Bizler inancımızı yaşarken ne yazık kidinimizi nerelerden öğrenmeliyiz hangi kaynaktan en doğru bilgiyi alırızbunun doğru tespitini yapamıyoruz. Çevremizde öyle çok bilgi kirliliği var kibu konuda toplumda okuma araştırma alışkanlığı olmadığı için kimeinanacağını bilemez durumda neredeyse her söylenene inanan bir toplum olmuşuz.

Allah gönderdiği rehber kitapta yalnızKur’an ın ipine sarılın sizleri doğru yola ulaştıracaktır dedikçe ne yazık kibizler Allah ın rehberine karşı öyle bir tavır içine girmişiz ki farkındaolmadan NEREDEYSE ALLAH NE EMREDİYORSA BİZLER TERSİNİ YAPAR OLMUŞUZ. Böyleolunca da hak ın yerini ne yazık ki batıl almış. Batılı din diye yaşadığımıziçinde gönüller ve kulaklar mühürlenmiş gözler perdelenmiş.

Bizler Kur’an ı yeterli görmemişizbizlere dini anlatanlardan öyle öğrenmişiz şüphe duymadan da inanmışız.Atalarımızın dine ilave inançlarını Kur’an da göremediğimizde bak Kur’an daher şey yokmuş gördünüz mü şunlar ya da bunlar Kur’an da geçmiyor diyerektoplum olarak yanlış bilgilerle korkutulmuşuz yanıltılmışız.

Hâlbuki Yaradan sizlere açıkladığımgönderdiğim bilgilerden sorumlu tutuyorum sizleri Kur’an dabilgilendirdiklerimden hesaba çekeceğim dediği halde görmezden gelmişiz Allahın uyarılarını.

Cahiliye toplumları Allah ın daha öncegönderdiği kitaplarından uzaklaşarak Yaradan ın hiç bahsetmediği hatta tasvipetmediği yol ve yöntemlere saptıkları için bakın Rabbimiz nasıl uyarıyor.

Necm 23: Onlar hiçbir şey değilsırf sizin ve babalarınızın taktığınız (boş) isimlerdir. ALLAH ONLAR HAKKINDAHİÇBİR DELİL İNDİRMEDİ. ONLAR YALNIZ ZANNA VE NEFİSLERİN SEVDASINA UYUYORLAR.Hâlbuki onlara Rableri tarafından YOL GÖSTERİCİ GELMİŞTİR. ( Elmalı Hamdimeali)

Yaradan bir başka ayetinde de aynıkonuya dikkat çekerek açıklamadığım detay vermediğim konular hakkındakonuşmanızı haram kılıyorum diye bizleri uyarıyordu ve bu ayetinde de o günkütoplumun yaptığı yanlışa dikkat çekerek edindikleri şefaatçilerputlaştırdıkları kişiler konusunda Allah ın hiçbir kanıt indirmediğinibelirtiyor. BURADAN DA AÇIKÇA ANLIYORUZ Kİ ALLAH IN KUR’AN DA AÇIKLAMADIĞIBAHSETMEDİĞİ HİÇBİR KONU BİLGİ BİZLERİ BAĞLAYICI DEĞİLDİR DİNİN ANA UNSURU DAOLAMAZ. Ayetin sonunda çok açık bir şekilde Allah noktayı koyuyor ve bakınne diyor?

(HÂLBUKİ ONLARA RABLERİ TARAFINDAN YOLGÖSTERİCİ GELMİŞTİR.)

Demek ki Allah toplumlara yol göstericiolarak ne gönderdiyse bizler yalnız ondan sorumluymuşuz. Bunun dışındansöylenenlere çok dikkatle yaklaşmalıyız. Çünkü Rabbimiz Kehf 26. ayetinde çokaçık hükmünü veriyor ve diyor ki;

(KENDİ HÜKMÜNDE HİÇ KİMSEYİ ORTAKKILMAZ.)

Allah din ve iman konularında hükümveren açıklama yapan yalnız kendisi olduğunu bunun dışında konuşanlarınkendi nefislerinin esiri olup zanna rivayete ve sanıya uyanlar olduğunuaçıkça bizlere bildiriyor.

Bizler ne yazık ki Kur’an ınaçıklamalarını yeterli görmeyip kaynağından emin olamadığımız ve edindiğimizveliler şefaatçiler şeyhler ve efendilerin sözlerine inanmakta hiç şüpheduymuyoruz. Hâlbuki Rabbimiz en doğru sözün bakın kimin olduğunu söylüyorbizlere.

Nisa 87: Allah kendisinden başka hiçbirilâh olmayandır. Andolsun sizi kıyamet gününde mutlaka bir arayatoplayacaktır. Bunda asla şüphe yoktur. KİMDİR SÖZÜ ALLAH’INKİNDEN DAHA DOĞRUOLAN? ( Diyanet meali)

Demek ki güvenebileceğimiz en güvenilirkaynak söz yalnız Allah ın bizlere indirdiği Kur’an olduğu bir kez dahaanlaşılıyor. Tabi atalarının hurafe inançlarını yaşamaya devam etmek adına buve buna benzer ayetleri görmezden gelenlere söyleyecek sözüm ne yazık ki yok.Yaradan böyle insanlara bir şeytan musallat ederim ve onların can yoldaşı olurdiye de bizleri uyardığını hatırlatmak isterim. Dikkatimizi çekmesi adınasizlere Allah ın bir uyarısını daha hatırlatmak istiyorum.

Ali İmran 19: Şüphesiz Allah katında dinİslâm’dır. Kitap verilmiş olanlar KENDİLERİNE İLİM GELDİKTEN SONRA SIRFARALARINDAKİ İHTİRAS VE AŞIRILIK YÜZÜNDEN AYRILIĞA DÜŞTÜLER. Kim Allah’ınayetlerini inkâr ederse bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir. (Diyanet meali)

Ayette çok dikkat çekici bir uyarı vehatırlatma var. Allah ın gönderdiği dinlerin tek bir adı var oda İslam dini.Kendilerine ilim geldikten sonra ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığadüşmelerinden bahsediliyor. Peki burada ayrılığa düştükleri konu nedir? İştebunu ne yazık ki bugün bizler anlamak istemiyoruz sırf batıl inançlarımızıyaşamak adına.

Dinde bölünmüş inançlarımızda Allah ıngönderdiği rehberden uzak orta yolu değil her konuda aşırıya gitmiş birtoplum olmuşuz. Peki ayetin sonunda kim Allah ın ayetlerini inkâr ederseAllah onlarla hesabı çok çabuk görür derken gönderdiği kitaplara iman etmeyenkabul etmeyenlerden mi bahsediyor sizce?

Elbette hayır. Dikkat ederseniz kitapverilmiş olanlardan yani Ehli kitap toplumundan bahsediyor. Buradan daanlıyoruz ki hiç kimse ne Allah ı nede gönderdiği kitabı inkâr ediyorumdemiyor. Peki ne yapıyor da Allah bu uyarıyı yapıyor?

Cahiliye toplumunun yaptığının aynısınıbugün bizlerde yapıyoruz ve Allah ın gönderdiği kitabı yeterli görmeyerekatalarımızdan bizlere intikal etmiş tüm itikatları bunlarda Allah emridir diyehiç düşünmeden Allah ın kitabıyla hiç karşılaştırmadan kabul ediyor veyaşıyoruz. Apaçık elimizde Kur’an varken kendi ihtiraslarımız yüzünden birbirimizle tartışıyor ayrılığa düşüyoruz. Hâlbuki tartıştığımız konulardahakemin yalnız Kur’an olduğunu unutuyoruz

Batıl rivayet ve sanı içimize öyle birişlemiş ki batılı ne yazık ki HAK görüyoruz. Allah ın gözlerine perde çekerimgönüllerini mühürlerim onlara bir şeytan musallat ederim diye uyardığı hükmüsanırım bu olsa gerek. Rabbim bizleri böyle olanların şerrinden korusun.

Allah katından bizlere yol göstericiolarak gelen Kur’an da şefaat tümden bana aittir hiçbir şefaatin faydaetmediği o günden sakının dediği halde bu gün bizler tam tersini yapıpşefaatçiler edinmiyor muyuz? Yaradan dinde sakın bölünmeyin diye uyardığıhalde dinde bölünmekte bereket ve zenginlik vardır demiyor muyuz?

Biz Kur’an ı yemin olsun kikolaylaştırdık ve sizlere gerekli olan her bilgiyi değişik ifadelerleaçıkladık sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum dediği halde Kur’an ı herkesanlayamaz Kur’an da her bilgi yoktur ve açıklanmamıştır diyerek toplumuKur’an a değil de beşerin yazdığı doğruluğundan asla emin olamayacağımız kitaplarayönlendirmiyor muyuz? Her namazımızda yalnız senden yardım dileriz diye Allaha söz verdiğimiz halde edindiğimiz veli şeyh ve efendilerden yatırlardanyardım istemiyor muyuz?

Böylece bizler sırf atalarımızıninançlarını yaşamaya devam edebilmek adına apaçık ayetleri görmezden gelereküstünü örterek hayatımıza geçirmeden inkâr edenlerin safında oluyoruz. BİLEBİLE GÖRE GÖRE İNKÂRCILIK İŞTE BÖYLE HAYATIMIZA GİRİYOR AMA TOPLUM OLARAKFARKINDA DEĞİLİZ. Çünkü bizler İslam ı güdülenerek birilerine tabi olarakyaşıyoruz. Buda bizleri Kur’an ın yolundan saptırıyor. Allah bunları yapanlarakâfir diyor hatırlatırım. Çünkü inandıktan sonra Allah ın hükümlerinigörmezden gelmek ve tersini yapmak dinden sapmaktır.

Ben bu yazımda din kardeşlerimi Allahın ayetleri ile uyarıp yapılan yanlışların farkına varılmasına vesile olmayaçalıştım. Nasiplenene uyarıyı fark edebilene ne mutlu. Çünkü Yaradan kurtuluşaerenlerin yalnız Allah ın katından gelen Kur’an üzerinde olanlar olacağınıbakın nasıl bildiriyor.

Bakara 5: İşte onlar RABLERİNDEN GELENBİR HİDAYET ÜZEREDİRLER ve kurtuluşa erenler de ancak onlardır. (Diyanet vakfımeali)

Ömür çok kısa adeta bir göz açıp kapamamesafesinde. Emaneti teslim etmeden gelin bizlere din adına anlatılanları Kur’anile sorgulayalım ve ebedi hayatımızı ateşe atmayalım.

Saygılarımla


Haluk GÜMÜŞTABAK

http://hakyolkuran.com/

http://kuranyolu.blogcu.com/

http://halukgta.blogcu.com/