PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Parapsikoloji Ve Spiritüelliği Anlamak



Darkplus
13.05.2009, 22:14
'' Herşeyden önce parapsikoloji dalında adlandırılan yetiler her ruhun, dolayısıyla her bedenlinin sınırlarını aştığı takdirde kimseye ihtiyaç duymadan yapabileceği, asla kötü amaçlarla girilmemesi gereken(etki-tepki yasası gereği), fazla ilgi ve meraka ihtiyacı olmayan(çünkü aslolan tecrübe ve ruhsal deneyimdir) bir alandır. elbette beyninin %20'sini kullanabilen insanoğlu daha fazlasını kullanabildiğinde yetenekleri kaçınılmaz olarak artacaktır. tarihte bu işin sahtekarları olduğu kadar incelenmesi gereken ve bu tip yetenekler geliştirmiş olan insanlar mevcut olmuştur. üstelik parapsikoloji günümüzde bir bilim dalı ve aynı zamanda hayatın bir gerçeği olarak kabul edilmiştir(bunu kabul etmeyen sözde bilim ve din insanlarını kastetmiyorum)
spiritüellik ise kökü spirit olan ruhdan ileri gelen, ruhsallık demektir. içerisinde yüksek titreşimli boyutlardan ve ileri düzeyli varlıklardan alınan bilgi anlamına gelen medyomluğu da barındırır(türkiye'deki karşılıkları olan medyum memiş,keto ve din kisvesi adı altında yapılan gariplikleri kastetmiyorum) her beden ruhla çalıştığı, ruhsuz bir bedenin ölü olarak isimlendirilmesinden dolayı aslında doğal olarak kabul edilmesi gereken bu alan ne yazık ki günümüzde belli bir kesimin ilgilendiği ve çalıştığı bir alan olarak kalmıştır.
sonuç olarak parapsikoloji ve spiritüellik,ezoterizm, metafizik gibi konular ancak bunu anlamaya yetisi bulunanların ve ruhsal gelişmişlik düzeyi buna elverişli olanların kabul gördüğü bir konumdadır. her yeniçağcının diyebileceği gibi, zaman insanların yüzüne gülmekte ve güneş yaklaşmaktadır. umarım insanoğlu olarak gelen bu zamanı en iyi şekilde değerlendirir ve hem kendimizi, hem insanlarımızı, aynı zamanda dünyamızı ve diğer canlıları da içine alıcak şekilde batıni kıyamete taşıyabiliriz. sevgi ve ışıkla kalın.. ''