PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Olay gazetecilikse basına darbe olur



Ötüken
09.03.2011, 00:54
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hatay’da NTV’ye konuştu, gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın tutuklanmalarına yönelik eleştiriler için, “Sadece gazetecilik faaliyetinden dolayı böyle bir işlem varsa gazeteciliğe vurulmuş bir darbedir. Ama böyle değilse bu değerlendirmeleri yapmak için biraz erken” diye konuştu.


http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2011/03/08/-olay-gazetecilikse-basina-darbe-olur--1189590.Jpeg

Ergin, şöyle dedi: “Ben onu çok doğru bulmam. Muhtemelen avukatlar sorulan sorulardan birkaç tanesini yansıttılar. Acaba başka şeyler var mıydı? Bütününü değerlendirmeden, değerlendirme yapmak doğru değil. Gönülden inanıyoruz masuminet karinesine ama yargılama sürecinde bu tür cımbızlama suretiyle parçalar alınarak soruşturmanın başkalaştırılması da çok doğru değil kanımca.”
Uzun tutukluluk sürelerine yönelik eleştiriler için, yargıyı hızlandıran düzenlemelerle bu sürelerin de azalacağını kaydeden Ergin, “Uzun tutukluluk tamam ama adam gidiyor Hrant Dink’i öldürüyor, bir tanesi gidiyor Danıştay’a saldırıyor.
Yargılama uzadığı için bunları salıvermek mi lazım” dedi.
Ergin, Ak Parti aleyhindeki kapatma davası sırasında yargıyı eleştiren hükümetin şu anda yöneltilen eleştirilere tepki gösterdiğine yönelik açıklamalar konusunda da, “Yargının faaliyetleri eleştirilebilir.
Ama soruşturmanın başkalaştırılması, etkilemeye dönük faaliyetler, kanun önünde yasaklanmış faaliyetlerdir, suçtur. Ama tutuklamayı eleştirin. Ya da mahkûmiyet kararı eleştirilebilir. Soruşturmanın içeriğinin başkalaştırılmaya çalışılması, yönünü değiştirmeye dönük faaliyetler etik de değil, yasal da değil” diye konuştu.