PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : " Balyoz, Ergenekon tartışmaları TSK'yı yıpratmaktadır "



Ötüken
19.02.2011, 14:14
Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sultanbeyli’ de ilçe binası açılışı yaptı. Halkı selmalayarak Sultanbeyli Meydanı'na gelen Kurtulmuş’u mehteran takımı karşıladı. Daha sonra kürsüde konuşan Kurtulmuş, ilçe binasının açılışını yaptıktan sonra, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İHLAL EDİLMEMELİ “

Kurtulmuş, Oda Tv’de yapılan ve Soner Yalçın ve arkadaşlarının tutuklanmasıyla ilgili olarak, “ Ümit ediyoruz ki basın özgürlüğünü ihlal eden ,adımlar atılmamış olsun. Bir ülkenin demokrasi göstergesi olan husus basının ne kadar özgür olduğudur. Önemli olan bu süreçlerde basın özgürlüğünü ihlal eden adımlar atılmamasıdır“ dedi.

Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, davalara siyasetin karışmaması gerektiğini kaydederek, “ Hiç kimsenin bu davalar dolayısıyla kendisini avukat ya da savcı durumuna sokmaması gerekir. Özellikle siyasetçiler bu davayla ilgili konuşurlarsa bu konu, o kadar çok rotasından sapar. Birtakım ihtilal denemeleri varsa, bunların arkasındaki esas güçler kimlerse sonuna kadar gidilmeli, ve bütün suçlular eğer suç varsa ortaya çıkarılmalıdır. Bu davanın yürütülmesi sırasında uluslararası hukukun bütün kurallarına dikkat edilmeli ve dava şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmelidir. Bu dava vesile edilerek Türkiye’nin daha ileri bir konuma gitmesini sağlayacak yasal düzenlemeler yerine getirilmelidir" diye konuştu.

“ BİRİ DARBE SEVERLİK BİRİ DARBE SAVARLIK YAPIYOR “

Konuşmasında iktidar ve muhalefete de eleştiri yapan Kurtulmuş, “ Bu davalar üzerinden siyaseti kamplaştırma yoluna gidiyorlar. Bu konuda hem iktidarı hem de ana muhalefeti uyarıyorum. İktidar ve ana muhalefetin görevi mahkemeler üzerinden halkı kamplaştırmak değil, halkın demokratik hayatını güvence altına almaktır. Otursunlar kavga edeceklerine bir daha Türkiye’de ihtilalin olmayacağı bir Türkiye’yi inşa etsinler. Ne yapacaklarını bilmiyorlarsa, ne yapılacağını Has Parti kendilerine göstermeye hazırdır.Böylesine önemli bir konuda dahi, birisi darbe severlik birisi de darbe savarlık rolleri üzerinden siyasette halkı ikiye bölerek, 110 gün sonra yapılacak seçimlerde oy devşirmeye çalışıyorlar.Bu fevkalade yanlıştır“ diye konuştu.

“ TBMM YARGI REFORMU TARTIŞMALARI ÜZERİNDEN TOPU TACA ATAMAZ"

Yargıya müdahale tartışmalarıyla ilgili de konuşan Kurtulmuş, yargı reformunun gerekliliğini hatırlatan Kurtulmuş, “ Bir ülke adalet saraylarının büyüklüğüyle övünemez. İstanbul’da iki adalet sarayı yapılıyor bununla övünüyoruz. Bu kadar çarpıklık olmaz.Bu şu demektir bu ülkede adalet yok. Yargı reformuna ihtiyaç var sözünün en büyük desteği bu devasa adalet saraylarıdır“ şeklinde konuştu. Kurtulmuş, “ Yargı reformu şarttır. Çok kapsamlı bir yargı reformu şarttır. Yargı reformundan kasıt da mahkemelerde Ahmet gitsin bizim Mehmet gelsin değildir. Yargı reformundan kasıt bütün yargının bağımsız ve adil hale gelmesidir. Burada görev TBMM’ye düşüyor. Görevini yerine getiremeyen TBMM yargı tartışmaları üzerinden topu taca atamaz. Gücüm yetmiyor diyemez“ ifadesini kullandı.

“BALYOZ, ERGENEKON TSK’YI YIPRATMAKTADIR “

Kurtulmuş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in Balyoz davası kapsamında tutuklanarak Hasdal Cezaevine gönderilen muvazzaf askerleri ziyaret ettiği iddialarıyla ilgili , “ Ben kişiler üzerinden değil, prensipler üzerinden konuşurum “ dedi.

Kurtulmuş, Askeri Yüksek İdare Mahkemesinin üç generalin terfisiyle ilgili hükümetin itirazını reddetmesiyle ilgili bir soruyu da cevapladı. Kurtulmuş, “Balyoz, Ergenekon tartışmaları esas itibariyle Türk Silahlı Kuvvetlerini yıpratmaktadır. Türkiye’de bir daha hiçbir şekilde darbe teşebbüsünün olmayacağı bir siyasi sistemin kurulması atılacak adımlar en çok da TSK’yı rahatlatacaktır. “ dedi.Kurtulmuş, TSK içinden darbe teşebbüsünde bulunanlar varsa da bunların ayıklanması gerektiğini de belirtti. Kurtulmuş, “ Halk, vatan savunması yapan güçlü bir TSK, siyasetle ilgili bir konuda ağzını açıp konuşmayan sadece işini yapan bir TSK ister. Bu anlamda da millet gerçekten bizim ordumuz böyle darbe gibi kirli pasaklı işlerle uğraşmıyor. TSK’nın vazifesi vatan savunması yapmaktır diyerek TSK’ya daha fazla sahip çıkar “ şeklinde konuştu.

Logic@
20.02.2011, 02:14
Balyoz ve Ergenekon zaten TSK'yı yıpratmak için kurgulanmış bir oyundur ve gayet güzel işliyor..

Ötüken
22.02.2011, 00:15
Bundan 10 yıl önce herkesin söylediği tek birşey vardı: " TSK Türkiye'de bozulmamış , yıpratılmamış tek kurumdur. "
Şimdi ise mide bulandırmaya çalışıyorlar. Her türlü iftirayı atmaya çalışıyorlar. Kendi yalakaları ve yandaşları inanır sadece bu duruma.

Her zaman olduğu gibi " Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye "