PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Zeytinyağlı İç Bakla



Narin
01.05.2011, 16:26
500 gr ayıklanmış iç bakla
1 Çaybardağından 1 parmak eksik zeytin yağı
5 dal taze sarımsak
5 dal taze soğan
Yarım demet dereotu
Sıcak su
Tuz ve şeker

Baklayı ayıklayıp,her taneciğin üzerine bir çizik atıyoruz. Sarımsak ve taze soğanı ayıklayıp ince kıyıyoruz. Tencereye zeytin yağını alıyoruz,yeşillikleri kısık ateşte hafif kavuruyoruz. Baklaları da ekleyip 1-2 dakika kavurmaya devam ediyoruz, tuz ve 1 tatlı kaşığı kadar şekeri ekliyoruz, ardından 2 çay bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. (yaklaşık 20 dk)

Afiyet olsun..