PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jülide Gülizar-Ben Bilmem Beyim Bilir



DilinJokeri
10.01.2011, 20:37
http://img137.imageshack.us/img137/8269/benbilmembeyimbilir2875.jpg

Kadın Olmak Zor

- Yakında bu sinemada… Pek yakında

- Aşk

– İhtiras

– İhanet

– Gözyaşı

– Acılar bu sinemada

– Sinemamızda - Pek yakında bu sinemada

– 36 kısım tekmili birden, bu sinemada.

Mücadele

– Yenilgi

– Kin

– Nefret

– Heyecan

– Pek yakında

– Bu sinemada – Kadın Olmak Zor – Pek yakında…

Hanımlar, Kadın Olmak Zor-36 kısım tekmili birden Pek yakında sinemamızda.

Çoğunuz saçmaladığımı düşünüyorsunuz, biliyorum.Bizim çocukluğumuzda, birçok filmin tanıtımı böyle yapılırdı sinemalarda. Filmin önemli noktaları vurgulanarak. Amaç, insanların duygularını titretmekti.

Kadın Olmak Zor… O da bu kitapta. Az önce saydığım ve saymadığım bütün ana başlıklarla. 36 kısım tekmili birden. Yıllardır gazetelerin 3. sayfalarında yer alan birçok haberden ilginç bulduğum ve kesip sakladığım örnekler.

DilinJokeri
15.01.2011, 21:57
ALLAH'ım
Kadını yaratmışsın
Özene bezene
Ona duyguların
En güzelini
Güzelliklerin
En incesini
Vermişsin
Onu ana yapmış
Cennet
Anaların
Ayaklarının altındadır
Demişsin
Bütün bunlar için
Teşekkürler sana
Ama ALLAH'ım
Neden bizi kel yaratmadın ??

Türban tartışmalarının ortalığı yakıp yıktığı ,,Anayasa Mahkemesi'nde konunun görüşüldüğü sıralarda Hürriyet gazetesi'nde yayınlanan BİR KADIN MEKTUBU ..

Yanıt benden

Üzülme be kardeşim ,,aklını bu işe takanlar o zaman da KAPATTIRACAK BAŞKA BİR YERİMİZİ BULURLARDI ..


..


Kadın olmak zor ,,hala çok zor ..Kadın olmak dünyada zor ama ülkemizde ZOR OĞLU ZOR ..Çünkü dünyamız hala erkeklerin dünyası ..İnsanlığın dünyasını hala erkekler düzenliyor ..Hele kadınların dünyasını ..Tümüyle erkeklerin egemenliğinde ..Çünkü dünyayı yönetenler ,,pardon yönetemeyenler ,,hala ERKEKLER ..


..


Geçenlerde bir din adamı TV kanallarından birinde "İslam'da kadın parayla alınıp satılabilen bir maldır ,,erkeğin malıdır .." dediğinde donup kaldım ..Program bitiminde ,,inandığım ,,güvendiğim bir din adamına telefon edip durumu anlattım ve bunun doğru olup olmadığını sordum ..Son derece üzgün bir sesle "Bazı yobazların dinimizi ne hale getirdiklerine bakın ,,olur mu böyle şey .." dedi ..

Bu sözlere inanıp sevindim ilk anda ..Ama hemen şu cümle geldi aklıma ..

"Erkeklerin büyük çoğunluğu ,,kadınlarını tepe-tepe kullandıklarına göre ,,herhalde birinci hocanın söylediklerinde bir gerçek var .."


..


Kadınlara bir başka açıdan bakalım ..

Kaşık düşmanı ,,eksik etek ,,saçı uzun aklı kısa vb ..Bunlar kadınlar için kullanılan deyimlerin en hafifleri ..Kimler söylüyor ??Saçı da kısa aklı da kısa pek çok erkek ..

"Senin ananı avradını .."

Bu üç sözcük bütün küfürlerimizin amentüsü ..
..

"Bak çok fena yaparım ..SANA ETEK GİYDİRİRİM .."

Bu ,,bir erkeğe yapılabilecek en büyük hakarettir ..Neden acaba ??Etek giyince erkek n'oluyor ??İskoçların ulusal giysilerinde ETEK vardır ..İngilizlerin ,,Yunanlıların ..Dahası ,,bizim hocaların günlük giyimlerinde entari vardır ..

Eskiden bütün erkeklerin yatak giysileri entariydi ,,pijama değil ..Onlarda bir kusur aramak kimsenin aklına gelmezdi ,,gelmez de ..


..


Bu ülkenin tarihinde bir Atatürk çıktı da ,,KADIN'ı gördü ..ÖNEM ve DEĞERİ'ni farketti ..Yüzyıllarca ,,kafesin-peçenin karanlığına itilmiş yüzü GÜNYÜZÜ'ne çıkardı ..Ardından kadının eğitilmesinin çok önemli olduğunu gündeme getirdi ..Kadınların ,,esirgenen haklarını yağtığı uygulamalarla onlara kazandırdı ..

Türk kadını İNSAN DÜZEYİ'ne Cumhuriyet'le ve Atatürk'le ulaştı ..Eğitim hakkına ,,çalışma özgürlüğüne ,,mirastan erkeklerinkine eşit pay almaya ,,mahkemelerde TEK kadın olarak tanıklık yapabilmeye ..Ve SEÇME-SEÇİLME hakkına çok kısa sürede kavuştu ..Hem de dünyanın uygar ülkelerindeki kadınlardan çok daha önce ..

Cumhuriyet'in ilk kadınlarının hepsi ,,bu hakları çok iyi kullandılar ,,onlara sımsıkı sarıldılar ..Ama nedendir bilemiyorum ,,sonraki kadınlar bunları daha da geliştirip yaygınlaştıracağına ,,ellerindekini de kaçırmaya başladılar ..


..


Biz yıllarca KADINA ŞİDDETE HAYIR diyerek ,,paneller ,,mitingler ,,yürüyüşler yaptık ,,kurslarda eğitimler verdik .."Dayağa Hayır" diye kendi adlarına bar bar bağırdığımız kadınlar "herifimdir ,,sever de döver de" diyordu ..Tıpkı koca dayağından illallah diyerek polise sığınan kadınlara bazı polislerin söylediği "Erindir ,,döver de sever de ,,kadının yeri evidir .." havasındaydılar ..Bazı kadınlar daha ileri gidip "Erkeğin eline sopayı kadın verir .." bile diyorlardı ..

Çünkü o kadınlara daha küçücükten bu yana bu cümle pompalanmış ,,beyinleri bu cümleyle uyuşturulmuştu ..

Biliyorum şimdi içlerinden "ama onlar eğitimsiz insanlar" diye geçirenler vardır ..

Doğru ,,eğitimsizler ..Zaten onların eğitilmeleri de bu nedenle engellenmiyor mu ??

"Aman uyanmasınlar .."

Eğitimin bir insanın yaşamında ne kadar önemli olduğunu ben de biliyorum ..Ama bildiğim bir şey daha var ..

"Eğitim önemlidir de ,,insanlar bazı şeyleri YAŞAYARAK DA öğrenmeliler ..

Benim aklımın ermediği ,,şaşırıp kaldığım bir nokta da şu ..

Eşek sudan gelinceye kadar dayak yemiş ,,kaşı-gözü morarmış ,,kulak zarı patlamış ,,dişi kırılmış bir kadın ,,kendisini bu hale getiren adamın koynuna nasıl girer ..((Haydi biraz insaflı davranıp ,,adamın zoruyla herhalde diyelim ..))

Peki ,,bir erkek dayaktan hastanelik ettiği kadını koynuna nasıl alır ??Şekil değiştirmiş ,,bedeni çarpılmış o kadının yüzüne nasıl bakar ??

AB-AB diye parçalanırken ,,o nedenle bize dayattıkları her şeyi kuzu kuzu kabullenirken ,,geçen yıllardan birinde 6 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ kutlamaya hazırlanan kadınlara polisin uyguladığı MEYDAN DAYAĞI ,,ülkemizi bütün dünyaya rezil etmişti ..Günlerce ,,onların da gazetelerinde radyolarında haber ,,TV'lerinde görüntü olmuştu ..

Başlarken bir soru sormuştum ..Türk erkeğinin gözüyle KADIN nedir diye ..

Evde hizmetçi ,,toplumsal yaşamda yok ,,yatakta "çocuk makinası" buna "zevk aleti de" diyebiliriz ..

Bugünün Türkiye'sinde ,,parayla alınıp satılabilen bir mal ,,erkeğin malı ,,çocukları üstünde bile söz hakkı bulunmayan ,,her türlü şiddetin uygulanabileceği ,,eğitimsiz bırakılması ona KADER olarak iliştirilen bir yaratık ..