PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sağlıklı yaşam için hareket



MeY
03.09.2011, 10:34
sağlıklı yaşam için hareket - hareketsiz yaşamın sağlığa zararları - beden hareketlerinin yavaşlaması - hareketsiz yaşamın yol açtığı hastalıklar
Hareket,olmazsa olmaz üç faktörümüzden biri ve belki de en önemlisidir. Hayatın cevheri hareket etmeye göre parlar veya söner. Hareket ettikçe dolaşım sistemi güçlenir ve İç organlarla tüm kan dolaşımı kendi kendini temizlemeye başlar. Dikkat edin yürüyüş yaptıktan sonra kendinizi dinlenmiş hissetmeye başlarsınız. Hareket etmek kan dolaşımım hızlandırır, hızlanan kan dolaşımı soluk alıp vermeyle oksijenlenir; böylelikle temizlenmiş, oksijenlenmiş kan, bedenin tüm organları ve damarları içinde rahatça akmaya başlar.

Birçok kronik hastalıkta bolca yürüyüş yapılmasının tavsiye edilmesi boşuna değildir. Özellikle endojen sebeplerden dolayı (bazı metabolik ve kronik hastalıklar, kanın kirlenmesi, dolaşımın zayıflaması, alerjik faktörlerin güçlenmesi gibi) meydana gelen psikolojik hastalıklarda hareket etmenin ciddi faydaları anında tecrübe edilebilir.

Özellikle kış mevsiminde evlerine kapanan ve güneş ışığından mahrum kalmış birçok insanın ruhsal açıdan kendilerini kötü hissetmeye başlaması bu yüzdendir. Hareket azaldıkça bedende dolaşan enerji, dengeli yayılamaz ve insan kendi bedeninde düzenleyemediği enerji ve dolaşım zayıflığına bağlı olarak ruhsal yönden çökmeye başlar.

Hareketin azalması kalp ve damar hastalıkları açısından insanın ciddi bir risk taşımaya başlamasına da neden olabilir. Birçok kalp damar ve akciğer hastalıklarının kış aylarında artış göstermesi sadece havanın soğuması ve üşütmeye bağlı değildir.


Beden hareketinin azalması yaşlanma sürecini hızlandıran en önemli faktörlerdendir. Emekli olan insanların herhangi bir işle uğraşmamaları ve birden bire boşluğa düşmeleri onların ruh hallerini olumsuz yönde etkileyen sebeplerden biridir. Her yaş ve meslek grubundaki insanın beden hareketlerini arttırması son derece önemlidir.

Çünkü bu hantallığı giderir, ruhsal yönden daha canlı olunmasını sağlar ve metabolizmanın güçlenmesi nedeniyle fazla kilolardan kurtulmaya da yardımcı olur.

DüşsokağıSakini
03.09.2011, 13:32
Vücut hareket için yaratılmış.Vücuduna gençliğinde bakmazsan yaşlılığında o sana hiç bakmaz..

MeY
03.09.2011, 23:20
bakıyoruz yahu ayna da bütün gün:p

DüşsokağıSakini
04.09.2011, 10:56
Tamda ondan bahsediyordum ayna yeter bakmak için :D:D

MeY
04.09.2011, 11:10
Tamda ondan bahsediyordum ayna yeter bakmak için :D:D

biliyordum zate:D