PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yüz Şekline Göre Makyaj Teknikleri



тɪʟรıɱ
01.10.2009, 09:29
Makyajınızı yüz şekline göre yapın, yüz şekline göre makyaj, yüz şeklinize göre makyaj, makyaj nasıl yapılır, makyaj stilleri, makyaj örnekleri

Kare yüz için uygun makyaj

Kare yüzler daha sert bir surat tipine sahip oldukları için ilk önce daha yumuşak bir ifade vermek için sertlik katan açıları kaldırıp dikkati yüzün orta bölümüne dikkat çekmeliyiz, bunun için canlı renkleri uygulamamanız gerekir. Yüz rengiyle uyumlu fondöten uygulanmalıdır. Yüzün üst kısımlarına birkaç ton daha koyu fondöten kullanarak, saç dibinden şakaklara doğru kavisli bir gölge görünümü yapılmalıdır. Alt bölüme ise kulağın üst bölümünden çeneye kadar yay şeklinde bir gölge görünümü yapılmalıdır. Çeneye aydınlatıcı uygulanıp, gözün dış kısmı ve uç yanak kemiğinin üzerine aydınlatıcı uygulanır. Dudak renginde canlı renkler tercih edilip, allık üçgen şeklinde sürülür.

Üçgen yüz için uygun makyaj

Düz ve üçgen yüze sahip kişilerde alın dar ve çene bölümü geniştir bunun sonucunda alın bölümünü ortaya çıkarmak gerekir bunun için açık renk fondöten kullanarak o bölgeyi aydınlatılmalıdır, çene bölgesinde ise geri çekmek gerekir bunun için ise koyu renk fondöten tercih edilerek gölgelendirme uygulanmalıdır.Kaşlara yuvarlak bir form verilmesi yüzü yumuşatacaktır.

Kulak altından aşağıya çeneye inilerek ve yanak çukuruna doğru gölgelendirme yöntemi uygulanmalıdır koyu fondötenlerde. Gölgelendirme çenenin alt kısmından boyna doğru devam etmelidir.
Allığın uygulanması ise şu şekil olmalıdır, elmacık kemiği üzerine yuvarlak bir şekilde sürülmelidir.
Dar bir alına sahip olunduğu için kaş ve gözün birbirinden uzakmış gibi bir ifade verecek şekilde boyanmalıdır.

Ters üçgen yüz için uygun makyaj

Ters üçgen yüz şekline sahip olan kişilerde alın ve çene bölümü dardır bunun sonucunda alın bölümünü daraltmak gerekir bunun içinde cilt renginden birkaç ton koyu fondöten uygulanarak o bölgeye gölgelendirme işlemi yapılır, çene bölgesinde ise o bölgeyi belirgin hale getirmek için açık renk fondöten kullanarak aydınlatma işlemi uygulanır.

Alın bölgesinde her iki yana gölgelendirme uygulanmalıdır. Kulak memesinden yanak çukuru ve çeneye doğru aydınlatma işlemi uygulanmalıdır. Geniş bir alna sahip olunduğu için kaş ve gözün birbirine yakınmış gibi bir ifade verecek şekilde boyanmalıdır. Allık ise elmacık kemiği ve gözün uç bölümlerine doğru elips şeklinde sürülmelidir.

Köşeli yüz için uygun makyaj

Köşeli yüzler sert ve açılı bir ifadeye sahiptir bu nedenle yüze daha derin ve yumuşak bir ifade vermek gerekir bunun için ise koyu renk fondöten kullanarak gölgelendirme yapılmalıdır, ortaya çıkarmak istenen bölgelere ise açık renk fondöten uygulanarak aydınlatma yapılmalıdır.

Yüzü yumuşatmak için kaşlara yuvarlak form verilmelidir. Üst dudak dolgun alt ise ensiz görülecek şekilde boyanmalıdır. Elmacık kemiği üzerine yuvarlak allık uygulanmalıdır. Köşeli yüzlere sahip olan bayanlarda elmacık kemiği çıkık durumda ise gölgelendirme yöntemi uygulanmalıdır.

Oval yüz için uygun makyaj

Bu yüz şekli en ideal yüz şeklidir yanaklarda yüz genişleyip çenede incelir. Bu yüz şeklinde diğer yüz şekillerinde olduğu gibi düzeltme gerekmez. Bu yüze uygulanacak makyajda sadece köşeli çizgilerin tercih edilmesinden kaçınılması gerekilmemektedir. Bu yüz için en ideal şekil çizgilerin yuvarlak uygulanmasıdır.

Yuvarlak yüz için uygun makyaj

Yuvarlak yüze sahip bayanların daha güzel bir makyaja sahip olmaları amacıyla yüze mutlaka müdahale edilmelidir. Çene ve elmacık kemiklerini belirgin hale getirecek makyaj şekilleri tercih edilmelidir. Bu işlemi yapabilmek için ise cilt tenine uygun bir fondöten ve açık ve koyu fondötenler gerekmektedir. Eğer elimizde bunlar mevcutsa yüz tenine uygun fondöteni uygulayıp, daha sonrada koyu fondöteni uygulayarak geri çekeceğiz daha sonra ise görüntüsünü yumuşatmak istediğimiz kısımlara gölgelendirme uygulayarak işlemi tamamlarız.

Kulak kenarlarından gölgelendirme işlemine başlayarak alnın iki tarafına gölgelendirme uygulanarak işlemi sonlandırırız. Kulağın yüzle bitişik olduğu bölgeden çeneye kavisli gölge uygulanır. Daha sonra kulak memesinden başlayarak yanak çukurundan buruna doğru kavisli bir gölge uygulanır. Bunun sonucunda yüz daha anlamlı bir ifade kazanacaktır.

Allık elmacık kemiği ve gözün dış ucuna doğru, aşağı kısımda ise yanak çukurunda üçgen oluşturacak şekilde uygulanır. Dikkatin orta bölüme çekilmesi için canlı renk tonları sahip rujlar tercih edilmeli ve kaşlar ve gözler çekik bir şekilde boyanmalıdır.

JuNi@R
01.10.2009, 15:19
resımlerde koysaydın tam anlardık ya:D

тɪʟรıɱ
01.10.2009, 20:13
Resim yoktu canım:)