PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ayran Çorbası



Hira
25.02.2011, 13:53
MALZEMELER
1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.

MeY
25.02.2011, 20:18
Soğuk olarak içmiştim ama soğuk çorbaya alışkın olmayınca tuhaf gelmişti..

Logic@
25.02.2011, 23:24
Hiç tatmadım ama sıcak çorbanın yerini tutabileceğini sanmıyorum:)