Foruminci.net

Teşekkür Teşekkür:  0
Beğeni Beğeni:  0
Beğenmedim Beğenmedim:  0
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 2 ve 2

Konu: "Tüm dünyanın takdirini kazandık"

  1. #1
    Aktif Üye SaSSeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    07.05.2010
    Bulunduğu yer
    BURSA
    Mesajlar
    194
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tecrübe Puanı
    15

    Standart "Tüm dünyanın takdirini kazandık"

    Antalya'nın Kemer İlçesi'nde yapılan Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası sona erdi. Şampiyonayla ilgili açıklama yapan Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı "Samimiyetle söylemeliyim ki organizasyonda gösterdiğimiz başarıyı sportif açıdan elde edemedik" dedi.

    Satranç sporunun her geçen gün gelişim gösterdiğini ifade eden Yazıcı "2006 yılından günümüze kadar olan zaman diliminde başarı adına çok büyük mesafeler katettik. 2006 yılında Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk 30'a sporcumuz giremezken bugün 2009'da ilk altıya 4 sporcu soktuk. Ayrıca bir dünya üçüncüsü çıkardık" diye konuştu.

    YETERLİ DEĞİL
    Bu başarıları asla yeterli görmediğini ve gelecekte satrançta Türkiye'nin dünyada söz sahibi olacağını belirten Satranç Federasyonu Başkanı Yazıcı "Uzun dönemli kamplar yapıyoruz. Ayrıca bu hazırlıklar için büyük paralar harcıyoruz. Ülkemizde yapılan şampiyonada 5 madalya hedefimiz vardı. Ancak birde kaldık. Sonuç açısından beklediğimiz başarıyı yakalayamadık. Ancak organizasyondaki mükemmellik ve 4 sporcumuzun ilk altıda yer alması bizleri bir nebze olsun teselli etti" yorumunda bulundu.

    ÇOCUKLAR STRESİ KALDIRAMADI
    Özellikle 10 yaş altı grup çocukların dünya şampiyonasının stresini kaldıramadığını gözlemlediğini dile getiren Yazıcı "Bizim çocukların omuzlarında muazzam bir yük var. Bir tarafta okul diğer taraftan satranç. Bu iki yük çocukların ne yazık ki konsantrasyonunu bozuyor" dedi.

    Çocukların önemli şampiyonalar öncesi milli takımda bulunan psikologlar vasıtasıyla seanslar uyguladıklarını dile getiren federasyon başkanı ayrıca Hacettep Üniversite ile sporcuların psikolojik durumlarıyl ilgili olarak ortak bir çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

    BETÜL VE KÜBRA'LARIN SAYISI ARTACAK
    Satrançta Türkiye'nin uluslararası arenada söz sahibi olan iki sporcusu bulunduğuna da dikkat çeken Ali Nihat Yazıcı "Betül Cemre Yıldız 20 yaşında. Kübra Öztürk ise 18 yaşında. Betül 6 defa Türkiye şampiyonu oldu. 2007 ve 2009'da genç kadınlar dünya üçüncülüğü var. Aynı şekilde Kübra 2006 ve 2007 yıllarında 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda üstüste iki defa şampiyon oldu. 2008'de Avrupa üçüncüsü ve yine aynı yıl dünya ikinciliği elde etti. 2009'da ise 18 yaş altında dünya üçüncülüğü derecesi var. Biz satrançta Betül ve Kübra'ların sayısını artırmak istiyoruz. Artık dünya şampiyonası geride kaldı. Bugünden itibaren yeni hedeflere yelken açacağız" şeklinde konuştu.

    Federasyon Başkanı Ali Nihat Yazıcı satrançta başarılı olmanın bir yolunun da sponsorluktan geçtiğine dikkat çekerek "Bu anlamda Türkiye İş Bankası ve Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün bize verdiği maddi katkı çok büyük. Hedefimiz satrança başka sponsor firmalar da bulmak olacak" dedi.
    Foruminci.net
    SaSSeR

  2. #2
    Banned
    Üyelik tarihi
    18.06.2010
    Mesajlar
    76
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart

    Satrançta hala ell tutulur gözle görülür bir başarımız yok nednese.

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

  • Şikayet, Telif hakları ve Yasal bildirimler için tıklayın.
  • .

    İletişim: [email protected]