29 Mayıs 2017 Haftasına Gökyüzünden Yansıyanlar

Hafta başında kesinleşecek ve aslında dünden bu yana etkili olan Mars Satürn karşıt açısı haftanın en gergin ve yorucu tesirlerini hemen başlangıcında alabileceğimizi işaret ediyor. Haftanın devamı ise çok daha fazla destekleyici gökyüzü tesirleri altında geçecek.
Mars-Satürn karşıt açısının genel etkilerinden geçen haftaki yorumlarımda bahsetmiştim. Kaçıranlar ya da tekrar gözden geçirmek isteyenler için bir kez daha paylaşıyorum.

***Bu iki gezegenin benzer nitelikteki sert açısı Ocak 2017 de bir kez yaşandı ve ilerleyen dönemlerde de Ekim 2017 de bir kez daha gündeme gelecek.
Bu iki gezegenin zorlanma direnç ve mücadele veren bu etkileşimi hafta içinde yaşanacak olayların yapılacak girişimlerin mücadele gerektireceğini ikili ilişkilerde de otorite ve agresyon sorunlarının yaşanabileceğini esneklik gösterebilmenin önemli kazançlara yol açacağını düşündürüyor.
24 Ağustos 2016 tarihindeki kavuşumlarının ardından yaşanan olaylara bakmak anlamlı olacaktır. Burada yeni bir aşamaya gelme söz konusu. Bugünler ve başlayan haftanın getirdikleri de benzer hisler ve durumlar yaratan nitelikte olabilir. Ya da belki de o dönemde yaşanan olayların uzantısı devamı şeklinde bazı gelişmeler gündeme gelebilir.

***Genel olarak bu transitin tesirlerine bakacak olursak.
Mücadeleci bir ruh hali baskın olabilir. Karşımızda işi zorlaştıran ve belki de muhalefet eden birtakım etkiler ya da kişiler olmasına rağmen ısrarla bir şeyleri oldurmaya çalışma normalde o kadar da cesaret edemediğimiz bir şeylere kalkışma ve tabi ki bunun gerginliğini ve endişesini taşıma gibi şeyler yaşanabilir bugünlerde.
Anlaşılmadığımızı değer verilmediğini dikkate alınmadığımızı isteklerimizin hiçe sayıldığını hissettiren durumlar ya da kişilerle yolumuz kesişir. Dışarıya yansıyan bir agresyon öfke kızgınlık hali söz konusu olabilir. Bunların dışarıya yansıtılamaması durumunda ise içsel gerginlik ve duygusal patlamalar yaşanması ihtimali doğabilir. Biz taviz vermeye kalksak da karşı taraftan uyum adına bir hamle göremeyebiliriz. Sabretmekte zorlanan kişilerle onların sabrını sınayanlar karşılıklı gelebilir. Motivasyonu kırıcı durumlar gündeme gelebilir. Esneklik anlayış istikrar ve sabır isteyen ortamlarda bulunabiliriz.
Mars girişimci ve risk alan tarafımızı temsil ediyor. Satürn ise diğer tarafta “iyice araştırıp olası riskleri hesapladın mı hepsini yok etmeden yola çıkma” diyor.
· Daha fazlasını isteyen tarafımız ile sahip olduklarımızın kıymetini bilen tarafımız
· cesur ve atak tarafımızla temkinli tarafımız
· hırsımız ile ağırbaşlı ve gerçekçi tarafımız
· gaza bas diyen tarafımız ile fren daha iyidir diyen tarafımız birbiriyle çelişebilir.
Çok fazla yapılacak iş ve bunu yapacak isteğimiz var ancak bir türlü yeterli manevra alanı bulamıyoruz ve bir sürü engel ile önümüz tıkanıyor diye düşündürtecek sorunlar yaşayabiliriz.
Bizden tecrübeli bilgili ve söz sahibi kişiler ile çatışmak konusunda dikkatli olmak gerekecek.
Hızımızı kesen hiç bir şeye ya da kişiye tahammül göstermek zorunda değilmişiz gibi düşündürten bir takım olaylar da yaşayabiliriz.
Enerjimizin ve azmimizin yeterli olup olmadığını sorgulatacak kişi ve olaylar da çıkabilir karşımıza.
Bu açı belki sınırlarımızı ve etki alanımızı zorlayan bir etki yapabilir ancak tecrübe ve sabır sayesinde her işte başarılı olma gücü ve azmi vereceği de kesin.
Emeğimizi idareli sarf etmek enerjimizi boşa harcamamak önemli olacak.
Ortak çalışmalardan ziyade tek başına yürüteceğiniz iş ve projelere ağırlık verebilirsiniz bugünlerde.
Fiziksel olarak da kaza ve sakarlıklara karşı her zamankinden daha çok dikkat etmenizi öneririm.
İskelet sistemini ilgilendirecek ani kazalar ve yaralanmalar söz konusu olabilir maalesef.
Sukunet ve temkin hem günlük yaşamımızda hem ilişkilerimizde anahtar rol oynayacak. Sözlü sataşmalar ve eleştirilere pek kulak asmamak olayları kişisel savaş haline getirmemek ve beklentilerimizin her zaman tam da istediğimiz anda ve şekilde gerçekleşemeyebileceğini kabullenmek de önemli olacak...
Minimum hasar maksimum fayda için her iki enerjinin de dengeli bir şekilde kullanılabilmesi ne güzel olur. Yani ne kör gözüne risk almak ne de aman başımıza bir şey gelmesin diye durduğu yerden kımıldatmayan bir atalet... Her zaman dediğim gibi en güzeli hareket içine akıl ve sabır katılmış hareket.
*** Çarşamba günü kesinleşecek ve haftanın ilk yarısında etkili olacak olan Mars-Uranüs destek açısı da aslında Mars Satürn sert tesirlerinin getirdiklerini yumuşatacak. Kırılan kalıpların çok uğraşılmış konuların emek sarf edilmiş işlerini aşılmış ya da aşılması amaçlanmış zorlukların iyi bir şeylere hizmet ettiğini görme hız kazandıracak fırsatlarla karşılaşma beklenmedik gelişmeler eşliğinde daha hızlı yol alma alternatif olana doru yönelme cesaretini ve belki de değişim yaratma cesaretini toparlama şansı verecek. Ancak bu tesir eşliğinde gelecek olan hareket çok çaba ve öncesinde çok beklemek zorunda kalmak ile geleceğinden iplerinden kurtulmuş misali çok da fazla düşünmeden öne atılmak şeklinde ve hareket olsun da ne olursa olsun mantığı ile gerçekleşebilir. Aman dikkat!
***Genel etkiler şu şekilde;
Bu transit etkisi iki ele avuca sığmaz gezegenin birbirini kışkırtıcı etki yapacaktır. Risk alıp harekete geçmek mücadele edip uğruna savaşacak bir şeylerin olduğunun farkına varmak öne atılmak değişimi yarat diyen seslere kulak vermek adına ideal zamanlar olabilir. Bunu tetikleyen kişiler ve durumlar devrededir. Ancak bu harekete geçiren etkilerin yanı sıra aynı zamanda ne yazık ki biraz da gerginleştirici tesirler söz konusu olabilir. Yani bir şeyler bizi dürttüğünden huzurla oturmak çok mümkün olmayacaktır.
Bu bir bakıma da kişisel anlamda farkındalığı ve zekayı artırıcı yaratıcı ve iş bitirici tarafı ön plana çıkaran bilmediğimiz meziyetlerimizi fark etmemizi sağlayabileceğimiz ani olaylar ile hayatımıza yeni heyecanların girebileceği engellerden kurtulup kalıplardan sıyrılabileceğimiz yeniliklerden kaçınmayacağımız ve hareketin kaçınılmaz olacağı bir etki bırakır üzerimizde. Risk alacağız ve bu bize hızlı adımlar attıracak ancak yine de desteğin kösteğe dönüşmemesi için biraz da temkinli ol diyor gökyüzü.
Bu gökyüzü olayı bizde dürtüsel kararlar alma ve karşılıklar verme ihtimalini artırır. Risk almaya ve fevri nitelikli tepkiler göstermeye teşvik eden bazı durumlar yaşanabilir.
Özgür ifadeci ve atak olma eğilimi verir ancak bu hallerin kırıcı etkiler doğurmamasına dikkat etmek önemlidir.
Sakarlıklara ve kazalara fiziksel yaralanmalara karşılıklı gelmelere farklılıkların tepki çekmesine aykırılıklara toleransın ve esnekliğin azalmasına dikkat etmek gerekir. Bu etki altındayken karşınıza çıkacak durumlara ilişki sorunlarına çözülmesi gereken problemlere çözüm yolu olarak en yakın ve kesin gibi görünenin yanı sıra denenmemiş yöntemleri de aklınıza getirmeye çalışın.
*** Çarşamba günü kesinleşecek olan Merkür Plüton destek açısı da daha çok iletişimsel konularda etkili olacak.
Fikirlerimizi etkileyici bir biçimde ortaya koyma dikkat çekici ve vurucu nitelikte konuşmalar yapma olayların ve sözlerin ardındaki anlamları görme becerisi güçlü ifadeler kullanabilme ihtimali artmış olacaktır.
Araştırma inceleme gerektiren işlerdeki verim artacaktır. Görünmeyeni bilinmeyeni bulma çabaları söz konusu olabilir.
Karşımızdakinin söyleyeceklerini düşüncelerini öncesinde tahmin edebilme şansı verecektir bize bu transit.
Birilerinin ağzından laf almak çaktırmadan bir şeyleri öğrenmek ve asıl niyetleri ortaya çıkarmak için de elverişli olabilir.
Ancak bu aşamada olmayan bir şeylerin senaryosunu kafamızda yazma aşırı kuşkucu ve daha altında buzağı arayan düşünceler komplo teorileri üretme gibi risklere dikkat etmekte fayda var.
Psikolojik çözümlemeler yapmak bu açıdan destek almak etki bırakacağınız ve sizi güçlendirmesini istediğiniz konuşmalar yapmak bir danışmanlık almak ve fayda sağlamak okült konularda eğitimler almak bilgimizi derinleştirmek için elverişli bir enerji olacaktır gökyüzünde.
Israrcı ve empoze eden bir havaya bürünmediğimiz takdirde yol aldıran bir iletişim tarzı söz konusu olacaktır bu etki altındayken.

*** Perşembe günü kesinleşecek ve Çarşamba-Cuma arasında etkili olacak olan Venüs-Satürn destek açısı hakkındaki etkiler ise şu şekilde olacak.
Bu transit bize ilişkilerimizde ölçülü olmanın saygı çerçevesinde hareket etmenin lehimize olacağınız söylüyor. Sadakat ve kalıcılık hedefleyen niyetlerin ilişkilerde başarı getireceğini işaret ediyor.
Saygı duy özen göster ilişkine ve ilişkide olduğun kişiye ait sorumluluklarını yerine getir emek sarf edilmesi gerekiyorsa elinden geleni yap diye ekliyor.
Söz verdiğimiz el sıkıştığımız sorumluluk aldığımız bizden beklentisi olan kişilere karşı taahhütlerimizin yerine getirilmesi önemli olacaktır. İhmal etmek ertelemek gibi haller ise zarar verebilir… Sağlam nitelikli yakınlaşmalar ve güven inşa eden arkadaşlıklar için yaş olarak büyük veya olgun kişilerden destek almak için elverişli bir transittir.
İlişkilerde istikrar ve güven her zamankinden önemli bu etkiler altındayken…
İlişkiler aracılığıyla büyüme olgunlaşma ve maddi ya da manevi açıdan kazanç elde etme etkisi var gökyüzünde. Ancak bunun yanı sıra bu gibi konular gerçekleri ayan beyan gösteren gözlüklerle netleşmiş durumda olacak.
Kişilere de ilişkilere de gerçekçi tarafından bakabilmek değerli olacak…
Kusurlar varsa bunlar da dile gelecek…
Daha iyisini kusursuzunu yaratabilmek adına mevcut durumun aksayan yönleri masaya yatırılabilecek.
Nasıl daha sağlam temellisini sağlarız diye bakacak gözler.
Öyle bakmasa bile bunu sağlamaya çalışan doğrucu tipler iş başında olacak.
Niyet her ne olursa olsun sonuç ve etki fayda sağlamaya yönelik olacak.
Bu etkiler altındayken herkes değil de sizin ilgi ve sevginizi akıtmanıza değecek insanlar olsun yanında yani seçici ol diyor diyor gökyüzü…
Ya da seçtiğinin değerinin farkına var…
Satürn bizlere bu transit etkisi ile ilişkiler konusunda edindiğimiz tecrübelerin bizi büyüteceğine dair işaretler sunuyor.
Finansal konularda da dağa sağla ve ayakları yer basar planlar yapma uzun vadeli ve tedbir içeren adımlar atma adına destekliyor bizleri.

*** Mars-Kiron kare açısı da Cuma günü kesinleşecek ve haftanın ikinci yarısında etkili olacak.
Bu transiti tesiri ile önemli yara ve zafiyetlerimizin üzerine gitmemiz gereken durumlarla karşı karşıya kalabiliriz.
Aslında bize ya da çevremize gerçek anlamda hizmet etmeyen birtakım mücadelelerin ve uğraşların içinde bulabiliriz kendimizi. Yani kendimizi bir koşturmacaya sahte bir karmaşaya sokabiliriz. Neden bu kadar meşgul eden bir tempoda olduğumuzu açıklayamadığımız şekilde zamanı doldurabiliriz.
Bir yön belirlemek durumunda kalmak hedef belirlemek aslında çok çekindiğimiz bir adım atmak hep kaçındığımız bir niyete girişmek bize ters bir aksiyona imza atmak yerine al beni bahaneleri üretmemize hizmet edecek şekilde hayatın diğer rutinlerini kaosa sürükleyebiliriz.
Risk almaktan girişimde bulunmaktan korkmanın kılıfı başka şekle bürünebilir.
Eğer bir seçim yapmanız ya da bir adım atmanız gerekiyor ve bu sizi kaygılandırıyor korkutuyor o nedenle de bu aşamada inisiyatif alıp harekete geçmekten kaçınıyorsanız bu içinde bulunduğunuz cesaretsiz tavrı bir kenara bırakıp istek hırs ve motivasyonlarınızı ortaya koymanın bir yolunu bulmaya çalışın.
Belki de cesaretiniz başkalarına da rehberlik eder.
*** Cumartesi günü Venüs-Uranüs kavuşum ve Güneş-Jüpiter üçgen açıları kesinleşecek. Her ikisi de haftanın son üç günü etkili olacak. Güneş Neptün karesini de dikkat aldığımızda olumlu etkilerin yan sıra risk teşkil edebilecek ve bu riski görmeden hızlıca hareket etme ihtimalini doğuran durumlar söz konusu olabilir haftanın ikinci yarısında.
Hem işlerimiz ve ilişkilerimiz açısından hem de finansal konularda zorlayıcı ancak özgürleştiren en azından bizim bu şekilde hissettiğimiz sabırsızlık veren düşünülmemiş bu nedenle de risk barındıran hamleler gelebilir. Yanıltıcı ve belki de sonradan pişmanlık yaratabilecek adımlardan kaçınmakta fayda var diyor gökyüzü özellikle hafta sonu için.

*** Pazar günü Mars 20 Temmuz 2017 ye kadar kalacağı yengeç burcuna geçecek.
Ne uğruna mücadele verdiğimizi ve bu mücadeleyi nasıl verdiğimizi ifade eden Mars bu süreçte biraz zorlanacaktır. Zira Yengeç burcunda iken kendisini yeteri kadar ifade edemediği bir konumdadır. Mars mücadele etmek ister. Yengeç ise buna gerek olmadığını sevginin gücünün her şeye yeteceğini savunur. Bu dönemlerde tartışmamak ve birbirini kırmamak adına geri çekilmeyi tercih etme eğilimi artar. Zorda kalıp savaşmak gerekse de keyif veren bir mücadele izlemek pek mümkün olmaz. Çünkü silah olarak kullanılan en can alıcı alet gözyaşlarıdır. Duygu sömürüleri tavan yapar. Mağdur edebiyatı gündeme gelebilir. Ki ülke olarak buna pek alışık olduğumuzu herkes biliyor 

Bu süre boyunca en önemli konular ve uğruna iyi ya da kötü öyle ya da böyle mücadele etmeye değer bulduğumuz konular sevdiklerimizin iyilik hali güven duygusunun tatmini vatani meseleler milleti ilgilendiren ve korunmaya değer görülen konulardır. Güven bizim için ne ifade ediyorsa onun tehdit altında olduğu hissine kapılma ve kaybetmemek adına harekete geçme durumu söz konusu olabilir. ( en fazla hareket bu tip durumlarda kendini belli eder) Evimizi yuvamızı ve ailemizi güvenceye almak ve bu güvenin devamını sağlamak bizim için ana konular haline gelir. Ancak bu mücadelenin Yengeç tesiri altında verileceğini ve duygusal bazlı baskı ve sömürülerin kaçak dövüş niteliğinde olabileceğini ve karşımızda sağlam ve gerçek anlamda savaşçı biri varsa kolay kolay galip gelme şansımızın olmayacağını bilmekte fayda var.

29 Mayıs 2017 PAZARTESİ
Ay 15:11 e kadar Yengeç burcunda ve 09:58 sonrasında bu saate kadar boşlukta olacak. Önemli işleriniz varsa eğer bu saat aralığından öncesini ve sonrasını değerlendirebilirsiniz.
Günün ilk yarısı hesaplanan iş ve zamanlamada aksamalar planlananın dışında birtakım gelişmeler yaşanması stabilizasyon sağlamakta zorlanma gibi şeyler söz konusu olabilir.
Ay 15:11 sonrasında Ay Aslan burcuna geçecek. Günün geri kalanı sosyalleşme ihtiyacımız artacak. Geçtiğimiz iki güne nazaran daha dışadönük olacağız. Olayları kontrol edip inisiyatif alan hallerin avantaj sağlayacağı şekilde geçecek akşam saatleri.
Bugün kesinleşen Mars-Satürn karşıt açısı ile ilgili yorumlarımı üst bölümlerde bulabilirsiniz.


30 Mayıs 2017 SALI
Ay gün boyunca Aslan burcunda olacak. Özgüven kararlılık ve inisiyatif alabilme gibi şeyler bugün girişeceğimiz işlerden daha çok verim almamızı sağlayacak.
Akşam saatlerine kadar Ay’ın açıları destekleyici nitelikte olacak. Önemli iş ve girişimleriniz görüşmeler toplantı ve buluşmalar etki bırakmayı beklediğiniz her türlü iş seyahat planları ticari işler için elverişli bir gün olabilir.
Bilgi paylaşımları alınacak rehberlikler eğitim ve öğretim konulu şeylerden de özellikle gün ortasında verim alabilirsiniz.
Akşam saatleri fikir ayrılıkları inatlaşmalar tartışmalar ikna etme ve olmada zorluklar yanlış anlaşılma ve bu nedenle yaşanan sorunlar düşünce ve niyetleri ifade etmekte zorlanma gibi şeyler yaşanabilir.


Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…
Dr.Samiye Özbaş Soysal