Vefat eden Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın'ın kardeşi Mustafa Canaydın abisinin kimseye kırgın olmadığını hayatını sarı-kırmızılı takıma adadığını söyledi.



Galatasaray eski başkanı Özhan Canaydın'ın kardeşi Mustafa Canaydın Biesseci fabrikası önünde yaptığı açıklamada "Acı bir gün. Ailemizin reisiydi. Biz küçük bir aileyiz. Çok iyi bir sanayici yardımsever çok iyi bir Galatasaraylı idi. Hayatının büyük bir bölümü Galatasaray oldu. Yaptıklarıyla hiç övünmedi. Hep geri planda kaldı. Ölmeden önce de Diyarbakır'da yaptırdığı okullarla alakalı konuştuk. Eğitime çok destek verdi. Ama bunlarla hiç övünmedi. Bilinmeyen çok iyilikleri var" dedi.

Mustafa Canaydın abisinin başkanlığı döneminden sonra hakkında gazetelerde çıkan yazılara üzüldüğünü söyledi. Abisinin yarın Organize Sanayi Camii'nde kılınacak cenaze namazını müteakip Hamitler'de babasının yanına defnedileceğini bildiren Canaydın tabutun üzerine Galatasaray bayrağı sarılıp sarılmayacağı hakkında "Böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Bayrak yerine sadece sarı-kırmızı kurdele olacak" diye konuştu.

Ölmeden 15 saat evvel abisi ile Galatasaray'ın 1964-65 yıllarında aldığı basketbol kupasıyla ilgili konuştuklarını anlatan Canaydın "İsviçre'de eğitim gören torunu Talat'ı çok seviyordu. İlk göz ağrısıydı. İnanın onu bekledi. Torunu geldiğinde çok iyiydi. Evlere gidip yemek yemeyi düşünüyorduk. Ancak fenalaştı. Hani derler ya birisini bekliyor diye o da torununu bekledi" dedi.