PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Madalyalı sporcular memlekete otostopla döndü



MeY
07.07.2009, 21:42
KONYA'da yapılan Türkiye Büyükler ve Minikler K-1, Low Kick, Semikontackt Kick Boks Şampiyonası'na kısıtlı imkanlarla katılan Manavgat Avşarspor Kulübü'nün 6 sporcusu, aldıkları madalyaların sevincini yaşayamadı.
Madalyalı sporcular memlekete otostopla döndü
Zor şartlar altında müsabakalara giren sporcular, parasızlık nedeniyle Manavgat'a otostop yaparak dönmek zorunda kaldı. Antalya il seçmelerinde dereceye girerek, 30 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde yapılan Türkiye Kick Boks Şampiyonası'na katılmaya hak kazanan Manavgat Avşarspor Kulübü sporcuları, maddi imkansızlıklar içinde Konya'da yapılan şampiyonaya katıldı. Sporcular müsabakalarda büyük başarılar kazanmalarına rağmen, aldıkları madalyaların sevincini yaşayamadı.

Manavgat Avşar Spor Kulübü'nün 6 sporcusu, söz verilen desteklerin yerine getirilmemesi sonucu büyük sıkıntı yaşadı. Diğer kulüplerin yardımıyla yeme içme ve barınma sorununu çözen sporcular, paraları kalmadığı için Manavgat'a otostop yaparak dönmek zorunda kaldı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Hiçbir yerden destek göremediklerini belirten Manavgat Avşar Spor Kulübü Antrenörü Yasin Avşar, “Ben ve sporcularıma daha önce sponsorluk sözü veren bölgedeki belediye başkanları, sekreterleri ve yardımcıları aracılığıyla sponsor olamayacaklarını bize iletti. Seçim çalışmalarında spora destek sözü veren başkanlar, ne yazık ki Manavgat'ın sporcularına sahip çıkmadı” diye konuştu.

Şampiyonaya zor şartlar altında katıldıklarını vurgulayan Avşar, müsabakalar boyunca diğer illerden gelen kulüplerin ve antrenörlerin katkılarıyla yeme içme ve konaklama sorununu çözdüklerini kaydetti. Avşar, “Şehirlerarası otobüsle Konya'ya gittik.

Konaklama için de yeterli paramız yoktu. Ancak bizim durumumuzu fark eden diğer kulüpler ve antrenör arkadaşlarımızın yardımlarıyla, yeme, içme ve konaklama sorununu hallettik. Ama gel gelelim dönüşte hiç paramız kalmadığı için otostop çekerek geri dönmek zorunda kaldık” diye konuştu.

Türkiye genelinde birçok ilden gelen antrenör ve kulübün bu tür müsabakalara katılmak için bağlı bulundukları İl Spor Müdürlüklerinden harcırah aldığını belirten Avşar, Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nden bugüne kadar harcırah alamadıklarını öne sürdü.

Antalya il seçmelerine katılan Sema Çelik, Büşra Emeksiz, Ali Keser, Yusuf İnal, Taha Avşar ve Yusuf Topaktaş, zor şartlar altında katıldıkları şampiyonada büyük başarı gösterdi. Şampiyonada 70 kilo bayanlarda Sema Çelik K-1 branşında, Büşra Emeksiz ise minikler 47 kilo Semicontackt’ta Türkiye 3'ncüsü oldu. Yine minikler Semicontackt dalında 28 kiloda Taha Avşar 5'incilik kazanırken, Yusuf Topaktaş 32 kiloda 7'nci, Yusuf İnal 37 kiloda 8'inci, Ali Keser ise 32 kiloda 8'inci oldu.

Logic@
07.07.2009, 23:22
Sadece sporda değil bilimde sanatta her konuda böyleyiz yeteneklerimizin değerlerimizin kıymetini bilmiyoruz..

MeY
08.07.2009, 00:57
Paran yoksa sporda yapamazsın bunu öğrendim artık..

Logic@
08.07.2009, 09:49
Paran yoksa bırakın yaşamayı ölemezsin bile çünkü mezarlar bile parayla satılıyor artık. Paran yoksa ne mezar taşın olur ne de arkandan dua eden birileri..