PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüketiciye 'full HD' uyarısı



LaFontaine
11.06.2010, 09:02
Tüketiciler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Dinç, sadece Dünya Kupası maçları izlemek için full HD televizyona 2-3 bin lira daha fazla ödenmesinin doğru bir tüketici davranışı olmadığını söyledi.


http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/2010610/139157.jpg

Dinç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRT'nin Dünya Kupası maçlarını HD kalitesinde yayınlayacağını açıklamasının ardından tüketicilerin görüntü çözünülürlüğü 1920-1080 full HD televizyonlardan satın alma eğilimine girdiği belirti.

Ancak Türkiye'deki televizyon kanallarının HD kalitede yayın yapmadığını anlatan Dinç, ''Şuan evlerimizde bulunan ve eskidiği için çöpe attığımız televizyonlarda bile HD özelliği var. Yani yıllardır, buna uygun yayın yapılmadığı halde, kullanmadığımız özelliğe fazladan para vermişiz'' dedi.

Dünya Kupası maçlarını izlemek için HD veya Full HD özellikli televizyonlara, benzer bir şekilde gereksiz yere para verileceğini savunan Dinç, şunları kaydetti:

''Sadece Dünya Kupası maçları izlemek için full HD televizyona 2-3 bin lira ödenmesini tüketici davranışı açısından doğru bulmuyoruz. Teknolojik ürünlerde 2 yıllık bir perspektifin dışına çıkılmamalı. Çünkü evladiyelik teknolojik ürün satın alınmaz. Dünya Kupası maçı izlemek için bu kadar parayı verdiğimiz HD teknolojisine, Türk televizyon kuruluşları belki 10 yıl sonra geçecek belki de 2 seneye kalmadan ve Türkiye'de HD yayın başlamadan dünya teknoloji devleri, HD'den daha üstün sistemlerle çalışan tv üretime geçecek. Şuan HD özelliğe sahip televizyonlar, özelliklerine göre 1200 liradan başlayıp 8 bin liraya kadar çıkıyor. Doğru olan, Türkiye'de HD yayını tam olarak başlamadan HD özelliğe sahip televizyon alınmaması...''

-FERRARİ'Yİ SATIN ALIP LPG TAKTIRMAYA BENZER-

Dünya Kupası'ndan sonra bir daha belki de tek bir kez bile kullanılmayacak HD özelliğine bu kadar paranın verilmesinin doğru olmayacağı konusunda tüketiciyi uyarmayı bir görev bildiklerini belirten Dinç, ''Öte yandan, parası olan tabi ki HD özellikli televizyon alabilir, buna kimse karışamaz. Ancak bu durum, bir hız aracı olan Ferrari'yi satın alıp LPG taktırmaya benzer'' dedi.

Dinç, tüketicinin televizyonda kullanmayacağı özelliklere para vermemesi için mağazaya gitmeden önce istediği özellikler hakkında ön araştırma yapmasının büyük yarar sağlayacağını sözlerine ekledi.