Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncusu Rodrigo Tabata kulübün unutulmaz futbolcularından birisi olmayı amaçladığını söyledi.

Rodrigo Tabata Avusturya kampında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamp yeri ve yeni sezon öncesi takımın durumu hakkında değerlendirmesi sorulan Tabata "Harika olduğunu söyleyebilirim. Önümüzdeki 3 şampiyonluk için neler yapmamamız gerektiğine çalışıyoruz." dedi.

Teknik Direktör Schuster'in gelişiyle birlikte yeni bir döneme girildiğini anlatan Brezilyalı futbolcu "Sabah akşam çok yoğun çalışıyoruz. Her şey iyi biz de oyuncular olarak iyi durumdayız. Hocamız herkesi görmek istiyor. Önümüzdeki bir kaç günden sonra her şey daha yerine oturacak." ifadesini kullandı.

Schuster'in antrenmanlarda gösterdiklerini Neftçi Bakü ile oynanan hazırlık maçında sahaya yansıtmaya çabaladıklarından bahseden Tabata sözlerini şöyle sürdürdü:

"Daha yolun başındayız. Schuster defans oyuncularının da oyuna direkt katkı yapıp oyunu kurmalarını istiyor. İki stoperin aktif olmasını kanat savunmacılarının da oyun kurulumda rolleri olmasını istiyor. Alışma sürecini aşınca ortaya çok başarılı olacağımız bir sistem çıkacağına eminim. Bize ilk günden bu yana kafasında ofansif yönleri ağır basan ve oyunu rakip sahada oynamaya çalışan bir takım yaratmak olduğunu söyledi. İyi bir defans kurgusu ile gol yemeden rakip sahada sürekli gol arayan bir takım oluşturmaya çalışıyoruz."

Herkesin takımda yer alabilmek için çabaladığını belirten Tabata "Yeniden antrenmanlara çıkıyorum. Sakatlığımı atlattım. Elimden geleni yapıp bu takımda kalmaya çalışacağım. Kararı teknik direktörümüz Schuster verecek." şeklinde konuştu. Tek hedefinin Beşiktaş'ta kalıcı olmak olduğunu söyleyen Tabata yetenekleri çerçevesinde elinden geleni yapacağını anlattı.

Tabata gazetecilerin transfer ücretiyle ilgili soruları üzerine "Futbolcunun vereceği cevap sahada olmalı. Düşük fiyata da transfer olsam yüksek fiyata da gelsem dışarıda konuşmak yerine sahada yapacağım işler ile kendimi kanıtlamalıyım" dedi. Stoper mevkiinde oynamasına karşın görev verilmesi durumunda başka pozisyonlarda da forma giyebileceğini belirten Tabata her teknik adamın oyuncuyu kullanma şeklinin farklı olduğunu vurguladı.

Beşiktaş'tan ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini belirten Tabata "Burada başarılı olup daha uzun yıllar Beşiktaş formasını giymek istiyorum. Kulübü ve bu camiayı çok seviyorum. Beşiktaş'ın tarihine adımı yazdırıp bu kulübün unutulmaz futbolcularından birisi olmak istiyorum." diye konuştu.

Tabata Beşiktaş'ın yeni transferi Portekizli yıldız oyuncu Quaresma konusunda ise şunları söyledi:

"Quaresma çok yetenekli bir futbolcu. Hep pozitif enerji vermeye çalışıyor. Bence Quaresma'dan tek başına çok büyük işler yapmasını beklemek yanlış olur. Ayrıca bu tutum onu baskı altına alır. Biz hep beraber başarılı olmaya çalışacağız