PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama



EyLüL
17.11.2011, 20:48
Programın Amacı
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programının amacı, iş hayatının çeşitli sektörleri için en az iki dilde orta düzeyde program yazabilen, operatörlük, web tasarımcılığı ve teknik hizmet konularında görev alabilecek ara elemanları yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programında, matematik, paket yazılımlar, elektronik ve programlamaya giriş, donanım, grafik yazılım, bilgisayarlı kontrol ve ağ dersleri, programlama kabiliyeti geliştirici dersler, seçmeli dersler ile güçlendirilen programlama eğitimi ile birlikte teknik yabancı dil dersleri okutulur ve uygulama yaptırılır.
Gereken Nitelikler
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programında okumak isteyenlerin, mantık, matematik, web tasarımcılığı, donanım ve ticari uygulamalar gibi konulara ilgili, ayrıca kendi kendine öğrenme yeteneği olan kimseler olması gerekir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama programını bitirenlere “Tekniker” unvanı verilir. Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama teknikerleri, kamu kurumları ve özel sektörde bilgiişlem merkezleri, küçük ve orta boy işletmelerde bilgisayar operatörlükleri, teknik servis bölümleri, bilgisayar kursları ve tasarım büroları gibi yerlerde çalışabilirler.