PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ovmaç Çorbası



ToReBeL
01.07.2011, 09:52
Malzemeler : 6 kişilik

1 su bardağı un
2 çorba kaşığı tereyağı
1 litre et suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 kahve fincanı süt ve biraz Tuz

Üzerine 1 çorba kaşığı tereyağı
Nane, pulbiber
Tarifi
Unun üzerine elinizle hafifçe su serperek, ovalayın. Oluşan hamur topaklarını temiz bir beze yayarak kurutun. Yarısını tereyağında pembeleştirip ayırın. Soğuk et suyuna, kalan ovmalar, 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Kavrulmuş ovmaların üzerine bu malzemeyi dökün. Karıştırarak kaynatın. Tuzunu ayarlayın. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Nane ve pulbiberi yağda yakıp, çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.