23 Ocak 2017 Haftasına Gökyüzünden Yansıyanlar


Bu hafta Cumartesi günü Kova burcunda gerçekleşecek olan yeniay haftanın en önemli gökyüzü olayı. Salı günü itibariyle Ay yeniay öncesi kapanan fazda olacağından Cumartesi gününe kadar küçülen ay tesirlerini yoğun biçimde hissedeceğiz. Yeni bir şeylere başlamak değil de daha sonra atılacak adımları planlamak ya da hayatınızda yeni bir şeylere yer açmak adına bazı şeyleri geride bırakmak bazı fedakarlıklarda bulunmak salıvermelere hizmet edecek şekilde adımlar atmak için uygun olacak.

***Hafta başında algımızı sezgisel bir boyuta taşıyacak zihinsel yaratıcılığımızı artıracak ruhsal konulara eğilim verecek iletişim konularını yumuşatacak birtakım tesirler söz konusu olacak.
Tamamen mantık çerçevesinde halledilmesi gereken şeyler ve maddi meseleler hesap kitap işleri açısından çok destekleyici olmayabilir belki ancak soyut kavramlar ve sınırlı düşünme ile bir sonuca varamadığımız konular için elverişli.

Kararlılık ve olayları net biçime değerlendirme açısından da risk olabilir. Bu nedenle hayati denilebilecek adımlarınız ve uzun vadeli kalıcı iş ve atılımlarınız için biraz daha netlik sağlama ihtiyacı olabilir.

Hayal dünyamızın zenginleşeceğini zihnimizin sınırlarından kurtulacağı ve bu açıdan yaratıcılığımızın artacağını da söyleyebilirim.
Duygusal konuşmalar bağışlayıcı ve bağışlanmayı hedeflediğimiz görüşmeler için de uygun.
Salı günü ilk saatlerinde kesinleşecek ve Pazartesi ve Salı hissedilecek olan MERKÜR NEPTÜN destek açısından elde edeceğimiz avantajları kullanabilmek kıymetli olur.

Haftanın geri kalanında ana tema ilişkiler aşk hayatımız ve genel olarak ilişkiler çerçevesinde yaşanabilecek test ve kırgınlıklar maddi açıdan yapılabilecek girişimler finansal konular hem ilişkiler hem de bütçe meselelerinde yapılması gereken düzenlemeler ana gündem maddeleri olacak.

Venüs’ün Kiron kavuşumu ve ardından haftanın son 3 gününde Satürn ile kare açısı bu açıdan dolu bir gündemi işaret ediyor.

***Salı ve Perşembe arasında hissedilecek VENÜS KİRON KAVUŞUMU;
İlişkiler üzerinden alınabilecek yeni yaralar
var olan kırgınlıkların su yüzüne çıkması unuttum dediğimiz bir sorunun tekrar gündeme gelmesi ve aslında belki de yüreğimizde ne kadar da tazeliğini koruduğunu görmemiz
hayatımızın bir alanındaki ilişkileri biz yoluna sokmaya ya da bazı sorunları pürüzleri düzeltmeye çalıştıkça aslında o kadar da yol alamadığımızı görmek
koşulsuz dediğimiz sevgilerin ne kadar da kalıplara sokulduğuna şahitlik etmek
belki de sevginin karşılığını almakta zorlanma ya da böyle bir şeyin hiç olmadığını ayan beyan görme duyma halleri
birlikteliklerin ve ilişkilerin çok fazla koşula ve kritere bağlı olmasından kaynaklanan samimiyetsizlikler bu günlerin gündeme taşıyabileceği konular olacak.
İlişkiler konusunda yeni yaralar almak ya da yaratmak da mümkün bu hafta zaten var olan sorun ve yaraları kırgınlıkları şifalandırmaya yönelik koşulsuzca çaba sarf etmek de…
Şifaya hizmet etmeye niyet edelim biz...
Çabamızı iyileştirmekten yana kullanalım ve de sevginin her türlü görünen ve göze batan hatanın sorunun ve kusurun üstesinden gelebileceğini gerçek sevginin şarta ve kurala bağlı olmadığını hatırlamaya hizmet edecek şekilde kullanalım bu transitin etkilerini… Umarım…

Zira eğer yolumuz bu şekilde olmazsa gerçekten de bazı ilişkilerde kalıcı ve zor kararlar belki de bazı yol ayrımları söz konusu olabilir.

Çünkü Perşembe ve sonrasında Venüs Satürn karesi de yoğun olarak hissedilecek. Ve hafta başında yaşanabilecek olayların devamı ya da onların doğuracağı yeni sorunlar şeklinde birtakım gelişmelere işaret edecek.
***Cuma günü akşam saatlerinde kesinleşecek olan VENÜS SATÜRN KARE açısının etkileri de aslında yeniay öncesinde özellikle de ilişkiler açısından bazı kalıpların kırılması bazı şeylerin ya da kişilerin hayatımızda geride bırakılması yeni düzenlemeler yapılması ilişkiler üzerinden alınacak dersler ve olgunlaşmaya ve düzenlemeye hizmet edecek gelişmeler adına tetikleyici olacak.

Genel etkilerini hatırlatmak için.
Bu açı etkisiyle sosyal ve ikili ilişkilerde engeller duygusal olarak içe kapanma ve kendinizi ifade edememe sevgiyi gösterememe alınganlık ve kırgınlıkların neticesinde soğukluklar meydana gelmesi söz konusu olabilir. İlişkilerde var olan sorunların görünür hale gelmesi ve rahatsızlık veren konuların farkına varılması gibi etkileri de var bu zorlayıcı açının.

Ben her zaman zorlayıcı açıların kıymetinden bahsediyorum ve açıkçası bazen tepkiler de alıyorum.

Ancak durağanlık ve var olan sorunları görmezden gelerek yaşamaya (idare edivermeye) devam etmek ilerlemenin önündeki en büyük engellerden biri aslında. Bir yerde hiç hareket yoksa orada görünür bir sorun olmayabilir belki ama gelişme de yoktur diyebiliriz… Bu noktalar aslında yumuşak karnımızı oluşturuyor.

İlişki kelimesinin aslında zaman içinde değişen olgunlaşan büyüyen ya da yozlaşıp dağılan canlı bir olguyu temsil ettiğini unutmamak adına kıymetli bir gökyüzü olayı bu. İlişkiyi ayakta tutmaya çalışan değerlerin neler olduğunu fark etmemize sebep olabilir. Ya da belki de bir ilişkiden gerçek anlamda neler beklediğimizi sorulamaya…

Yolunda gitmeyeni geride bırakmak yerine elini taşın altına koyup bu aşamada düzeltmek ve yoluna koymak adına bizim üzerimize düşenin ne olduğunu görmeye çalışmak önemli bugünlerde.

Dünyevi bakış açısı ile bazı ilişkilerimizde sevgiyi gösterememe alınganlık ve kırgınlıkların neticesinde soğukluklar meydana gelmesi ayrılık sinyalleri söz konusu olabilir. Birlikteliklerin keyif veren yönlerinin geri planda kalması ve ciddiyetle ele alınacak ortak sorumlukların birden yorucu biçimde öne çıkması. Bunların ağırlığının hissedilmesi de mümkün...

Bu etki altındayken ilişkilerinizde samimi ortam yaratamama engellerle karşılaşma risklerinin olabileceğini hatırlamaya çalışın. İçe dönmek ve sorunlarla yüzleşmek üzerine düşeni yapıp karşılığını almak adına fazla beklentiye girmemek rahatlatıcı olabilir.

Maddi açıdan da eğer size gelmesini ümit ettiğiniz bir para varsa bazı prosedürlere takılma ihtimali olabilir. Samimi ve içten ilişkilere pek yer veremeyeceğimiz daha çok insanları olduğu gibi kabul edip oluruna bırakmakla huzur bulabileceğiniz durumlarla karşılaşabiliriz.

***Cumartesi günü 8 derece Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek.
Her yeniay olduğu gibi bu kez de bir takım başlangıçları ve hayatımızın bir alanında atacağımız adımları tetikleyecek. Genel itibariyle etki edeceği konular; toplumsal konular değişim ve özgürlük ihtiyacını karşılayacak girişimler bireysel ve toplumsal anlamda bozuk olan düzeni değiştirme istek ve kararlılığı keşifler bireysel ve toplumsal anlamda verilen bir takım mücadeleler ile alakalı olacak. Bu dönem bilgi akışları teknolojik gelişmeler gündeme gelebilir. Yeniay ile ilgili yorumlarımı sizlerle ayrıca paylaşacağım.

***Pazar günü kesinleşecek ve gün boyunca etkili olacak Merkür Plüton kavuşumu da Merkür ile bağlantılı olan konularda bazı gerginlikler çalkantılar sınıra gelişler ve belki de sınırı aşma durumlarına vesile olabilir.

Hırsla verilen kararlar fikir savaşları iletişim kopuklukları aynı pencereden bakıp anlaşmada zorlanmalar söz konusu olabilir hafta sonunda. Bize aykırı gelen görüşlere tolerans göstermekte zorlanacağımızı işaret ediyor bu gökyüzü olayı. Tabi ki aynısı bizim savunduğumuz görüşler için de geçerli.
Bu transit etkisi ile çıkacağımız yolculuklarda önemli görüşme ve sunumlarda fikirlerimizi zihinsel becerilerimizi ortaya koyacağımız durumlarla alakalı durumlarda işimizi zora sokacak ve içinde bulunduğumuz şartları ve tepkiselliğimizi zorlayacak bazı hareket ve ifadelerle karşı karşıya kalabiliriz.
Konuşmadan ve harekete geçmeden tepki verip talepte bulunmadan önceki düşünme payını pas geçmemek gerekir. Bunların hepsinde ölçülü olma ihtiyacı her zamankinden yüksektir.
Kelimelerimizle ve kontrolsüz hareketlerimizle bazı yıkıcı ve yaralayıcı etkiler yaratabileceğimizi aklımızdan çıkarmamakta fayda var.
Söylenenleri ya da bazı fikirleri takıntı haline getirdiğimizi fark edebiliriz. Ya da farkına varamamışsak bu gibi durumlar bize zarar verebilir.
Fikir birlikleri için gereken şeyler yok bu gökyüzü olayında.
Zorla kendisininkini kabul ettirmeye çalışan da yok istemem ben ikna olmayacağım diye inatlaşan da ilerleme kaydedemez. Düşüncede ve iletişimde esneklik şart olacak.
Ağız dalaşlarına lafa laf göze göz dişe diş olayına ise hiç bulaşmayın.
Kelimeler kontrolden çıkabilir ve dil yaraları açılabilir aman dikkat. Siz sebep olmasanız bile bir kısmına şahitlik edebilirsiniz.
Ara buluculuk girişimleri de sizin üzerinize patlayabilir. Spekülasyonlar ve manipülatif söylemler söz konusu olabilir. Sır niteliğinde olan şeyler can yakıcı olabilir. Sırra sahip olan için de sırrı kendine saklaması gereken için de…
Genel olarak hem fiziksel hem de iletişim içerikli kazalara açık olduğumuzu aklınızdan çıkarmayın.
Tartışmalara da açığız ya… “Birileri bir laf edip damarıma bassa da cevabını yapıştırsam hallerine yenik düşmeyin. Savunduğunuz bir fikirde gereksiz saplantıya fanatizme kaçıp kaçmadığınızdan emin olun. Acaba sırf haklı çıkmak adına artık o kadar da doğru olmadığı görünen bir şeyleri inatla savunuyor olabilir misiniz?
Bugünler bilinçaltı çalışmaları ve her türlü terapi yöntemi açısından verimli şekilde kullanılabilir. Baş ağrısı ve migren ataklarına karşı tedbirli olup zihninizi rahatlatacak şeylere yönelmek iyi olabilir.
Genel olarak kararlarda ve fikirlerde radikal değişim yaratacak tecrübelere sonuna kadar açığız. Yapıcı olanlarına niyet etmek ve yeniden inşa etmelere vesile olmak en güzeli…


23 Ocak 2017 PAZARTESİ
Ay gün boyunca ve Salı günü Yay burcunda olacak. Sorumluluklar ve rutin bir tempo adına çok fazla hevesimizin olmayacağı ancak bir şekilde ana başlıkları ihmal etmememiz gereken bir gün olacak.
Katı ve kuralcı tavırlar bizi her zamankinden daha çok yorabilir.
Yeniliklere açık olmak düşüncede esneklik gösterebilmek ve bizi geliştirmeye hizmet edecek şeylere yönelmemiz günün verimli hale gelmesini sağlayacak olan şeyler.
Günün özellikle ilk yarısı ancak genel olarak tamamında dağılma odaklanamama hissi karar ve tepkiler verme olayları değerlendirme de objektiflikten uzaklaşma hesap kitap işlerinde yanılma beklentilerin karşılanmaması yanlış anlaşılmalar hayal kırıklıkları aldanma ve yanılmalar açısından riskler söz konusu.
Bu etkiler özellikle zihinsel odaklı olmamız gereken iş görüşme karar ve adımlar açısından önemli.
Ancak ruhsal ve maneviyata yönelik olan şeyler sanatsal konular yaratıcılık ve yaratıcı beceriler isteyen işler el becerileri ve sınırlı bakış açısı ile göremeyeceğimiz farkındalıklar gönül alan konuşmalar ve iletişimi yapıcı onarıcı nitelikte kullanabilme becerisi açısından günün özellikle ikinci yarısı kıymetli.
.

Tüm hafta boyunca gönlünüzdeki güzellikler sizinle olsun…
Hayrınıza olana da gönlünüz razı olsun…
Dr.Samiye Özbaş Soysal