PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bankacılık ve Sigortacılık



EyLüL
17.11.2011, 20:21
Programın Amacı
Bankacılık ve sigortacılık programının amacı, bankaların çeşitli bölümlerinde ve sigorta şirketlerinde çalışacak ara insan gücünü yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Bankacılık ve sigortacılık programında muhasebe, sigorta muhasebesi ve denetimi, sigorta mevzuatı, istatistik, işletme ekonomisi, para ve banka, ticari yazışma, vergi teorisi ve uygulaması, bilgiişlem ve programlama, dış bankacılık, icra iflas hukuku gibi dersler okutulmaktadır.
Gereken Nitelikler
Bankacılık ve sigortacılık alanında başarılı olmak için kişilerin normalin üzerinde sayısal yeteneğe, özellikle hesaplama yeteneğine sahip, ekonomi ve hukuk konularına ilgili, ince ayrıntıları algılayabilen, çok dikkatli ve titiz kimseler olmaları gerekir.
Mezunların kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler
Bankacılık ve sigortacılık programını bitirenlere ""Banka ve Sigorta Meslek Elemanı"" unvanı verilir. Bankacılık ve sigortacılık alanında yetişen meslek elemanı, bankaların cari hesaplar, senetler, havale gönderme, kambiyo gibi bölümlerinde müşterilerin işlerini yürütür, müşteriden alınan veya müşteriye ödenen paraları kayıtlara geçirir, sigorta şirketlerinde sigorta işlemlerini yürütürler.
Çalışma Alanları
Bankacılık ve sigortacılık alanında yetişenler programını bitirenler kamuya veya özel kuruluşlara ait bankalarda ve sigorta şirketlerinde, şirketlerin dış ticaret birimlerinde iş bulabilirler.