AKOM dün akşam için yağış uyarısı vermişti. Gece başlayan yağmur trafiği perişan etti. Dün gecenin ardından İstanbullular bu sabaha da yağmurla uyandı. Özellikle Başakşehir Beylikdüzü ve Esenyurt bölgelerinde yağmur suları nedeniyle yollar göle döndü Karaköy'de ise vatandaşlar yağmurdan kaçacak yer aradı. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yağışla ilgili kritik saati açıklarken İBB Başkanı İmamoğlu da son durumu paylaştı. İşte çarpıcı görüntüler:

AFAD ve AKOM'dan yapılan uyarılar sonrası İstanbul'da etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Dün akşam saatlerinde bastıran yağışlar sonrası trafik felç olurken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Gece saatlerinde aralıklı olarak yer yer etkili olan yağışlar bu sabah da devam etti.

YOLLAR GÖLE DÖNDÜ


Dün gecenin ardından İstanbullular bu sabaha da yağmurla uyandı. Neredeyse tüm kentin üzerini kara bulutlar kaplarken özellikle Başakşehir Beylikdüzü ve Esenyurt ilçelerinde etkili olan yağışlar sonrası yollar göle döndü.



ARAÇLAR HAREKET ETMEKTE ZORLANDI



Sabah saatlerinde işe gitmek için uyanan İstanbullular dışarı çıktığında göle dönen yollarla karşılaştı. Özellikle ara cadde ve sokaklarda yolların sularla kaplanırken araçların hareket etmekte zorlandığı görüldü.



ANİDEN BASTIRINCA...



Beklenen sağanak yağış Karaköy de de etkili oldu. Aniden bastıran yağmurdan korunmaya çalışan vatandaşlar olduğu görüldü.





ESENYURT SUYA GÖMÜLDÜ



Esenyurt'un Pınar Mahallesi'nde yağışın ardından su baskını oldu. Pınar Mahallesi'nde çok sayıda sokağı su bastı.



1272 Sokak göle döndü. Alt katlardaki dairelere sular doldu. Sokaktakiler suya gömülen motosikleti kurtarmaya çalıştı.





CAMİYE KUM TORBALI ÖNLEM



Pınar Mahallesi'ndeki İrşad Camii'nde baskın önlemi alındı. Caminin kapısına kum torbaları yerleştirildi. Taşkın olmasın diye cami önündeki mazgal ızgaraları kaldırıldı.



SULAR KALDIRIM SEVİYESİNDE



Öte yandan Merter'den de inanılmaz görüntüler geldi. Yağmur sularının kaldırım seviyesine yükseldiği semtte araçların trafikte ilerlemekte güçlük çektiği görüldü.



METEOROLOJİ UZMANI ŞEN KRİTİK SAATİ AÇIKLADI



Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen CNN Türk canlı yayınında İstanbul'daki yağışa ilişkin değerlendirmelerini ve tahminlerini paylaştı. "Beylikdüzü'nden tutun havaalanına kadar kuvvetli yağmur var" diyen Şen şöyle devam etti:



"Her an sel veya su baskınları meydana gelebilir. Saat 15:00'e kadar bu yağmur şiddetli şekilde devam ediyor. Değişik bir sistem bu dönerek geliyor. Bu önemli bir sistemdir ve çok fazla yağış bırakabilir."

PEŞ PEŞE UYARILAR



İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "25 Ağustos Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor." ifadeleri kullanıldı ve vatandaşlara tedbirli olunması çağrısında bulunuldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM ise İstanbul'da saat 13.00'ten sonra sağanak yağış ve yer yer dolu beklendiğini açıklayarak çatı uçmaları su baskınları ve taşkınlara karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kentte etkili olan yağış ile ilgili AKOM'da açıklamalarda bulundu. İmamoğlu yağışın gün boyu süreceğini yarın da devam edeceğini ifade etti.



Esenyurt'taki durum ile ilgili ise İmamoğlu şöyle konuştu:
"Geçen Esenyurt'ta yaşadığımız su baskınından daha düşük yükle yağış aldı ama çok kısa sürede aldı bu yağışı. Malum bu kronik sorunun olduğu alanda bir sel baskını yaşandı. Ama yine arkadaşlarımız orada hazırdı.
Bu yıl sonunda oradaki sorunu tamamen kaldıracağız. Ne yazık ki orada daha önce de su havzasına dere yatağının yıllar öncesinde imara açılması üzerine ve dere yatağının akışının değiştirilerek devam ettirilmesinin bugün yaşanan kronik sonuçları diyebiliriz."



Mynet