PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kanyon



YaGMuR_YüReKLiM
16.09.2009, 19:32
Türkiye, iklimsel ve cografi özellikleri dolayısıyla zengin su kaynaklarına sahiptir.Her mevsim akış debilerinin, ortalamaların üzerinde olması, asırlardır süre gelen aşınmalara ve derin vadilerin oluşmasına sebep olmuştur. Türkiye'nin hangi bölgesine giderseniz gidiniz,kilometrelerce uzunluğunda, metrelerce derinlikte, göz alıcı ve zaman zaman da ürkütücü görüntüleriyle bir kanyona rastlamanız mümkün.Bilinen ve turizme açılan onlarca kanyonun yanında, çok daha fazlasıyla keşfedilmeyi bekleyen gizemli kanyonlar da mevcutdur.
Uygun bir mevsimde ziyaret ettiğinizde, asırlardır sure gelen bir sonsuz yalnızlığın da koynuna kendinizi bırakmış olacaksınız. Metrelerce uzunluğunda kayalar,bu kayalardan yıllardır dinmeyen bir coşkuyla akan şelaleler ve bu şelalelerin hemen dibinde oluşan turkuaz rengi su havuzları.
Çok az bilinen bu gizemli dünyada yapacağınız bir günlük keşif turu sonucunda,hem heyecan hem macerayı tadacak, hem de turkuaz rengi buz gibi su havuzlarında yüzerek yorgunluk atacak,dinleneceksiniz.