Mars Koç Burcunda / 28 Ocak - 10 Mart 2017






Mars 28 Ocak & 10 Mart tarihleri arası yöneticisi olduğu Koç burcunda seyahat edecek.

Mars enerji ve aksiyonu temsil eden bir gezegendir. Amacı ise istediği aksiyon ortamını yaratmak mücadele gücünü ortaya koymaktır.

Her gezegen kendi doğasındaki konuları hayata geçirmek için uğraşır. Bu mantıktan yola çıkacak olursak eğer Mars’ın yapmak istediği ; Güç kazanmak hakkını aramak ve mücadele etmek insiyatif almaktır ve hali ile hareket ettiği burçlarda kendi doğasını gerçekleştirmek ister. 12 burcu gezerken ise istediklerini bazen yapar bazen de pasif kalır. Gezegen bir şey yapmak ister evet ama bunu bazen yapar bazen yapamaz bazen baltalanır bu gezindiği burcun da doğasının etkisi ile değişiklik gösterir. Önce gezegenin ne istediğini kavramamız gerekir sonra gezindiği burcun buna izin verip veremediği önem kazanır. Doğal ortamını bulduğu anda ise Gezegen amacını hayata geçirmek için kendini gösterir.

Mars’ın Koç burcundan geçiyor olması doğal ortamında olması demektir. Gezegenin istediği şeyleri yapabileceği ortamında olması Koç’un Marsa buyur sahne senin demesidir. Sonuç olarak gezegenin kendini gerçekleştirmek istediği doğal ortamı hazırdır. Bu evet güzeldir ama bunun yanı sıra zordur da!

Marsın Koç geçişi ile enerjimiz yükselecek mücadele gücümüz artacaktır. Fakat dürtüsel tepkilerimiz de dikkat çekecektir hırslar da artacaktır! Çünkü dürtülerdir Mars fazla cesarettir! Bireysel yaşam sahnemizde dürtülerimizi kontrol edip edememek bize kişisel kayıplar getirebilir ve bunlar tolöre edilebilir. Fakat kitlesel anlamda baktığımızda doğada ve toplumda da enerjilerin yükselmesi anlamına gelmektedir.

Trafikte giden x kişide markette alış veriş yaparken kasada bekleyen kişiyi de eşimiz ile aramızdaki bir konuda da ya da toplumsal anlamda yaşanacak olaylarda da enerjiler yükselecek ve dürtüsel ve hırslı kişiler dikkat çekebilecektir.

Hakkımızı aramamız gereken bir durumu arayabilmek için de cesaretimizi yükseltecektir fakat hep birlikte yükselecek enerjimizi eğer iyi yönetemezsek beklenmedik bir gerilimin ortasına da düşebiliriz. Bu yüzden Mars’ın Koç burcundan geçişi hem kolaydır hem de değildir!

Farkında olursak kişisel anlamda hayatımıza yön vermek için cesareti kullanırsak Mars Koç geçişi fayda sağlayacaktır. Fakat görünen o ki herkesin birbirini beğenmediği eleştirdiği ve her şeyi kendisinin en doğru bildiği zamanlarda olduğumuz için!!!!! Maalesef!!!

Mars’ın Koç geçişi savaş baltalarının ellere alındığı bir zaman dilimi de olabilir. Mars’ın bizler savaştırma rekabete çekme amacı yok ayrıca hadi ben geldim Koç burcuna hadi herkes daha çok birbirine girsin de demiyor toplumsal anlamda o kadar yıkıcı ve eleştirel bir ortam ve zemin var ki hadi o zaman daha çok acıtın o zaman kendinizi diyebilir. Aslında o demiyor tabii yükselen enerjiyi doğru yere kanalize edemeyen kendine odaklanmaktan vazgeçmiş işinin sadece başkaları olan insanlara bunu yapma riski maalesef yükselebiliyor olacak işte bu büyük risk olacak Mars Koç geçişi.

Yani özetle önemli olan şey olandan da daha derin! Yükselen enerji ve motivasyonu dünya yaşam ve bireysel hayatlarımıza nasıl katkıda bulunarak geçirmeyi bilememekten kaynaklanıyor. “Kontrolsüz güç güç değildir “ bunu kendimize hatırlatmamız gerekiyor...

Evet Mars Koç burcuna giriyor. Koç seyahati boyunca Mars’ın gökyüzünde önemli gezegenler ile irtibatları söz konusu olacak. Jüpiter Plüton ve Uranüs ile zorlu açılarda olurken Satürn ile dost enerjilerde ilerliyor olacak.

Öfke ve şiddetten uzak olmalıyız! Sağduyulu olmak durumundayız!

Hele de günümüzde şiddet olaylarının bu kadar artış göstermesi özellikle bu geçiş ile artabilir bunu düşünmek ve söylemek dahi istemiyorum ama bilmemiz de gerekiyor ki öfke kontrolüne bireysel ve toplumsal olarak gerçekten ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyor olacağız.

Satürn Yay burcunda gayet sistemsel açıkları gözümüze sokarcasına ortaya çıkartmakta. Özgürlük çok güzel bir duygudur ve tüm bireyler özgür olmayı hak ederler. Ama özgürlük verilmez alınır. Yaşamdaki seçimlerimiz ile kendi özgürlüklerimizi yaratırız.

En büyük özgürlük ise kimseyi incitmemek ve suçluluk duymadan özgürce yaşayabilmektir başını yastığa huzurla koyabilmektir. Keşke demeden özce ise insan oğluna bahşedilmiş olan beyni kullanabilmektir.


Sevgilerimle
Berna Atay