PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Orlando seride 3-2 geriye düştü



UZMAN
13.05.2009, 23:24
Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) play-off mücadelesinde, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun da forma giydiği Orlando Magic, serisinin 5. maçında Boston deplasmanında Celtics'e 92-88 yenildi.

Mücadeleye iyi başlayan ve ilk 3 çeyrekte üstün taraf olan Magic, 11 sayılık farkı son 3 dakikada koruyamayarak Celtics'e boyun eğdi ve seride 3-2 geriye düştü.

Boston'da TD Banknorht Garden'da yapılan ve 18 bin 624 kişinin izlediği karşılaşmada, 18 sayı, 2 savunma ribauntu, 7 asist ve 1 top çalmalık performans sergileyen Türkoğlu, tüm çabalarına rağmen yenilgiyi engelleyemedi. 2 sayılık atışlarda 9'da 7 ve serbest atışlarda 4'de 4 isabet bulan Türkoğlu, 5 kez denediği 3 sayılık atışta başarılı olamadı.

Magic'de Rashard Lewis 19, Rafer Alston 16 sayı üretirken, 12 sayı ve 17 ribauntla pota altından eli boş dönmeyen Dwight Howard'ın çabaları da galibiyete yetmedi.

Saha ve seyirci avantajını iyi değerlendirerek seride liderliği yakalayan Celtics'de ise Glen Davis 22, Paul Pierce 19, Ray Allen 13 ve Stephen Marbury de 12 sayıyla oynadı.

Bu 2 takım arasında serinin 6. maçı 15 Mayıs Cuma günü TSİ sabaha karşı yapılacak.

HİDAYET: “SON 2 DAKİKADA TECRÜBELERİNİ ORTAYA KOYUP, ÜSTÜN PERFORMANS GÖSTERDİLER”

Maçtan sonra soyunma odasında açıklama yapan milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, Boston Celtics'in son 2 dakikada çok üstün bir performans göstererek galip ayrıldığını ve yarı final şanslarını zora soktuklarını söyledi.

Karşılaşmada, 19 sayı, 8 asist ve 3 ribauntla oynayan Türkoğlu, Boston Celtics'in son çeyrekte tecrübesini ve saha avantajını kullanarak galip geldiğini ve üzgün olduklarını belirtti.

Orlando'da yapacakları son maçı da alarak cuma günü serinin son maçı için tekrar Boston'a gelmek istediklerini söyleyen Türkoğlu, sakatlığına rağmen takımın çeyrek final 5. maçındaki en iyi oyuncularından biri oldu.

Türkoğlu, dizindeki sakatlık nedeniyle soyunma odasında kendisine özel tedavi uygulanırken ısınmalara da takımla beraber çıkamadı. Milli basketbolcu, karşılaşmada 36.34 dakika süre aldı.

Orlando'da Rashard Lewis 19 sayı ile oynarken, yıldız oyuncu Dwight Howard 12 sayıda kaldı.

Takımın antrenörü Stan Van Guy da son dakikalarda gelen yenilgiden çok büyük üzüntü duyduğunu kaydetti.

Boston Celtics'de ise Kevin Garnett'in sakatlığında Glen Davis ve Paul Pierce takımlarını sırtladılar. Davis, 22 sayı, 2 asist, 4 ribaunt ile oynarken, Pierce 19 sayı 8 asist ve 3 ribauntla takımlarının galibiyetine önemli katkı sağladılar.

LAKERS, SERİDE 3-2 ÖNE GEÇTİ

Batı Konferansı yarı final 5. maçında, Los Angeles Lakers, sahasında Houston Rockets'ı 118-78 yenerek seride 3-2 öne geçti.

Staples Center'da yapılan ve 18 bin 997 kişinin izlediği maçta Kobe Bryant, 26 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, tam 7 oyuncusu çift haneli rakama ulaşan Lakers, rakibine ezici üstünlük sağladı.

Pau Gasol 16, Andrew Bynum 14, Trevor Ariza 13, Jordan Farmar 12, Lamar Odom ile Josh Powell ise 10'ar sayı üreterek, Lakers'ı 3-2 liderliğe taşıdılar.

Çinli oyuncusu Yao Ming'den yoksun 2. maçına çıkan Rockets'da ise Aaron Brooks 14, Von Wafer 13 ve Luis Scola da 12 sayı üretebildi.

Bu 2 takım arasında serinin 6. maçı 15 Mayıs Cuma günü TSİ sabaha karşı yapılacak.

Konferans yarı finallerine, yarın TSİ sabaha karşı Denver Nuggets ile Dallas Mavericks (3-1) arasında yapılacak Batı Konferansı yarı final 5. maçıyla devam edilecek.