PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilo Aldıran Bitkiler ve Besinler



EyLüL
07.01.2012, 23:15
Bir kişinin kilo almaya ihtiyacının olmasının tespitinde beden kitle indeksi ( vücut kütle endeksi de denilir) rakamının 19 dan aşağı olması gerekmektedir. Şayet beden kitle endeksi sayınız 19 ve yukarısında ise kilo almak için uğraşmayın. Çünkü tıbben sağlıklı kilodasınız. İdeal kilo aslında bir saçmalıktır. Kişiden kişiye değişen vücudun kas ve kemik yapısı nedeniyle aynı boyda olan kişilerden birisi için ideal olan kilo, diğeri için az yada çok olabilir. O nedenle aslında zayıflık tıbbi bir rahatsızlıktan kaynaklanmıyorsa ve estetik bakımdan rahatsız edici değilse bana göre sağlıklı bir durumdur. Ancak yine de kilo almak isteyenler için kilo aldıran yiyecekler hakkında kısaca bilgi verelim


Simit, türk kültürünün bir klasiğidir. Aynı zamanda oldukça sağlıklı bir yiyecek olarak kilo aldıran özelliklere sahiptir. içerisinde bolca bulunan B grubu vitaminler, amino asitler, antioksidanlar ve yaşam için gerekli mineraller nedeniyle toprak ananın bizlere bir armağanı olan Simit’i gerek diyetlerde gerekse günlük beslenmemizde rahatlıkla kullanabiliriz. Simit o kadar faydalı bir besindir ki hakkında diyetler bile icat edilmiştir. Sİmitte bulunan çörekotu, susam, ve diğer bitkisel tohumlar nedeniyle besleyiciliği 2 kat artmaktadır. Bir halka simit 100 gram olduğunu farz edersek 1 simitte ortalama 100 kalori bulunmaktadır.

makarna
Buğdaydan yapılan ve kimyasal olarak herhangi bir işlenmeye tutulmayan Erişte ve makarna da kilo aldıran yiyecekler grubuna girer. Bir porsiyon makarna, 300 kalori içerir. Ayrıca makarna da undan yapıldığı için A, B, D, K grubu vitaminler, amino asitler, antioksidanlar ve yaşam için gerekli mineraller bakımından zengindir. Makarna sosuna kıyma atarsanız hem besleyiciliği artar hem de protein katkısı nedeniyle kilo aldırma özelliği çoğalır.

Üzüm Kurusu, Kayısı Kurusu, İncir Kurusu, Erik kurusu, Dut Kurusu
Kurutulmuş yabani böğürtlen

Meyve kuruları hem kalori bakımından zengin hem de besleyici yiyeceklerdir. Bu bakımdan meyve kurularına da en hızlı kilo aldıran yiyecekler olarak bakabiliriz. Üzüm kurusu, dut kurusu, incir kurusu, kayısı kurusu, elma kurusu, böğürtlen kurusu, altın çilek kurusu, mersini kurusu, Pestil, ananas kurusu, papaya kurusu, armut kurusu, çilek kurusu, vişne kurusu, gün kurusu kayısı gibi kurutulmuş meyveler gerçekten çok sağlıklı bir kilo alma sağlamaktadırlar. Karışık meyve kurusu kokteylini her akşam televizyon karşısında 200 gram kadar tüketmelisiniz. Bu sizlere sağlıklı yoldan 400 kalori almanıza yardımcı olacaktır.

Zeytin yağı

Bitkisel yağlar içerisinde doymuş yağlar olarak tabir edilen zeytinyağı, ayçiçeği yağı, kanola yağı, gibi bitkisel yağlar hem kalp ve damar rahatsızlıklarını iyileştirir hem de sağlıklı kilo aldıran yiyecekler olarak işlev görür.

Avokado meyvesi faydaları, kilo aldırırmı
Avokado

Avokado meyvesi gerek kurutularak gerekse yaş haliyle kilo almak için tüketilebilecek ideal bir yiyecektir. Avokato meyvesi tam anlamıyla bir besleyici madde deposudur. Avokado içerisinde bolca vitamin mineral ve yağ asitleri bulunur.