PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kosgeb Bürokrasiyi Kaldırmak için Kendisini Elektronik Ortama Taşıyor



mæd
17.07.2010, 23:31
Kosgeb Bürokrasiyi Kaldırmak için Kendisini Elektronik Ortama Taşıyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (Kosgeb) Başkanı Mustafa Kaplan, Kosgeb Başvurularındaki Bürokrasiyi Ortadan Kaldırmak İçin Çalıştıklarını Söyledi. Kaplan, Önümüzdeki Günlerde Hayata Geçecek Projeyle, İşletmelerin Proje Esaslı Destek Projelerine Elektronik Ortamdan Ulaşılabileceğini Açıkladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB başvurularındaki bürokrasiyi ortadan kaldırmak için çalıştıklarını söyledi. Kaplan, önümüzdeki günlerde hayata geçecek projeyle, işletmelerin proje esaslı destek projelerine elektronik ortamdan ulaşılabileceğini açıkladı.
KOSGEB'in 20'inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde ülke çapında gerçekleştirilen KOSGEB'in yeni vizyonu ve yeni destek programlarının tanıtım toplantısı Muğla'nın Fethiye ilçesinde yapıldı. KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan'ın katılımı ile Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen toplantıya Dış Ticaret Müsteşarı Ali Boğa ve ilçedeki işletme sahipleri katıldı. Toplantıda KOSGEB destekleri ve işletmelerin izlemesi gereken yollar anlatıldı.

40'ı aşkın ilde benzer toplantıların yapılacağını anlatan KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB olarak işletmelere daha nitelikli destek olmak istediklerini söyledi. Bu bağlamda Muğla'ya KOSGEB Müdürlüğü açılacağının müjdesini veren Kaplan, artık KOSGEB destekleriyle ilgili işlemlerin Aydın yerine Muğla'dan gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

"BÜROKRASİYİ ORTADAN KALDIRIYORUZ"

KOSGEB olarak sadece imalatçılara değil hizmet sektöründeki kobilere de destek olacaklarını ifade eden Kaplan, artık işletmelere özel destek vereceklerinin altını çizdi. KOSGEB erişebilirliğini kolaylaştırmak için adım attıklarını vurgulayan KOSGEB Başkanı Kaplan, proje esaslı destek projelerine artık elektronik ortamda ulaşılabileceğini açıkladı. Bu şekilde kobilerin en fazla şikayet ettiği bürokrasiyi ortadan kaldıracaklarını anlatan Mustafa Kaplan, ayrıca kurulacak çağrı merkezi ile hizmet vereceklerini söyledi.

KOSGEB olarak şirketlerin daha fazla desteklenmesi için, "İşbirliği-Güçbirliğ" projesi destek programını hayata geçirdiklerini dile getiren Kaplan, yeni destek programlarının KOSGEB'in genişleyen hedef kitlesinin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verebilecek şekilde tasarlandığını kaydetti. Kaplan; "Yeni destek programlarımız, erişimi kolay, etkin, Yalın ve esnek olacak. Bu şekilde 6 ayrı program geliştirdik. Bunlardan ilki Kobi proje destek programıdır. Bu program ile Kobi'lere 150 bin TL geri ödemesiz hibe kredisi veriyoruz. Bir diğer programımız olan Ar-ge İnovasyon programı ki; tasarım projeleri ile işletmelere 400 bin TL hibe destek kredisi almalarını sağlıyor. Ortakl laboratuar destek programı ile 250 bin TL geri ödemesiz, 500 bin TL'de geri ödemeli hibe veriliyor. Bunun için mikro ölçekli işletmelerin güçlerini birleştirmeleri gerekiyor. Tematik Proje Destek programı ile Sivil Toplum Kuruluşları ve Oda'lara rehberlik etmeyi amaçlayan KOSGEB, Girişimcilik Destek Programı ve Genel Destek Kredisi programı ile kobilere destek olacaktır." dedi.

ALİ BOĞA: KOSGEB AĞRI KESİCİ GİBİDİR

Dış Ticaret Müsteşarı Ali Boğa ise toplantıdaki konuşmasında ülkedeki işsizlik sorunu ve küresel ekonomik krizi üzerinde durdu. Türkiye'de işsizlik sorunu olmadığını, tek sorunun niteliksizlik olduğunu anlatan Boğa, işsizlerin genelde 'her işi yaparım' diyenlerden oluştuğunu açıkladı. Artık 'her işi yaparım' diyen değil 'kendi işimi en iyi yaparım' diyen eleman yetiştirilmesi gerektiğini ısrarla vurgulayan Boğa, işletmelere de kendilerini yenileme çağrısında bulundu. KOSGEB'in ağrı kesici gibi olduğunu aktaran Ali Boğa, "Ağrı kesinci alınca ağrınız gider ama daha sonra yeniden başlar. Sürekli ağrı kesiciyle de hayat devam etmez. Ağrınız geçince kendinizi tedavi etmenin yolunu bulmalısınız." dedi.

Ali Boğa işletmelerin birleşerek güçlenmesi gerektiğini de belirttiği konuşmasında, aile şirketlerinin dağılması sonrasında oluşan yeni şirketlerin uzun ömürlü olmadıklarını anlattı.