kadınına aşık olmuşsanız ona özgür olduğunu hissettirin bırakın kimsenin karışmadığı kendine ait alanları olsun. Ayrıca her dediğine evet diyen kendine güveni olmayan bir insanla beraber olmayacağını da unutmamak gerekir. Partneri onu biraz zorlasın ve kendi gibi başarılı olsun ister. Onun flört anlayışı aranızda oluşabilecek ufak tefek rekabetler şeklindedir. Ayrıca monotonluğa gelemez hemen sıkılır. Aradan yıllar geçmiş olsa bile onu her gün tekrar tekrar kazanmak zorunda olduğunuzu hatırlatalım. Çünkü o zeki kararlı kendini ve isteklerini çok iyi bilen bir insandır.


Mynet Trend