PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan'ın Pampişi Yazar



DilinJokeri
26.09.2011, 16:01
ORAY Eğin bir süredir Başbakan Erdoğan'ı hayranlıkla ve heyecanla takip ediyor ve hayranlığını ve heyecanını ortaya koyan güzel yazılar yazıyor.
Yazılarının içeriğine hiçbir itirazım yok ben de aynı fikirdeyim. Ama ben bunları çok uzun zamandır söylüyordum Oray ise ben bunları söylediğimde daima çok kızıyor ve cemaatçi olduğum, parayla satın alındığım ve korku nedeniyle iktidara yalakalandığım suçlamalarını getiriyordu.
Şimdi ne oldu da yazıları değişti acaba? Başbakan'da bir değişiklik yok, o yıllardır davrandığı gibi davranıyor aynı şeyleri söylüyor; mantıki sonuç, Oray'da radikal bir değişim olduğudur.
Eskiden Başbakan'a ve iktidara gözünü karartarak karşı olanların etkisinde kalmıştı, onların dümenine girmişti Oray, acıklı olan onlar bunu cumhuriyeti kurtarmanın gereği sanıyorlardı. İktidarın, Erdoğan'ın attığı her adım muhakkak eleştirmek ve yıpratmak için vesileydi onlar için.

OKURKEN ÜZÜLÜYORUM

O zamanları iyi hatırladığımdan ve onların dezenformasyon ve karalama kampanyalarının hedefi olduğumdan şimdi Oray'ın son günlerdeki yazılarını okurken inanın üzülüyorum.
Üzüntüm Oray için değil sadece onların bize ve Türkiye'ye kaybettirdikleri muazzam zamana, lüzumsuz yere harcattıkları enerjiye üzülüyorum ve keşke olmasaydı diyorum.
Hiç sevmem keşke lafını ama bu duruma çok uygun düşüyor yapacak bir şey yok.
Keşke Oray kendinde bulunan muazzam zekâyı ve yazı gücünü başkalarına yönelik sürekli kötülük düşünmek yerine ülkesi için olumlu, pozitif düşünmeye yönlendirseydi ve sadece karşı olmak, yıpratmak amacıyla yaratılan bilinçli ideolojik korkuların esiri olmasaydı da bugünlerde çok gecikerek yeni görmeye başladığı gerçekleri geçmişte de görebilseydi.
Görebilseydi de analiz yeteneklerini ideolojik savaş veren başkalarının peşine takılıp boşuna harcamasaydı, Oray hem kendine hem de çevresine az zarar verir hem de Türkiye'ye büyük iyilik yapmış olurdu.

ORAY BİR TRENDSETTER ASLINDA

Burada olan biteni düşünürken aklımda sadece Oray yok, çok daha genel bir ideolojik savaşçılar ordusunu analiz etmeye çalışıyorum.
Bu ülkede ancak kendilerinin ülkeyi kurtaracağına inanan ve bu kurtarış için ortaya yapıcı hiçbir öneri getirmeyen, kurtarmayı karşı çıkmak ve yıkmak olarak gören bazı insanlar var.
Kendilerine laik diyorlar Atatürkçü diyorlar ama yaptıkları her iş hatta sadece varlıkları bile Atatürkçülüğün ve laikliğin anlamına darbe vuruyor, onlar nedeniyle zaten yıpranmış olan bu kavramlar daha da aşağılanıyor.
Bu insanların kendilerine daima bir düşman yaratmak ihtiyaçları vardır. (Oray'da bu sadece ideolojik değil yaşamsal da bir ihtiyaç) Gerçekten olmasa da bir düşmanı hayallerinde oluştururlar. Onlar için türban takmış her kız bir İslami teröristtir, siyasetçi eğer din iman inançtan söz ediyorsa o da en tehlikleli bir Humeyni özentisidir.
Onları çeşitli ortamlarda dinledim nasıl düşündüklerini nasıl konuştuklarını, kinlerini, düşmanlıklarını iyi biliyorum. Kendi yarattıkları bu hayal dünyasında hem kendilerini hem de karşılarındakini yıpratarak yaşayıp gidiyorlardı. Ancak bunun Türkiye için nasıl muazzam bir enerji kaybı nasıl bir vakit kaybı olduğunu maalesef göremiyorlardı. Davranışları, intihara karar verdiği için artık hiçbir mantıki öneriyi kabul etmeyen insanların sona giderkenki davranışlarına benziyordu.
Yıllar içinde defalarca konuşalım dedim, bazı konuları yeniden düşünelim diye ısrar ettim. Ben modern dünyada inancın yerini düşüneceğiz ve tavırlarımızı değiştireceğiz dedim, onlar buna dahi saldırdılar.
Bir süre önce anladım ki bu insanların beyni tamamen kapanmış ve durmuş durumda bunun üzerine beyin ölümlerinin gerçekleştiğini de yazdım.
Neyse ki AKP hükümeti bu insanlara dahi hiçbir şeyin onların sandığı gibi olmadığını göstermeyi başardı.
Son tavırları ve konuşmalarıyla Başbakan Erdoğan'ın beyaz Türk denilen can çekişmeye başlamış kesimin de idolü olduğunu gördüler ve iyice şaşırıp paniklediler.
Kendilerini hâlâ tam sorgulayamıyorlar, bir sorgulamaya başlarlarsa nerede duracaklarını bilemediklerinden, şu ana kadar yaşadıkları hayatın tamamen israf edilmiş olduğunu anlamak zorunda kalırlar ihtimalinden korkuyorlar ve geçmişte sanki hiçbir şey olmamış gibi şimdilerde Başbakan'ı öven, onun Türkiye'yi dik durdurduğunu anlatan yazılar yazıyorlar.
Geciktiler ama olsun zararın neresinden dönülürse kârdır. Çünkü bu insanlar sadece kendilerine zarar vermekle kalmıyorlardı Türkiye'ye de büyük darbeler vuruyorlardı.
Oray'da yaşanmaya başlanılan dönüşüm Türkiye için hayırlıdır çünkü o Türkiye birçok insanın gecikmeli de olsa yaşadığı büyük dönüşümü temsil ediyor. Özetle Oray'daki gecikmiş dönüşüm bir trendin habercisi, o gerçekten de bir trendsetter galiba.

Serdar Turgut / Haberturk

Logic@
26.09.2011, 17:40
Bir yazınızda da Atatürkle Laikliğe taş atmadan duramıyorsunuz değilmi?
Onun heykelleri posterleri bile batıyor size..

Şimdiki iktidara karşı yazı yazanların çoğu zaten hapiste geri kalanlar ise susturulmuş durumda. Susmazsanız sıra size gelecek diye açık açık tehdit ediliyorlar başka çareleri yokki..