PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şike Soruşturması Siyasete Mi Bulaşıyor



DilinJokeri
13.07.2011, 12:36
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in 25 sayfalık ifade verdiği, sorgulama sırasında kendisine ''12 Haziran seçimleri öncesi Başbakan'a yönelik komplo kurulup kurulmadığı''nın sorulduğu öğrenildi.

http://i.ekolay.net/i/0713/sadri-sener-13711_ic-2755_334.jpg

Savcılık, Trabzonspor Başkanı Şener'i '200 bin TL kefaletle serbest bırakılması' talebiyle mahkemeye sevk etti. Ancak hakim kefaletsiz serbest bıraktı. TFF eski Başkanı Özgener ise savcılıktan serbest kaldı.

Şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener dün savcıya ifade verdi.

Şener, soruşturmayı yürüten Savcı Mehmet Berk tarafından sorgulanmasının ardından, ilk kez yapılan uygulamayla 200 bin lira kefaletle serbest bırakılması talebiyle nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi. Nöbetçi hakimlik, savcı Berk'in 200 bin liralık kefalet talebini uygun görmeyerek, CMK'nın 109. maddesinde düzenlenen ve adli tedbir uygulaması olarak geçen yurt dışına çıkış yasağı koyarak Sadri Şener'i serbest bıraktı.

Geçtiğimiz sezon Spor Toto Süper Lig'de oynanan Ankaragücü - Fenerbahçe maçı öncesinde, "Ankaragücü'ne, Fenerbahçe'yi yenmesi için bu takımda kiralık olarak oynayan Trabzonsporlu futbolcu Drago Gabric'in bonservisiyle beraber verilmesinin teklif edilip edilmediğinin" sorulduğu öğrenilen Şener'in, "teşvik" suçlamalarını kabul etmediği öğrenildi.

"BAŞBAKAN'A KOMPLO KURDUNUZ MU?"

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in 25 sayfalık ifade verdiği, sorgulama sırasında kendisine "12 Haziran seçimleri öncesi Başbakan'a yönelik komplo kurulup kurulmadığı"nın sorulduğu öğrenildi. Şener'in, Savcı Mehmet Berk'in bu sorusuna "Ne Trabzon'un, ne de Trabzonspor'un Başbakan ile bir sorunu yok. Bunu sayın Başbakan da söyledi. Nitekim Trabzon, Başbakan Erdoğan'ın partisine 265 bin oy vererek kendi rekorunu kırdı" cevabını verdiği öğrenildi.

ÖZGENER DE İFADE VERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener de savcı İsmail Göktürk'e 5 saat ifade verdi. Özgener, mahkemeye sevk edilmeden serbest kaldı.

Öte yandan gözaltına alınan Trabzon yöneticileri Hasan Yener, Recep Denizer, Tarık Kazancıoğlu ve Caner Çuvalcıoğlu dün sağlık kontrolünden geçirildi. Kazancıoğlu ve Yener serbest kaldı, 15 kişinin ise sorgusu sürüyor.

İLK UYGULAMA

Savcı Mehmet Berk'in, Şener'i, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 109. maddesinde düzenlenen adli kontrol tedbirleri hükümleri içerisinde yer alan "f" bendindeki, "Şüphelinin parasal durumu göz önünde bulundurularak, miktarı ve bir defada veya birden çok taksitlerle ödeme süreleri, Cumhuriyet savcısının isteği üzerine hakimce belirlenecek bir güvence miktarını yatırmak" hükmüne göre, 200 bin TL kefalet karşılığı serbest bırakılmak üzere mahkemeye sevk ettiği ve bu tür bir uygulamayı görev yaptığı Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ilk kez yaptığı kaydedildi.

TFF ESKİ BAŞKANI MAHMUT ÖZGENER

'O sınavı ben iptal ettirdim'

TFF eski Başkanı Mahmut Özgener hakkında "Fenerbahçe lehine görevini kötüye kullanmak" ve "Tahkim Kurulu kararlarını etkilemek" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Bu suçlama nedeniyle gözaltına alınan Özgener'in Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe aleyhine verilen Tahkim Kurulu kararlarını değiştirip daha az ceza almalarını sağladığı öne sürüldü. Eski başkanın bu suçlamaya ise "Ben görevimi yaptım. Usulsüz bir iş yapmadım" dediği öğrenildi. Cezaları neden düşürmek istediği sorulan Özgener'in "Bunu federasyonun zarar görmemesi için yaptım.

Çünkü maçlarda verilen hatalı kararlar ve beyanatlardan sonra bütün oklar federasyona dönüyordu. Federasyonun hedef tahtası olmaması için ben de görevimi yaptım" dediği öğrenildi. Özgener, "Menajerlik sınavının sorularını Olgun Peker'e sen mi verdin?' sorusuna ise "Hayır. Asıl o sınavı iptal ettirten benim" diye cevap verdi.

Kaynak : Ekolay.net