Atatürk’ün vasiyeti kayıp


Atatürk'ün vasiyeti kayboldu! Herkesi şaşkınlığa uğratan bu skandal Atatürk Orman Çiftliği’nin talanına karşı açılan “vasiyet” davasının ikinci duruşmasında ortaya çıktı. Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Atatürk’ün vasiyetinin ellerinde olmadığını bildirdi.


Atatürk Orman Çiftliği adına verilen mücadele Atatürk’ün vasiyetinin kayıp olduğunu ortaya çıkardı. Aksaray'ın bulunduğu yerleşkede yapılan talana ve Atatürk’ün vasiyetinin ihlaline ilişkin meslek odalarının açtığı davanın ikinci duruşması görüldü. Atatürkle ilgili skandal itiraf bu duruşmada yapıldı.

Mahkeme Atatürk’ün vasiyetinin devlet arşivlerinden çıkartılarak duruşmaya getirilmesine ve vasiyete bakılmasına karar vermişti.

Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü mahkemeye gönderdiği yanıtta vasiyetin arşivde olmadığını belirtti.

Mahkeme duruşmada Ankara Büyükşehir Belediyesi Maliye Bakanlığı ve Başbakanlığa açılan davaların ikiye ayrılmasına hükmetti.

Atatürk'ün vasiyetinin ve şartlı bağışının ihlali ile ilgili Başbakanlığa açılan davanın kabul edilmesine karar verdi.

Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili; plan ve işlem kararlarını veren Maliye Bakanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi hakkındaki davalar için ise önceden açılan idari davaların sonucu beklenecek.