PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Star Wars: The Force Unleashed - Ultimate Sith Edition



ProfessionaL
27.05.2010, 20:32
Bilimkurgu sineması dendiğinde şüphesiz akıllara ilk olarak Star Wars serisi gelir. George Lucas’ın eşsiz zekası ve hayal gücüyle yarattığı bu evren 30 seneyi aşkın bir süredir hayatımızda var ve inanıyorum ki gelecek yıllarda da hayatımızda yer alacak. Bu yazımda George Lucas’ı, Star Wars’ı bir gelir kapısı olarak gördüğü için eleştirmeyeceğim, zaten bu yöndeki eleştirimi hatırlarsanız aile boyu rezalet bir oyun olan Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes incelememde yapmıştım. O rezalet oyunun üzerinden henüz birkaç hafta geçmesine rağmen LucasArts yeni bir Star Wars oyunu yayınlamakta gecikmedi, ancak Star Wars hayranları üzülmesin, bu sefer ki Star Wars oyun gerçekten kaliteli olmuş.

Star Wars: The Force Unleashed-Ultimate Sith Edition PC açısından kısmen gecikmeli bir oyun. Çünkü Star Wars: The Force Unleashed oyunu PS3 ve Xbox 360 için geçen yıl yayınlanmıştı. Yani oyun PC için 1 yıl geç yayınlandı. Oyunun adındaki Ultimate Sith Edition ise, oyuna sonradan eklenen ve her birinin bitirilmesi aşağı yukarı yarım saat süren 3 bölümü temsil ediyor, yani biz bu bölümler için bir nevi genişleme paketi diyebiliriz. Bu 3 bölüm alternatif bir Star Wars tarihinde geçiyor ve 3 bölümde de işlenen konular farklı. Zaten bölümleri bitirmeniz, bölüm sonlarında karşılaşacağınız düşmanlarınıza da bağlı olarak, yarım saat gibi bir şey süreceğinden bu bölümlerin konularına hiç değinmiyorum. Ancak bölüm sonlarında şaşıracağınızı temin ederim.

DARTH VADER OLMAK VARMIŞ
Gelelim oyunumuzun asıl hikaye kısmı olan Star Wars: The Force Unleashed’a. Oyunun hikayesi “Sith’in İntikamı” ve “Yeni Umut” filmleri arasında bir zamanda geçiyor. Yapımcılar daha oyunun hemen başında Star Wars fanları için büyük bir sürpriz hazırlamışlar. Oyuna Darth Vader’la başlıyoruz. Evet, hani şu koca cüsseli, solunum problemi yaşayan, ancak buna rağmen sahip olduğu Jedi güçleri sayesinde dünya çapında belki de en çok hayranı olan kötü karakterle. Peki ne işimiz var bizim Darth Vader’la?

Evren karanlık günlerden geçmektedir. İmparatorluk Eski Cumhuriyeti yıkmıştır ve Jedilar’ın da büyük bölümünü yok etmişlerdir. Kurtulanlar ise İmparatorluk casuslarınca yerleri tespit edilip, yok edilmektedirler. İşte yine böylesi bir zamanda İmparatorluk casusları Wooki’lerin ana gezegeni olan Kashyyyk’a yalnız bir Jedi’ın sığındığını öğrenmişlerdir ve Darth Vader da bu durumla bizzat ilgilenmek için bu gezegene gitmiştir. İşte biz de tam olarak burada yönetimi ele alıyoruz ve belki de en karizmatik kötü kahraman olan Vader’ı yönetmeye başlıyoruz.

Oyunu oynamaya başladığımda ilk gözüme çarpan yan tarafımdan geçen koca uzay gemileri oldu. Bu manzara gerçekten oldukça etkileyici ve İmparatorluk askerlerinin bir gezegeni nasıl istila ettiğini de çok iyi yansıtıyor. Daha doğrusu oyunun yapımcıları bu duyguyu oyuncuya çok iyi hissettiriyor. Kısa süreli bu manzarayı izledikten sonra Vader’la yolumda ilerlemeye başladım, ancak hareketlerinden bile Vader’ın asaleti hissediliyor. Normalde herhangi bir oyunda yönettiğimiz karakter koşar ya, o yürüyor. O yüzden ulaşmamız gereken yere biraz geç varıyoruz, ama olsun o karizmaya değer. Yolumuzda ilerlerken bizi yüzlerce Wooki karşılıyor ve üzerimize doğru atlayan Wookileri elimizin tek bir hareketiyle farklı bir yöne fırlatmak gerçekten insana büyük bir haz veriyor. Sonunda öldürmemiz gereken Jedi’ın yanına geliyoruz ve tam işini bitirecekken Vader’ın kılıcı elinden gidiyor. Vader dönüp baktığında kılıcı ufak bir çocuğun tuttuğunu fark ediyor ve ondaki potansiyeli anlayarak onu kendi öğrencisi olarak yetiştirmeye karar veriyor, tabi bunu gizlice yapıyor. Çünkü böyle bir şey yapma yetkisi yok.