Doğal Afet mi? Terör saldırısı mı?



Zaman hızla akıyor. 2015’in son haftalarını yaşıyoruz. Yaş aldıkça mı zaman hızlanıyor yoksa bir saniye hızlandırılan zaman mı buna neden bilemiyor insan. Ama akışa bırakmayı gelen olumsuzluğun içindeki “hayr” ı yakalamayı andan mutlu olmayı zaman öğretiyor. Ömer Hayyam’ın dizlerindeki gibi:


Yaşamını akla uydurman gerekir.

Ama bilemezsin akla uyan nedir?

Bereket eli çabuktur zaman ustanın.

Başına vura vura sana da öğretir!



Perşembe gününe kadar Merkür Yay burcunda hızlı düşünme ve tanınma çalışmalarını destekleyecek. Perşembeden itibaren Oğlak burcuna yerleşerek ayakları yere sağlam basan kariyer planlarımızı hayata geçirmemize yardımcı olacak. Ancak neredeyse 1.5 hafta sonra Plüton’la buluşacağı için aşırı yıkıcı söylemler yapabilme gücünü de bulacak. Bu nedenle Perşembeden itibaren sözlere ve yazılanlara dikkat edilmeli. Şımarıklık ve aşırı güç gösterileri aciz duruma düşürebilir.



Merkür Yay burcunda bilme öğrenme bilgilik geliştirme bilgiyi yaygınlaştırma sağlarken Oğlak burcunda kariyer geliştirme otoritelerle iletişim halinde olma yavaş ama sindirerek öğrenme eğilimi yaratacak.


Bu hafta yenilik haftası! Yeniay doğduğunda yaşamımızın bir alanına mutlaka yenilik yeni başlangıçlar getirir. Yeniay Cuma günü Yay burcunun 19.derecesinde doğacak. 2015 yılının son yeniayı. Ve hafta başından hafta sonuna kadar etkili olacak.Yani yenilik yapmak için tam 1 haftamız var. Gelecek hafta Salı gününe kadar medya çalışmalarımızı başlatabilir yeni bir eğitim alanında ders almaya başlayabilir başka kültürleri tanıma şansı bulabilir veya yurt dışına çıkabiliriz. Yeniay- Jüpiter arasındaki açı sert olduğu için şans yerine şanssızlıklar bizi bekleyecek. Buna rağmen adım atmalıyız.


Bu hafta Plüton-Mars-Uranüs arasındaki sert açının etkileri artarak sürüyor olacak. Bu nedenle terör saldırılarının devam edeceğini doğal afetlerin can alacağını öngörebilirim. Gazete başlıkları yine iç açıcı olmayacak. Bireysel anlamda ilişkilerde iç açıcı olmayacak. Haksızlık yapan dostlarla en sevmediğimiz şeyi yapan sevgiliyle yıkıcı konuşmalara yapan kardeşler bir daha konuşmama ve görüşmeme kararı almak da şaşırtıcı olmayacak. Bu etkiyi 2 haftadır yaşıyorduk. Bu hafta etki biraz daha sert. Biten şeylerin aslında bizi daha iyiye daha doğruya taşıdığını unutmadan gelene hoş geldin diyeceğimiz mutlu bir hafta dilerim.



Koç burcu ve yükseleni Koç olanlar: Perşembe gününden itibaren Merkür Oğlak burcuna yerleşecek. Oğlak burcu sizin kariyer alanınız. Merkür’ün bu yerleşimi ile birlikte daha fazla şöhrete ihtiyaç duyacaksınız daha fazla tanınmak isteyeceksiniz. Bunu sağlayacak sözleşme ve anlaşmalar yapma yolunda olacaksınız. Cuma günü Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşecek. Yeni ayın etkisini pazartesi gününden itibaren hissedeceksiniz. Bütün hafta boyunca yenilikler yapmak isteyeceksiniz. Özellikle medya çalışmaları iş geliştirme sağlık için kent dışına seyahat eğitimler ve tanınma alanlarında çabalarınızı hızlandırın. Şansınızı zorlamanız gereken bir haftadasınız.



Boğa burcu ve yükselen burcu Boğa olanlar: Perşembe gününden itibaren Merkür’ün dostunuz Oğlak burcuna geçişi ile beraber eğitiminiz devam ediyorsa yani öğrenciyseniz son derece başarılı olacaksınız. Bir kariyeriniz varsa yahut çalışma hayatındaysanız seyahatleri önemsemeniz gerekiyor. Yurtdışı seyahatler söz konusu olabilir ve bunlar size uğur ve şans getirebilir.

Cuma günü Yay burcunca bir yeni ay gerçekleşiyor. Yeni ayın etkisi 5 gün önceden başlıyor. Pazartesi gününden itibaren yeni ayın etkisi ile ek gelirler kazanmaya başlayabileceksiniz. Miras nafaka telif ikramiye ya da sponsorluk ile ilgili aklınızda ne varsa bunu pazartesiden itibaren gündeme getirebilirsiniz. Ancak Jüpiter ile yeni ay arasında bu hafta sert bir açı var. Şans bu dönemde pek yanınızda olmayacak; özellikle çocuklarınızla ya da yaratıcı projeleriniz ile ilgili beklentileriniz ne yazık ki yeni ay nedeniyle gerçekleşmeyebilir. Bu anlamda bu beklentileri hafta boyunca bir kenara bırakmanızı tavsiye ediyorum. Tamamen yeni ayın etki alanına gelirlerinizi çoğaltmaya kanalize olmalısınız.





İkizler burcu ve yükseleni İkizler olanlar: Yöneticiniz Merkür perşembe gününden itibaren Oğlak burcuna yerleşmiş olacak. Düşünceleriniz yeni gelirler elde etmeye yönelecek. Merkür sizin yönetici gezegeniniz bu yüzden her geçişi sizin açınızdan çok önemli. Oğlak burcundaki yerleşim miras nafaka telif nafaka hatta piyango gibi ek kazanımlar çalışmadan kazanılan maddi gelirleri yönetiyor olacak. Bu anlamda yeni gelirler kazanabilirsiniz. İstediğiniz sözleşmeyi imzalayabilirsiniz. Bütün hafta Merkür sizi destekliyor.

Cuma günü Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşecek. Bu yeni ayın etkileri hafta başından pazartesi gününden itibaren görülecek. Bir iş ortaklığı planlayabilirsiniz yalnızsanız evliliği düşünebilirsiniz. Her ikisi içinde son derece uygun bir hafta. Ancak bir engeliniz var. Aileniz ya da ailenizin yaşayacağı kimi problemler bu isteğinize ket vurabilir. Örneğin aileniz seçeceğiniz kişiyle evlenmenizi ya da ortaklık kurmanızı istemeyebilir ya da ailenizdeki birinin bazı problemleri nedeniyle istediğiniz ortaklık ya da evliliğe şimdilik ulaşamayabilirsiniz ertelemek zorunda kalabilirsiniz. İşte bu anlamda biraz sıkıntılı ama yenliğe dönük bir hafta yaşayacaksınız.





Yengeç burcu ve yükseleni Yengeç olanlar: Perşembe gününe kadar düşüncelerinizde iş yer alacak. Perşembeden itibaren evlilik ve ortaklık ile ilgili düşünceleriniz gerçekleşmeye başlayacak. Bununla birlikte Merkür’ün Oğlak burcuna geçişi perşembe günü başladığında partnerinizle olumsuz giden ne varsa yavaş yavaş düzelmeye başlayacak. Aranızdaki iletişim başkalarını kıskandıracak nitelikte olacak.

Cuma günü Yay burcunda gerçekleşecek yeni ay sizin iş alanınızı etkiliyor. Yeni ayın etkisini hafta başından itibaren hissetmeye başlayacaksınız. İşsizseniz veya ikinci bir işe ihtiyacınız varsa pazartesiden itibaren güzel haberleri bekleyebilirsiniz. İşe başlamak işinizi geliştirmek ofisinizi taşımak ya da yani eleman alımı gibi iş hayatınızla ilgili düşünebileceğiniz tüm yenilikler konusunda çok özel bir dönem yaşıyorsunuz.



Başak burcunda yolculuk yapan Jüpiter yeni aya sert bir açı ile bağlanıyor. Bunun anlamı yakın çevrenizden ya da kardeşlerinizden biri iş hayatınızla ilgili planlarınıza engel olabilir ya da siz onun sorunları ile ilgilenirken iş hayatınıza yeterince vakit ayıramayabilirsiniz ve yapmak istediklerinizin süresini kaçırabilirsiniz. Benim size bu haftaya dair tavsiyem kesinlikle odağınızın değişmesine izin vermeyin ve iş hayatınıza orada yapacağınız yeniliklere odaklanın. Hafta boyunca bu konularla ilgilenin. Bu sayede gelecek haftalar çok daha bereketli olacak.





Aslan burcu ve yükseleni Aslan olanlar: İş ve aşk yaşamınızla ilgili yenilik yapmakla ilişkili güzel bir haftaya başlıyorsunuz. Ancak hafta boyunca bazı sorunları da beraberinde yaşayacaksınız. Perşembe gününe kadar tüm odağınız aşk eğlence ve çocuklarınız olurken Perşembeden itibaren Merkür’ün Oğlak burcuna yerleşmesi ile birlikte dikkatiniz ve düşünceleriniz iş hayatınıza ve sağlığınıza yönelecek. Sağlık alanınızdaki bazı sorunları çözebilecek iş alanında yeni anlaşmalar sözleşmeler yapabileceksiniz. Çalışmıyorsanız yeni bir iş geliştirmekle ilgileneceksiniz. Çalışıyorsanız yeni anlaşmaların üzerinde duracaksınız.



Cuma günü Yay burcunda gerçekleşecek yani ay dikkatinizi tekrar aşk alanınıza yöneltmenize vesile olacak. Hafta başından itibaren yeni ayın etkisini hissedeceksiniz. Yalnızsanız yeni bir aşka başlayabilir bir ilişkiniz varsa daha romantik bir dönemi başlatabilirsiniz. Bunların hiçbiri değilse bebek sahibi olabilirsiniz çünkü bebek sahibi olmak için mükemmel bir dönem. Aynı zamanda eğlence hayatınızla ilgili de yenilikler yapabilirsiniz. Yepyeni projeler geliştirebilirsiniz. Ancak bir engeliniz var. Jüpiter’in sert açısı para ile ilgili problemlerin yeni başlangıçlara ket vurabileceğiniz anlatıyor. Ancak hafta boyunca yenilik yapmaya odaklanın ve parasal problemleri ikinci plana atın.





Başak burcu ve yükseleni Başak olanlar: Yöneticiniz Merkür bu hafta boyunca iki burcu birden dolaşıyor olacak. Perşembe gününe kadar Yay burcundaki konumu tamamen ev ile ilgili düşüncelere çekileceğinizi ifade ediyor. Yeni taşındıysanız dekorasyonla ilgilenecek tadilata ihtiyacı olan bir evdeyseniz bu tadilat işleri ile ilgileneceksiniz. Ancak perşembeden itibaren konu tamamen aşk ve çocuklarınız olacak. Yeni projeler yaratmaya da odaklanabileceksiniz. Çünkü yöneticiniz Merkür dostunuz Oğlak burcuna yerleşmiş durumda olacak.

Cumadan itibaren Yay burcunda gerçekleşecek bir yeni ayın etkisi altına gireceksiniz. Yeni ay size yeni bir ev yeni eşyalar ya da evde çalışacak yeni elemanlar getirebilir.



Sevgili Başaklar cumadan itibaren Yay burcunda gerçekleşecek bir yeni ayın etkisi altına gireceksiniz. Bu etki önceki 5 gün ve sonraki 5 gün boyunca hissedilecek. Yeni ay size yeni bir ev yeni eşyalar ya da evde çalışacak yeni elemanlar getirebilir. Evle ilgili planladığınız tüm yenilikleri yeni ay sayesinde yapabilirsiniz. Ancak burcunuzda yol alan Jüpiter ile yeni ay arasındaki sert açı bazı şansızlıklar yaşanacağını ifade ediyor. Bu şansızlıkların sebebi maalesef hayatınızdaki herhangi bir şey ve siz olabilir. Kimi konularda kendinize çok fazla güvenebilir ve sert çıkabilir rest çekebilirsiniz ancak bunlar size bir boomerang gibi geri dönecek. Bu aksaklıkları kendinize siz yaşatacaksınız. Bu nedenle kendinize ve şansınıza çok güvenmeden temkinlik ve sakin hareket edin. Yapmak istediğiniz yenilik her neyse ona iyi odaklanın.



Terazi burcu ve yükseleni Terazi olanlar: Çok önemli ve kritik bir haftadasınız. Pek çok etki aynı anda sizi ilgilendiriyor. Perşembe gününe kadar yakın çevreniz ile ilgili düşüncelerinizi gerçekleştirebileceksiniz. Yeni sözleşmeler anlaşmalar yapabilirsiniz. Tanınma reklam yapma yönünde önemli adımlar atacaksınız ama perşembeden itibaren bütün düşünceniz ev aile ve yuvanız olacak. Ancak bu alanda da sert etkiler söz konusu. Ailenizle bir yandan uzlaşmacı düşünceler oluşturup onlarla problemlerinizi çözüyor olacaksınız bir yandan da Mars Uranüs ve Plüton arasındaki açı nedeniyle çok agresif ve sinirli davranabilecek yıkıcı bazı durumları tolere edemeyeceksiniz. Kimi ayrılıklar için birilerini suçluyor olacaksınız. Bu anlamda dikkatli ve tamamen politik davranmanız gerekiyor.



Cuma günü Yay burcunda gerçekleşecek yeni ay ile sunum yeni ay reklam ve tanıtım programlarını başlatabilirsiniz. Bu anlamda çok güzel bir hafta çünkü pazartesi gününden itibaren tüm bu yenilikleri başlatma tanınmanız söz konusu. Ancak negatif düşünme eğiliminiz bu anlamada bazı şansızlıkları kendinize çekmenize yol açabilir. Hafta boyunca olumsuz düşüncelerden kendinize güvensizlikten inançsızlıktan uzak durmalısınız. Yakınlarınızın bazı sağlık problemleri ile de ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz. Ama yine de tüm bir hafta boyunca gözünüz kulağınız yeniliklerde olmalı.





Akrep burcu ve yükseleni Akrep olanlar: Yeni gelirler ile ilgili düşünceleriniz perşembe gününe kadar devam edecek ama perşembeden itibaren kazanacağınız bütün parayı nereye harcayacağınızı çok iyi biliyor olacaksınız. Özellikle işiniz ile ilgili harcamalar tanınma ve reklamlar ile ilgili olacak. Cuma günü yeni gelirler kazanmakla ilgili alanınızda bir yeni ay doğuyor. Yeni aylar her zaman yenilikler getirir ve oluştukları günden 5 gün önce etkileri başlar. Yeni iş teklifleri alabilir ya da maaşınızla ilgili ödemeler pazartesiden itibaren başlamış olacak.

Ancak para ile ilgili konularda arkadaşlarınızdan zarar görebileceğiniz bir haftadasınız.
Yeni gelirler ile ilgili düşünceleriniz perşembe gününe kadar devam edecek ama perşembeden itibaren kazanacağınız bütün parayı nereye harcayacağınızı çok iyi biliyor olacaksınız. Özellikle işiniz ile ilgili harcamalar tanınma ve reklamlar ile ilgili olacak.



Yeni gelirleri nerede değerlendireceğinize dair bilginiz var ama Jüpiter ile yeni ay arasında bir kare açı var. Arkadaşlarınızın fikirleri davranışları tutumları bir şekilde para kaybetmenize yol açabilir. Bu hafta onlarla para ortaklığı ya da para ilişkisine girmeyin. Onların önerisi yerine kendi fikirlerinizi kullanmalısınız. Bu hafta dikkat etmeniz gereken bir diğer konu sağlık. Özellikle yakılarınızın sağlığı ile ilgili ani değişiklikler ne yapacağınızı şaşırmanıza yol açabilir.





Yay burcu ve yükseleni Yay olanlar: Daha zeki daha hızlı davranacağınız herkesin sizden etkileneceği bir haftaya başlıyorsunuz. Merkür burcunuzda olacağı için çok hızlı düşünüp bunları hızlı bir şekilde ifade edebileceksiniz. Yeni şeyler öğrenmeye her zamankinden daha açık olacaksınız. Perşembe gününden itibaren Merkür burç değiştirecek. İşte bu hız öğrendikleriniz mali gelirlerinizi artırma yolunda size yardımcı olacak. Perşembe gününden itibaren Oğlak burcuna yerleşen Merkür yeni gelirler elde etmek için ne yapmanız gerektiğini çok iyi anlatacak. Cuma günü burcunuzda bir yeni ay gerçekleşiyor. Bu yeni ayın etkisini pazartesi gününden itibaren hissetmeye başlayacaksınız ve görünüşünüzde çok önemli yenilikler yapmak isteyeceksiniz. Bu yenilikler bundan sonra para kazanmanıza da yardımcı olacak. En azından özgüveninizi yükseltecek.



Yenilikleri hayatınızın her alanında planlayabilirsiniz. Evlenebilirsiniz sosyal konumunuzu değiştirebilir görünüşünüzle oynayabilirsiniz fakat bu değişiklik yöneticilerinizden bazılarının hiç hoşuna gitmeyecek ya da aile büyükleriniz bu değişiklikten hiç hoşlanmayacak. Jüpiter ile yeni ayın yapacağı kare açı yapacağınız bu yenilikler konusunda otorite konumundaki kişilerin size aykırı ters davranacağını ifade ediyor. Bunu bir şansızlık olarak nitelendireceksiniz. “Niye beni bu halimle sevecek insan yok” diyeceksiniz ancak bu olumsuz düşüncelere kapılmamanızı tavsiye ediyorum. Siz yeniliklere odaklanın. Şimdi hoşlarına gitmese bile gelecek aydan itibaren yapacağınız bu değişimler yeni gelirler elde etmenizi para kazanmanızı da sağlayacak.





Oğlak burcu ve yükseleni Oğlak olanlar: Harekete geçmekten ziyade dinleneceğiniz içe dönmek isteyeceğiniz ruhsal gelişim teknikleri ile ilgileneceğiniz ya da terapi alacağınız bir haftaya başlıyorsunuz. Bütün bunlar bir sonraki ay kişisel gelişiminiz ve görünüşünüz için çok önemli olacak. Perşembe günü Merkür burcunuza yerleşmiş olacak. İçe dönüşü kısmen atlatmış olacaksınız ve dünyaya açılacaksınız. Bunu hissederken kendinizi düşüncelerinizi dış dünyaya çok iyi ifade edeceksiniz. Yavaş ama emin adımlarla ilerleyeceksiniz.



Cuma günü Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. Yeni ayın etkisini hafta başından itibaren hissedeceksiniz. Yoga gibi bir disiplin yöntemine başlayabilirsiniz. Uzaklardan yurtdışından alacağınız haberler ya da eğitim alanındaysanız bu konudaki problemler bu konuya odaklanmanıza engel olabilir. Ancak bunların hiçbiri engel olmamalı ve siz kararınızı uygulamalısınız. Bu hafta boyunca kariyer ve aile yaşamınızda başkaları üstünde baskı kurmadığınıza çok emin olmalısınız.





Kova burcu ve yükseleni Kova olanlar: Sizin açınızdan tamamen olumlu bir haftaya başlıyorsunuz. Perşembeden itibaren düşünceleriniz duygularınız arkadaşlık dostluk ve idealler alanında olacak. Zaten özünde arkadaşlığı ve dostluğu çok seven bir burçsunuz. Perşembe gününe kadarki bu süreçten sonra cuma günü Yay burcunda bir yeni ay gerçekleşiyor. İşte bu yeni ay yeni dostlar kazanmanıza vesile olacak ama perşembeden itibaren bir içe dönüş süreci de beraberinde gelecek.



Yeni dostlarınız size kalbinizin sesini dinlemeyi öğretecek. Sezgilerinizle hareket etmeyi tekrar hatırlayacak; huzurun doğanın sakinliğin ne kadar önemli olduğunu yeniden fark edeceksiniz.



Cuma günü gerçekleşecek yeni ayın etkisi hafta başından itibaren hissedilecek; yeni idealler ve yeni dostlar hayatınıza girmeye başlayacak. Ancak bu yeni ayın bir kusuru var. Jüpiter ile arasındaki sert açı sizin açınızdan arkadaşlıklarda para ile ilgili konuların dostluğu nasıl bozacağını gösterecek. Bu nedenle hafta boyunca hiçbir arkadaşınızla para ilişkisi içine girmeyin borç para alıp vermeyin. Onlardan sponsorluk veya referans olmaların dair bir beklentiniz olmasın.





Balık burcu ve yükseleni Balık olanlar: Cuma günü kariyer alanınızda bir yeni ay gerçekleşiyor ve bu yeni ayın etkisini pazartesi gününden itibaren hissetmeye başlayacaksınız. Perşembeye kadar düşünceleriniz ve odağınız tamamen kariyeriniz olacak. Eğer çalışmıyorsanız aile veya otorite ile ilgili konular ön planda olacak. Yenilik yapmak isteyecek pazartesiden cumaya kadar yeni bir kariyer planı yapacaksınız. Güzel de bir plan olacak ancak yakınlarınız ya da partneriniz bu planı pek sevmeyecek hatta karşı çıkacak. İşte sizin şansızlığınız bu noktada başlayacak. Eğer bir iş ortağı düşünüyorsanız veya eşinizin sizi desteklemesi gibi bir düşünceniz varsa bu hafta bu konuyu unutun çünkü bu hafta boyunca bu konuda şansız olacaksınız. Tamamen yeniliklere odaklanın.



Perşembeden itibaren düşünceleriniz dostluklara kayıyor. Onlarla birlikte olmak isteyeceksiniz. Onlarla yapacağınız fikir alışverişi tekrar hayata güven duymanızı sağlayacak. Belki de onlardan birisi ile yeni sözleşmeler anlaşmalar yapıyor olacaksınız. Bu hafta para ile ilgili konularda dikkatli adımlar atmalısınız. Bu hafta gelirleriniz artarken giderleriniz de artıyor. Bir dengesizlik söz konusu. Bir yandan bir arkadaşınızdan da baskı görebilirsiniz. Bu anlamda dikkatli olmalı birikime yönelmelisiniz.



SU KARAKUŞ