PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes



ProfessionaL
27.05.2010, 20:24
İlk Star Wars filmi bundan yaklaşık 35 sene önce yayınlandı ve o tarihten bu yana da Galaksi'nin çok uzak köşesinde yaşanan bu olaylar çok büyük bir hayran kitlesi kazandı. Star Wars filmleri kimilerine göre birer başyapıt, kimilerine göreyse içi boş birer aksiyon filmi. Ben bu iki görüş içinde sessizliğimi korumayı yeğliyorum, ancak artık Star Wars evreninin yaratıcısı George Lucas'ın bu başyapıtını yalnızca gelir kapısı olarak gördüğüne inanmaya başladım. Onca Star Wars oyuncağı, çizgi romanı, kitabı, saymaya zaman bulamadığım çoklukta Star Wars oyunu… Ve şimdide sizlere bu furyanın en son halkalarını tanıtayım. 2008 yılında Star Wars: The Clone Wars adlı bir animasyon beyazperdeye yansıdı, görsel açıdan son derece yoksun olan bu animasyonun neden yapıldığı her halinden belliydi. Ardından 2009 yılında yine aynı adı taşıyan, aynı görselliklere sahip olan bir animasyon dizisi TV'lerde gösterilmeye başlandı. Yanlış hatırlamıyorsam bu dizi ülkemizde de Cartoon Network kanalında yayınlanıyor. Ve geldik serinin son halkasına Star Wars The Clone Wars: Republic Heroes. Aslında bu 3 ürün birbiriyle oldukça bağlantılı. Çünkü karakterlerin çizimleri ve olayların yaşandığı zamanlar birbirine uyuyor. Republic Heroes ufak oyunculara hitap eden bir oyun, zaten son birkaç üründür George Lucas'ın yaptığı "Ufak Star Wars Hayranları" açılımını fark etmişsinizdir eminim. Malumunuz artık çoğu Star Wars hayranı yetişkin oldu ve artık yeni gelirler için evreni tanımaya aç yeni kitleler lazım. Her neyse dediğim gibi Republic Heroes çocuklar için geliştirilen bir oyun ancak bu, oyunun her türlü teknik açıdan yoksun olmasını gerektirmiyor.

GALAKSİ’NİN UZAK KÖŞESİNDEKİ, VASAT OYUN
Oyun 3. şahıs görüş açısına sahip ancak, kamera klasik olarak karakterimizin arkasından görmeye odaklı değil, daha çok ekranı kuş bakışı türünde görüyoruz, kamera açısı zaman zaman değişiyor. Yani çevreyi daha rahat bir şekilde görebilmemiz için hazırlanmış. Kamera görüş açısından pek şikayetçi değilim, en azıyla fazla kör nokta bırakmıyor ve karambole atlayışlar yapmak zorunda kalmıyoruz. Gerçi yapsak da ne olur ki... Çoğu boşluk kenarında aşağıya düşmeyelim diye görünmez duvarlar mevcut. Bununla birlikte karakteriniz bir yerden diğerine atladığı zaman otomatik olarak inmesi gereken yere iniyor, yani "Eyvah! Buradaki atlama noktaları çok dar, nasıl tutturacağım?" diye düşünmenize gerek yok, siz ileri ve atlama tuşuna basın, gerisini karakteriniz hallediyor. Jedilar'da pek sorun çıkartmayan kamera görüşü, bir askeri yönetmeye başladığımızda ise ufak ufak sorunlar çıkartıyor. Özellikle de geniş alanlardaki çatışmalarda, kamera bir noktaya odaklanıyor ve o bölgedeki düşmanlarınızı temizlemeden diğer taraftaki düşmanlarınızla ilgilenemiyorsunuz, böylesi bir zorlama pek hoşuma gitmedi açıkçası.

Oyun Cartoon Network'deki seriye dayandırılmış olduğu için, seriye ait birçok karakteri oyunda da görüyoruz. Ayrıca oyunda Anakin Skywalker, Ahsoka Tano ve Obi-Wan Kenobi karakterlerini yönetiyoruz ve böylece yaşanan olayları farklı perspektiflerden görmüş oluyoruz. Ayrıca Jedilar harici, klon askerleri olarak da mücadele etmemiz gereken bölümler oyunda mevcut. Bunların dışında bitirdiğimiz bölümleri farklı Jedi’lar ve Star Wars evreninin ünlü askerlerini yöneterek tekrar oynayabiliyoruz. Oyundaki en büyük yardımcımız ise Master Yoda. Oyunun başlarında veya takılacağımız bir yere geldiğimiz zaman ekranın alt bölümünde Yoda çıkarak bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor. Eğer hala o yerde oyalanmaya devam ederseniz, yine belirip az önce söylediklerini hatırlatıyor. Bu, siz o yeri geçene kadar da devam ediyor. Bu yetişkin olmayan oyuncular için iyi bir uygulama gibi gözükse de, keşfetmeye aç kendi kendine bir şeyler başarmak isteyen insanlar için sinir bozucu bir uygulama olmuş diyebilirim.