PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşure



MeY
15.12.2010, 23:20
http://incedusunceler.files.wordpress.com/2010/01/asure_kase.jpg
Malzemeler :

1 kg.aşurelik buğday
2 su b.nohut
500 gr.kuru kayısı
2 portakal kabuğu
3 elma
2.5 su b.kuru üzüm
7 su b.toz şeker
5 çorba k.pirinç
2 su b.süt
yarım çay b.gülsuyu
1 limon kabuğu rendesi
su

Kıvamını bağlamak için:
nişasta

Üzeri için:
nar
ceviz
fındık
kuş üzümü
tarçın
incir
dolmalık fıstık

Hazırlanışı :

İlk olarak aşurelik buğdayı yarı kıvamdan fazla pişirin. Ardından üzerine yarı kıvamda pişirilmiş ya da bir gece suda bekletilmiş nohut ve fasulyeyi ekleyin. Bir süre kaynadıktan sonra doğranmış kuru kayısıları ve portakal kabuğunu da ekleyin. Tekrar bir süre kaynattıktan sonra yarı kıvamda pişirilmiş pirinci de suyu ile beraber ekleyin. Dibinin tutmaması için sürekli karıştırmaya dikkat edin. Kaynayan aşureye doğranmış elma ve suda bekletilmiş kuru üzümü de ilave edin. Suyun kıvamını daha sonra ayarlamak üzere bir kısmını ekleyin. Ardından gül suyunu ve sütü ekleyin. Bir süre kaynattıktan sonra şekerini ekleyin. Eğer az şekerli olmasını istiyorsanız miktarını azaltabilirsiniz.

En son kıvamını bağlamak için nişastayı sulandırarak azar azar aşureye ekleyip karıştırın. Biraz bir kaba alarak soğutup kıvamını kontrol edin. Eğer buğdayınız kaliteli ise ve iyi kaynattıysanız nişastaya gerek kalmamaktadır.

Pişen aşureyi kaplara paylaştırıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra nar, ceviz,fındık,kuş üzümü tarçın, incir ve dolmalık fıstık fıstık ile süsleyip komşularınıza dağıtabilirsiniz.

JuNi@R
15.12.2010, 23:30
içndekı fasulyeyı sevmıyrm yahıh

PeRiToZu
16.12.2010, 10:15
evet fasulye ve nohut bende sevmiyorum :) bu hafta sonu annem yapıyo buyrun hepiniz gelin aşure yemeye

MeY
16.12.2010, 12:23
aaşure tatlı olmalı şekerini her zaman fazla eklerim:şeker:içindeki herşeyi seviyorum yaaa sadece incirle aram yok fazla:şeker:
Peri sen getir foruma dağıt tatlım canımız istedi:şeker:

Düşes*
16.12.2010, 12:29
AŞureeeeeeeeeeeeee bende istyrmm :D banada ayrın huhhhhh :happy:

Düşes*
16.12.2010, 12:30
AŞureeeeeeeeeeeeee bende istyrmm :D banada ayrın huhhhhh :happy:

DilinJokeri
07.12.2011, 20:27
http://kadinvekadin.net/resimler/diger/aure_2.jpg

Malzemeler:

(4 kişilik)

50 g kuru fasulye
50 g nohut
50 g buğday
100 g kuru incir
100 g kuru kayısı
100 g kuru üzüm
1,5 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı gül suyu
1 çay kaşığı karanfil suyu
4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
4 yemek kaşığı çekilmiş antepfıstığı
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1,5 çay bardağı pirinç unu
12 su bardağı su

Hazırlanışı:

Bir gece önceden fasulye, nohut ve buğdayı ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün sularını süzün, hepsinin pişme süreleri farklı olduğundan, ayrı ayrı kaplarda dörder bardak suda haşlayın. Haşlanan fasulye, nohut ve buğdayı bir araya getirin, kuşbaşı doğradığınız kuru incir ve kayısıyı ardından üzümü üzerine ilave edin. 20 dakika kadar kaynatın. Başka bir kapta pirinç ununu suyla boza kıvamına gelene kadar ıslatın, pirinç unu, gül suyu ve karanfil suyunu tencereye ekleyip, kaynatın. En son şekeri ekledikten sonra beş dakika kadar kaynatıp, ocağı kapatın. Kaselere pay edip, ceviz, antepfıstığı ve hindistanceviziyle süsleyerek soğuk servis yapın.

Logic@
07.12.2011, 20:58
Bayılırım aşureye:angel:

тɪʟรıɱ
08.12.2011, 13:38
Biri aşure mi dedi :angel:

Doya doya yiyemedim :of:




Aşure dedim kapıdan aşure girdi işyerime geldi off Alllah'ım keske başka birşey isteseymısım:)

MeY
08.12.2011, 19:23
bugün yedim:angel: