ToReBeL
01.07.2011, 10:13
Oktay Ustanın Boşnak Böreği Tarifi
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar su
Ara katlar için:
Sıvıyağ,tereyağı
İç harcı için:
4 patates
2 soğan
Tuz,karabiber
kırmızı biber
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın. Tuzu üzerine serperek harmanlayın. Ortasını açarak içine zeytinyağı ve alabildiği kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürerek hamurları çarşaf böreği gibi esnetin.
İç harcı için patatesleri ve soğanı rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. Bir süre beklettikten sonra suyunu sıkın. Hamurlara paylaştırarak rulo yapın. Sırayla yağlanmış tepsiye dolayarak üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirin.
http://img707.imageshack.us/img707/9720/bosnakboregi3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/707/bosnakboregi3.jpg/)
Malzemeler :
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Alabildiği kadar su
Ara katlar için:
Sıvıyağ,tereyağı
İç harcı için:
4 patates
2 soğan
Tuz,karabiber
kırmızı biber
Üzeri için:
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın. Tuzu üzerine serperek harmanlayın. Ortasını açarak içine zeytinyağı ve alabildiği kadar su ekleyerek hamuru yoğurun. Hazırladığınız hamuru 4 bezeye ayırın. Tepsi büyüklüğünde açın. Üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ karışımı sürerek hamurları çarşaf böreği gibi esnetin.
İç harcı için patatesleri ve soğanı rendeleyin. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek harmanlayın. Bir süre beklettikten sonra suyunu sıkın. Hamurlara paylaştırarak rulo yapın. Sırayla yağlanmış tepsiye dolayarak üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derecede pişirin.
http://img707.imageshack.us/img707/9720/bosnakboregi3.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/707/bosnakboregi3.jpg/)