PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Atçılık İşletmeciliği



EyLüL
17.11.2011, 20:02
Programın Amacı
Atçılık İşletmeciliği programının amacı, Türkiye Jokey Kulübü bünyesindeki hipodromlarda ve özel at haralarında çeşitli yönetsel görevlerde sorumlu kişilere ve hara sahiplerine yardımcı eleman yetiştirmektir.
Programda Okutulan Belli Başlı Dersler
Atçılık işletmeciliği programında anatomi, hareket ve davranış fizyolojisi, at ırkları ve dağılımı, at sağlığı ve hijyeni, haracılık ve meracılık,at beslenmesi, binicilik, yarış pistleri, işletme hukuku, insan kaynakları ve yöneticilik gibi dersler okutulmakta ve uygulama yaptırılmaktadır.
Gereken Nitelikler
Atçılık işletmeciliğinde okumak isteyenlerin hayvanları, özellikle atları seven, bedence sağlam ve dayanıklı, başkaları ile iyi iletişim kurabilen, dikkatli ve sabırlı kimseler olmaları gerekmektedir. Mezunların Kazandıkları Diploma ve Unvan ve Yaptıkları İşler Atçılık İşletmeciliği Programını bitiren ön lisans diploması ve “Atçılık Meslek Elemanı” unvanı verilir. Atçılık işletmecisi, hipodromlarda, pistlerde ve özel at haralarında alınacak elemanların niteliklerinin, sayılarının belirlenmesinde ve çalışma programlarının planlanmasında, yarış pistlerinin bakımın ve onarım işlerinde yöneticilere yardımcı olur.
Çalışma Alanları
Atçılık işletmecileri Türkiye Jokey Kulübü hara ve hipodromları bünyesinde bulunan Genel Müdürlüklerde, İşletme Müdürlüklerinde, Personel Müdürlüklerinde, Pistler Müdürlüğünde ve hipodrom Müdürlüklerinde çeşitli kademelerde ve özel at haralarında idari görevler alabilirler.