PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Oy Verme Koyver



DilinJokeri
19.05.2011, 13:48
Acaba beni mecliste kim temsil etse? Kime oyumu versem?

Yıllar yılı hükümet olup neredeyse tüm muhalefeti medya gücü ve polis baskısıyla sindiren, eleştiri getiren herkese ''darbeci'' yaftası takan, kendi veledlerini yurt dışında özel okullarda okutup askerden kaçırırken halkın çocuklarına ''paran kadar oku'' zihniyetini dayatıp itiraz edenin karnındaki bebeği bile öldürten, zorla asker yapıp aylarına el koyduğu gencecik insanları bir de kirli bir iç savaşta ölmeye gönderen, açılım derken sonunda ''Kürt sorunu yoktur'' deyip gözünü milliyetçi oylara diken, ''ekonomik istikrar'' dediği kendi yandaşlarını semirtmekten ibaret olan, özgürlükten sadece kadınların kafasını poşetlemeyi anlayan, işçi ölümü ve kadın cinayetlerinde rekora koşmamızın mimarı, ABD emperyalizminin kıçına takılmayı ''uluslararası siyasette sözünü geçirmek'' olarak satan, sanatı ucubeye benzetip internete bile yasak koymaya kalkan, ağzı bozuk AKP temsil edebilir mi beni?

Tarihi kanla dolu, daima düşman görülen birilerine karşı devletçe kullanılıp atılmış ve başka bir fonksiyonu da olmayan, olası bir Türk-Kürt çatışmasını sürekli kaşıyan, farklılıkları iç tehdit gibi görüp arkadan kurşunlayan geleneğin öznesi olmuş, asker cenazelerini sömürerek oy avcılığı yapmaya alışmış, Cumartesi annelerini dövüp gönüllü grev kırıcılık yapmayı maharet sanan, düşünmeyen, okumayan, sorgulamayan, sadece itaat eden, reis dediği serserilerle sokakları ve okulları insanlara zehir eden, sadece saldırmayı bilen, üslubu da hep bu yönde olan, kendi mitinginde bile insanlara çök-kalk talimleri yaptırıp üzerlerine ilmik atan, muhalifliği de Amerikan başkanı meclise geldiğinde onu ayakta alkışlayıp özel bir görüşme yakalamak ve kendini satmaya kalkmaktan öteye gitmeyen faşist MHP mi beni temsil eder yoksa?

Putlaştırdığı bir Atatürk imgesi ve gözü kapalı türban karşıtlığı sonuç vermeyince direksiyonu sola kırmış görünen, ama ilk iş olarak patron örgütlerini ziyaret edip onlara ''güven veren'', fabriktörlerin de ''emekçi olduğu'' türünden akla ziyan bir demagoji geliştiren, taşeron sorununu sömürürken kendi belediyesinde taşeron çalıştırdığı işçileri görmezden gelen, ana akım burjuva medyanın son gözdesi, partisini yurt dışında daha iyi tanıtmak adına bir kurulu ABD'ye icazet almaya yollayan, halen daha laiklik dışında hiçbir ayıracı olmayan, laiklikten tek anladığı da saçını açmak ve içki içmekten öteye gitmeyen, son olarak Fethullah'a övgü düzen vekil adaylarıyla oy kapmaya kalkan, ilkesiz ve çapsız, her daim askerci, yargıcı, elitist CHP temsil eder mi beni peki?

Kim temsil eder beni?

HEPAR mı yoksa? Hani Kürt sorununu çözmek için 30 senedir işe yaramayan imha ve inkar politikasını daha da artırmaktan bahseden, faili meçhullerden işkencelere ve her türlü hukuksuzluğa kadar herşeyi savunabilen, askeri disiplini tüm ülkeye yayıp özgürlüğün hepten ırzına geçme hayalleri kuran, kapitalizme ve hatta yabancı sermayeye zerre karşı çıkmazken hala bağımsızlık demagojileri yapan, MHP'den daha faşizan bir duruş sergileyerek meclise girme hayalleri kuran HEPAR mı?

Peki ya BDP'nin çevresindeki sosyalist bağımsız adaylar? Onlar temsil edebilir mi beni? Sosyalistliğin temellerinden olan örgütlü siyaset yerine bireysel temsili öne çıkaran bağımsızlar mı? Hani meselenin temsiliyet ilişkilerini yeniden üretmek değil parçalamak olduğunu hala anlamamış olanlar mı? Hani esas işin halkı yönetmeye talip olmak değil halkı kendisini yönetenlere isyan ettirmek olduğunu göremeyenler mi? Hani sokağı örgütlemek ve resimlerini taşıdığı devrimci liderlerin verdiği şiddetli mücadeleyi vermek zor geldiğinden başka bir hareketin gücüne bel bağlayarak meclise kapağı atmaya bakanlar mı? Onlar mı temsil edecek beni?

Bunların hiçbiri beni temsil edemez. Herşeyden evvel, temsil edilmek isteyen kim? Yönetilen sınıf pozisyonunda olmayı sürdürmek, sandığa gidip yöneticilerini seçmek isteyen kim? Benim biricikliğimi ancak yine ben temsil edebilirim, başka kimse değil. Biz kendimizi yönetebiliriz. Özörgütlülükler, konseyler, iş yeri komiteleri, mahalle meclisleri kurabiliriz. Doğrudan demokrasi ve yerinden yönetim örneklerini radikal ölçekte artırmayı hedefleyip bu yönde çalışabiliriz. İktidarın benden kaçırılıp meclisteki ''vekillere'' devredilmesini istemiyorum artık. İktidardan pay istiyorum! Erklenmek istiyorum! Tam da bu yüzden sandığa gitmiyorum. Çünkü yönetilmek istemiyorum. Emir duymak istemiyorum. İktidarın nesnesi olmaya devam etmek istemiyorum. Artık benim gibi milyonların tek beden olup özneleşmesini düşlüyorum. Bunun için mücadele ediyorum. Benim devrimcilik anlayışımın temelinde bu yatıyor.

Tam da bu yüzen oy vermeyeceğim, koyuvereceğim!

Zaten sandıkta benim görüşüme dair en ufak birşey bile bulunmuyor. Oysa bir tane sözcük bile olsa gidebilirdim sandığa. Mesela tüm partilerin yer aldığı o listenin sonuna ''Hepiniz S.ktirin Gidin!'' seçeneği de konulsaydı, ilk ben giderdim oy vermeye! Ama benim sesim duyulmuyor. O halde yeni çobanlarını seçmek isteyen koyunlar gitsin sandığa, engel olmayalım. Ama biz almayalım.


T.dursun sitesinden alıntıdır ..

Logic@
19.05.2011, 23:36
Açıkçası böyle bir düşünce içerisinde olmayı tasvip etmiyorum. Eminim ki bir çoğumuz bu çıkmazı, çelişkiyi yaşıyoruz. Bizim kafamızdaki icraatları yapabilecek kabiliyette bir parti bulamayabiliriz her partinin kendince kusurları olabilir ancak bu bizim ülke yönetiminde söz sahibi olmamıza engel olmamalıdır. Eğer bizler demokratik hakkımız olan oyumuzu kullanmazsak bu ülkenin yönetimine de söz söyleme hakkına sahip olamayız.
Seçimde oy kullanmamak demek ben hayatımdan ve şuanki yönetimden memnunum demektir. Benim tavsiyem oturun her partiye kafanızdan bir puan verin ve hangi parti diğerlerinden daha fazla oy alıyorsa ona oy verin.
Hiçbir seçimde bulunmamaktansa kötünün iyisini seçmek ülke adına yapılacak en iyi davranıştır. Ülkenizi seviyorsanız lütfen oyunuzu kullanın:)