PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Adananın neyi meşhur ?



★☆FEAR☆★
28.11.2010, 11:45
Adana Kebabı

http://www.adanadan.biz/dosyalar/site_resim/icerik/detay/0785705.jpg


http://guzelresim.net/data/media/1884/adana_kebap_04.JPG

Adana Kebap, Adana'ya özgü, satıra benzer bir bıçakla elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi.

Adana Kebabı'nı diğer kebaplardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Et, doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olmalıdır. Üretim tekniği ve ustalık da ürüne önemli ölçüde farklılık katar. Karışım hazırlanırken kullanılan malzemeler; biber salçası, kırmızı pul biber, karabiber, kuyruk yağıdır. Pişirme esnasında kesinlikle vantilatör kullanılmamalıdır. Adana Kebabı'nın servisi, tamamlayıcı unsurlar olan yeşillik, sumaklı soğan salatası, salata ile yapılmalıdır.

Dana eti ile kesinlikle yapılmaz. Sadece et, kuyruk yağı, pul biber ve tuz ile yapılır.



Üretim Şekli Yaylalarda doğal ortamda yetiştirilmiş, en az bir yaşındaki erkek koyundan elde edilen et, yağ, sinir, damar ve zarlarından ayrılır. Ayıklanan et parçalar halinde bir gün dinlendirilir. Dinlenmiş et zırh tabir edilen ve iki elle kullanılan keskin bıçakla kıyılır. Kıyılmış et miktarının %15’i kadar kuyruk zırh ile ayrıca kıyılır. Kıyılmış et ile kıyılmış kuyruk, binde 3 ile binde 8 arasında (İdeali binde 5) acı kırmızı biber ve tuz ilave edilerek yoğrulur. Karışım Adana kebabının ana unsurunu oluşturur. Yukarıdaki karışıma kırmızı taze biber, soyulmuş kök sarımsak ve acı yeşil biber doğranarak katılır. Hazırlanan karışım tekrar yoğrularak homojenlik sağlanır. Yoğrulmuş karışım üçüncü kez zırh ile kıyılır. Hazırlanan karışım, 0,5 cm kalınlığında, 3 cm eninde 90-120 cm uzunluğunda şişlere sıvanır gibi saplanır. Saplama esnasında el suya batırılıp şiş üzerindeki et sıvazlanır. Bu işlem etin şişten dökülmemesi için yapılır. Elde kalan su az olmalıdır, çok olursa et haşlanır, kebabın tadı bozulur. Bir kişilik Adana kebabı 180 gramdır. Bir buçuk tabir edilen Adana Kebabı’nın eti ise 270-280 gramdan az olamaz.

Pişirme Şekli Adana Kebabı alevsiz, durgun, korlu meşe kömürü ateşinde pişirilir. Pişirme derecesi etin kırmızıdan koyu kahverengine dönmesine kadar devam eder. Pişirme sırasında şişler sık sık çevrilir. Yağı pide ekmekle alınır. Bu işlem yapılmazsa yağ ateşe düşerek alevlenir ve kalitenin bozulmasına neden olur. sonrada afiyetle yenir.kebabın en iyi yapıldığı yerlerden biride Diyarbakırdır.

Adana Kebabı coğrafik tescilli olup üretimi için Adana Ticaret Odası'ndan izin alınmalıdır.



Servis Şekli Tipik bir servis Adana kebap porsiyonu; kömürde pişmiş etin yanında közlenmiş domates ve biber, soğan salatası ve ezme ile gelir. Yöresel bir içecek olan şalgam suyu veya ayran ile tüketilir. Adana'ya özgü olsa da tüm Türkiye'de kebapcıların menülerinde yer alır.



ŞIRDAN

görüntüye aldanmayın tadı mükemmel..

http://img03.blogcu.com/images/d/a/i/daindanyenmez/n626738289_1101315_1298_1242456092.jpg

http://fotogaleri.haber7.com/album//112420081118124058959.jpg



Şalgam Suyu
Şalgam
Brassicaceae (Turpgiller) Familyasından Brassica Rape (Şalgam Bitkisi)
Kökü ve Yaprakları için ekilir.
Bileşiminde Kalsiyum ve Demir gibi madensel maddeler vardır.
A, C, ve B grubu Vitaminleri bulunur.
Şalgam Suyu, Kırmızı renkli , Bulanık , Ekşi ve Lezzetlidir.
Fermantasyon ürünü bir içecektir.

Şalgam Suyu
Çukurova'ya özgü bir içecektir. Kırmızı renkli, Bulanık görüşlü ve ekşimsidir.
Acılı ve Acısız çeşitleri mevcuttur.
Şalgama acı olarak genellikle Acı süs biberi turşusunun suyu kullanılır.
Şalgamla beraber Siyah Havuç ikram edilir. Mayalanma sürecine de dahil olmuş
Bu Siyah Havuçlar, Şalgam Suyunun içinde dururlar.
Bunlara tane denir. Yöre aksanı sebebiyle dane dendiği de bilinmektedir.

http://www.harbimi.net/google-image/%C5%9Falgam.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_SXuudtYWDUo/SfRq37r4ECI/AAAAAAAAAeY/DnEQard7riA/s400/salgamsuyu.jpg


yemek üstüne soguk bici bici ye ne dersiniz:rolleyes:

http://photos22.flickr.com/33098874_d0c98fa3be_o.jpg


veya karsambaç:cool:
http://farm1.static.flickr.com/22/33098879_763d25b30f_o.jpg

JuNi@R
29.11.2010, 14:34
hepsınıdeneyın superrrr

★☆FEAR☆★
29.11.2010, 18:22
güzel satıcı olursun sen:D

JuNi@R
29.11.2010, 18:28
sensın satıcıD:D

★☆FEAR☆★
29.11.2010, 18:30
kötü bişe degilki.. tezgehtar hanım:p

MeY
29.11.2010, 21:16
ya acılısından adanaya tamamda şu şırdan çok kötü fena görünüyor satıcı hanımlar beyler:D

★☆FEAR☆★
29.11.2010, 21:23
efendim mey hanım:D dedim ya görüntüye aldanma lezzetlidir..mumbar dolmasını andırır;)

MeY
29.11.2010, 21:31
mumbar dolmasınıda bilmem işin kötüsü:angel:

★☆FEAR☆★
29.11.2010, 21:37
mumbar dolmasınıda bilmem işin kötüsü:angel:hadi ya güzel lezzetlerden mahrum kalıyorsun ozamn...:D

MeY
30.11.2010, 09:34
biz dolma içini daha çok biber ve asma yaprağında kullanıyoruz yada kabak ve patlıcan:angel:

̀ λŁσяλ
30.11.2010, 10:09
ya acılısından adanaya tamamda şu şırdan çok kötü fena görünüyor satıcı hanımlar beyler:D

Katılıyorum.. :D Yemeye pek cesaret edebiliceğim birşey değil.. :D

PASSİFLORA
30.11.2010, 10:09
mumbarda şırdan da çok severim şahane bi tadı var tabi herkes ön yargı ile bakıyor bu yemeklere tadın ondan sonra yorum yapın bakalım :D

JuNi@R
30.11.2010, 10:15
mumbarda şırdan da çok severim şahane bi tadı var tabi herkes ön yargı ile bakıyor bu yemeklere tadın ondan sonra yorum yapın bakalım :D

aynen muhtesem tatları var ve korkulacak bısey yok be amannn ne kadar korkaksınız:D

★☆FEAR☆★
30.11.2010, 23:07
agızlarının tatlarını bilmiyorlar dimi kızlar:D...

MeY
30.11.2010, 23:48
yahu ağzımın tadını bilirim ben denemedim bilmiyorum tadını belkide sevmicem nerden bilim:D

Logic@
01.12.2010, 09:58
Biri yapsada şu şeyden tadına baksak:angel:

JuNi@R
01.12.2010, 09:58
ksın seversınD