PDA

Orijinalini görmek için týklayýnýz : 12 Dev Adam Þampiyon !



BamBam
16.08.2009, 19:40
Milli Takýmýmýz GameOn turnuvasýnýn son gününde Avrupa Þampiyonasý ev sahibi ve guruptaki rakibimiz Polonya’yý 66-58 maðlup ederek turnuvanýn þampiyonu oldu.

Karþýlaþmanýn ilk yarýsýnda oldukça tutuk bir oyun sergileyen millilerimiz geride kapattýðý ilk yarýnýn ardýndan ikinci yarýda ortaya koyduðu oyun ile sayý farkýný kapatarak karþýlaþmayý 66-58 kazanmasýný bildi. Millilerimiz bu sonuçla birlikte turnuvayý namaðlup olarak þampiyon tamamladý.

Dün oynanan Ýngiltere karþýlaþmasýnda 3 ve 4. periyotta mükemmel bir savunma anlayýþý ile sahada yer alan milliler son çeyrekte rakibine sadece 7 sayý þansý veren milliler istediðinde nasýl savunma yapacaðýný göstermiþti. Dün olduðu gibi bugünkü karxýlaþmada da özellikle ikinci yarýda çok iyi savunma yapan ay yýldýzlýlar 3 ve 4. periyotta Hidayet Türkoðlu ve Ersan Ýlyasova’nýn oyuna müdehale etmesiyle daha etkili oldu. Bu arada Milli takýmýn Polonya karþýsýnda ilk yarýda zorlanmasýnýn en önemli sebeplerinden birisi dýþ þutlarda ve serbest atýþlarda düþük yüzde ile mücadele etmesi görüldü.

Karþýlaþma iki takýmýn da karþýlýklý kaydettiði syýlaryla baþladý. Ýlk dakikalarda gelen sayýlarýn ardýndan iki takým da pota altýnda yaptýðý top kayýplarýndan dolayý sayý üretemezken maçýn ilk 3 dakikasý 4-4’lük eþitlikle geçildi. Bu dakikadan sonra Roszyk ve Wojcik sayý üreten Polonya takýmý skoru 4-9 yaptý. Dýþ atýþlarda bir türlü sayý üretemeyen millilerimiz Polonya’nýn David Logan ve Lampe ile ürettiði sayýlara engel olamadý ve Polonya skoru 4-13’e taþýdý. Sinan Güler’in sayýsý ile suskunluðunu bozan millilerimiz skoru 6-13 yapsa da Polonya Lampe ile yeniden sayý bulmayý bildi. Millilerimiz maçýn ilk çeyreðinde tutuk bir oyun sergilerken top kayýplarýný iyi deðerlendiren Polonya skor üstünlüðünü korudu. Bitime 2 dakika kala Sinan Güler’in kaan turnikesini tamamlayan Fatih solak farký 7 sayýya indirse de (10-17) Polonya Roszyk’in basketiyle farký yeniden 9 sayýya çýkardý (10-19) Ersan Ýlyasova’nýn serbest atýþtan kazandýrdýðý 2 sayý ile millilerimiz farký yeniden 7 sayýya indirirken ilk çeyreðin son dakikasýna da Polonya’nýn 19-12’lik üstünlüðü ile girildi. Ýlk çeyreðin saniyesinde Lampe’nin 3 sayýlýk þutunda isabet bulan Polonya çeyreði 22-12 önde tamamlayan taraf oldu.

Ýkinci çeyreðe hücum ile baþlayan millilerimiz sayý üretemezken Polonya Szubarga ile sayý üretti (12-24) Polonya’nýn sayýsýna Ender Arslan’ýn 3 sayýlýk basketiyle karþýlýk veren ay yýldýzlýlar Szewczk’in 3 sayýlýk basketine engel olamadý. Karþýlýklý atýlan sayýlarýn ardýndan Barýþ Hersek’in 3 sayýlýk basketiyle farký 10 sayýya indiren millilerimiz pota altýný iyi savunmaya baþlayýnca Polonya sayý üretmekte zorlandý. Ýyi savunmasýný sayý ile süslemekte zorlanan millilerimiz Lampe’nin turnikesine engel olamadý (17-29) Ersan, Hidayet yardýmlaþmasý ile sayý üreten millilerimiz Semih Erden’le de serbest atýþlardan yrarlanamadý. Ýlk yarýnýn son 4 dakikasýna Polonya’nýn 19-32’lik üstünlüðü ile girilirken Ender Arslan farký yeniden 10 sayýya indiren 3’lüðü attý (22-32) Ender Arslan’ýn sayýsýndan sonra Semih’le de sayý üreten millilerimiz Hidayet Türkoðlu’nun serbest atýþtan kazandýrdýðý sayýyla skoru 25-32’ye getirdi. Ýlk yarýnýn son dakikasýna Polonya’nýn 25-34’lük üstünlü ile girilirken ay yýldýzlýlar Ömer Onan ile skoru 26-34 yaptý. Millilerimiz, farkýn 8 sayýya inmesinin ardýndan Ýlk yarýnýn bitimine 26 saniye kala Ersan Ýlyasova’nýn kazandýrdýðý 3 sayý ile skoru 29-34’e getirdi ve fark 5 sayýya indi. Ýlk yarýnýn son hücumunu kullanan Polonya Lampe ile 3 sayýlýk basket bulunca Polonya maçýn ilk yarýsýný 29-37 önde tamamladý.

Millilerimiz karþýlaþmanýn ikinci yarýsýna Oðuz Savaþ’ýn elinden bulduðu sayýyla baþladý. Millilerimizin bulduðu bu sayýya Wojcik ile yanýt veren Polonya skoru 29-39 yaptý. Ýki takým da ilk dakikalarda savunmasýný sertleþtirirken Polonya Szubarga’nýn 3 sayýlýk basketiyle farký 1 sayýya çýkardý (31-42) Hidayet Türkoðlu’nun serbest atýþlardan kazandýrdýðý sayýlarla farký yeniden tek hanelere indiren millilerimiz Oðuz Savaþ’ýn basketiyle de skoru 35-42 yaptý. Üçüncü çeyreðin ilk 5 dakikalýk bölümü geride kalýrken Semih Erden ile pota altýndan sayý üreten millilerimiz Szubarga’nýn ürettiði sayýya genl olamadý ve skor 37-44 oldu. Çeyreðin bitimine 3 dakika kala Polonya skoru 37-46 yaparken Ömer Aþýk pota altýndan kazandýrdýðý sayý ile skoru 39-46 yaptý. Ersan Ýlyasova’nýn elinden gelen bir sayý ile farký 6 sayýya indiren millilerimiz Polonya’nýn savunmasýný aþmakta zorlanýnca skor farkýný kendine lehine çeviremedi. Üçüncü çeyreðin son dakikasýna Polonya’nýn 40-47’lik üstünlüðü ile girilirken millilerimiz Bekir Yarengüme’nin serbest atýþtan kazandýrdýðý sayýlarla farký yeniden 5 sayýya kadar indirdi (42-47)Polony Lampe’nin pota altýndan ürettiði sayý ile farký yeniden 7 sayýya çýkarýrken milillerimiz sodn hücumdan yararlanamayýnca Polonya final periyoduna 42-49 önde giren taraf oldu.

Final çeyreðinin hemen baþýnda iki takým da karþýlýklý sayýlar üretirken millilerimiz pota altýnda Ömer Aþýk’ýn sayýsý ile farký 4 sayýya indirdi (47-51) Polonya’nýn top kaybýný iyi deðerlendiren millilerimiz Engin Atsür’ün serbest atýþtan kazandýrdýðý sayý ile skoru 48-51 yaptý. David Logan’ýn sayýsý ile farký yeniden 5 sayýya çýkaran Polonya Ersan Ýlyasova’nýn basketine engel olamadý ve skor 50-53 oldu. Farkýn 3 sayýya inmesinin ardýndan David Logan ile top kaybý yapan Polonya Ender Arslan’ýn üç sayýlýk basketinden dönen savunma ribaundunu alarak hücum etti ancak sayý üretemedi. Ýki takýmýn karþýlýklý top kayýplarýyla gçilen bölümden sonra ilk sayý üreten taraf Ömer Aþýk ile Milli takýmýz oldu ve fark 1 sayýya indi (52-53) Ersan Ýlyasova’nýn serbest atýþtan kazandýrdýðý tek sayý ile maçýn baþýndan bu yana ilk kez beraberliði yakalayan millilerimiz Ersan Ýlyasova’nýn bir de 3 sayýlýk basketiyle 56-53 öne geçti. Polonya’nýn boþ döndüðü hücumlarý çok iyi deðerlendiren ay yýldýzlýlar Hidayet Türkoðlu’nun da skora katký vermesiyle 58-53 öne geçti. Maçýn bitimine 4 dakika kala skor avantajýný eline geçiren millilerimiz oyunun da kontrolünü eline geçirdi. David Logan’ýn elinden 3 sayý üreten Polonya Ersan Ýlyasova’nýn basketine engel olamayýnca millilerimiz bitime 2.30 dakika kala skoru 60-56 yaptý. Bu dakikadan sonra Hidayet Türkoðlu’nun serbest atýþtan ürettiði sayý ile 61-56 yaparken Ersan Ýlyasova ile de farký 7 sayýya çýkardý (63-56) Karþýlaþmanýn son dakikasýna da bu skorla girilirken Ömer Aþýk’ýn smaç basketiyle millilerimiz skoru 65-56’ya taþýdý. Kalan saniyeler içinde skor avantajýný iyi korumasýný bilen millilerimiz karþýlaþmayý 66-58 kazandý.

mojo
22.09.2009, 19:56
artýk gönüllerin þampiyonu onlar :p gerçi 7. mi 8. mi ne oldular ama bunada þükür.