PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kabak Tatlısı



Ctrl
29.07.2010, 13:16
Malzemeler
6 Kg Kabak
2 Kg Toz Şeker






Yemeğin Tarifi
Kabağın üst kısmını kapak olacak şekilde kesin.

Keskin bir bıçak yardımıyle, kabağın çekirdekli bölümünü temizleyin. Bu temizleme sonrasında kabağın içi tamamen oyulmuş olacaktır.

Kabağın içindeki boşluğa toz şekeri doldurun ve kapağını kapatın.

Kabak orta sıcaklıktaki bir fırında

2. 5-3 saatte pişecektir.

Soğuyan kabağın içinde oluşan şerbeti bir kaba boşaltın.

Kabağın kabuklarını soyarak dilimleyin. Üzerine kabağın şerbetini dökerek servis yapın.

DİKKAT: Kabak tatlısındaki şeker oranı her zaman için 1/3 oranındadır.

Logic@
29.07.2010, 13:48
Resmide benden olsun:D
Olsada yesek bayılırım kabak tatlısına:angel:

http://img2.blogcu.com/images/l/e/z/lezzetnesli/dscf1385.jpg

Ctrl
30.07.2010, 14:04
Resmide benden olsun:D
Olsada yesek bayılırım kabak tatlısına:angel:





Geçen gün baklavayı ağzıma atarken fotograf çekiyordum herkez bana deli dedi:p

Bende mehmete inat face koyucam dedim:angel: