PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : The Sims 3: World Adventures



ProfessionaL
27.05.2010, 19:39
Sims dünyanın en çok tutulan serilerinden biri. Bu serinin tercih edilebilirliği ve popülaritesi onun günlük yaşamı oyundaki her alanda mümkün kılmasında saklı. Bu yeni formatta sıradan günlük ilgi alanlarımız değişiyor gibi. Sims tarihine dönüp baktığımızda arkamızda 17 geliştirme paketi ve 100 milyonun üstünde bir satış rakamıyla karşılaşıyoruz ve bu başarılı grafik 2000 yılında ilk Sims oyunu geliştirildiğinden beri devam ediyor. World Adventures'ın da bunların arasında yer alması bizim için pek şaşılacak bir şey olmayacaktır.

Bu yeni paket oyuna uluslararası bir açılım getiriyor ve oyunculara simslerini Çin, Mısır ve Fransa’nın egzotik mekanlarına gönderme imkanı sunuyor. Buna ek olarak yerel şehirleri araştırma görevi de üstleniyorsunuz. Yeni paketin getirdiği diğer bir özellik ise araştırma ve bulma görevlerinden oluşan küçük bir yapboz oyununu da, Sims fanlarına sunması. Tabi ki oyundan bundan çok daha fazlası mevcut. Oyuncuların simslerini ve sims evlerini daha değerli hale getirebileceği küçük, fakat gerçekten çok eğlenceli eklemeler de bu yeni ek pakette sizleri bekliyor.

Oyunun odak noktası 3 yeni şehirde toplanıyor. Shang Simla, Al Simhara ve Champs Les Sims. Bu şehirlerin her biri sağlam yapılı evlere ve gezinmek için muhteşem dükkanlara sahip. Yeterince paraya sahip olursanız bu 3 şehirden herhangi birine gidebilirsiniz. Orada kalma sürenizi ise yeni şehirdeki gerçekleştirdiğiniz görevlerdeki başarınızla belirlenen, Sims Visa leveliniz tayin ediyor. Başlangıçta yatak, banyo ve bardak gibi en çok kullanabileceğiniz, sizin için gerekli olan temel ihtiyaçlara sahip oluyorsunuz ve oyuna bu şekilde başlıyorsunuz.

Yeni şehirlerdeki en iyi eğlence kaynağı ise macera panosu. Burada yardıma ihtiyacı olan yerlilerden gelen postaları, topladığınız kıymetli metalleri ya da araştırdığınız tarihi mekanları bulabilirsiniz.

Bunlara ek olarak piramitleri ya da diğer tarihi mekanları araştırmanın World Adventures’ın sadece küçük bir kısmı olduğunu bilmeniz gerekli. Tanışacağınız bir sürü arkadaş, ziyaret edeceğiniz bir sürü mağaza ve bunlar gibi daha bir sürü şey bu oyuna eklenmiş durumda. Bir aile ile samimiyetinizi arttırmak size onların temel kişiliğini açıklayan gizli bir kitabı bulmak için size evi araştırma imkanını sağlıyor. Ya da sıradan 3 kişinin yerel bir iş hakkındaki gerçek düşüncelerini öğrenme imkanını size tanıyor.

Eski hatıralara ek olarak yaptığınız buluşlar sizin sims evinizde dekor olarak da yer alabiliyor. Örneğin tarihi bir mekandan bulduğuz tarihi bir eseri getirip kendi kahve masanızın üstüne koyabilirsiniz ya da hünerli bir yemek pişirme makinesini garajınıza kurabilirsiniz. Dilerseniz yabancı kişileri bir bardak meyve suyu içmek için evinize davet edebilirsiniz, tercih sizin. Gerçekten bu konuda oyun tasarımcıları işlerini çok iyi yapmışlar. Macera dolu bir dünyadan, sıradan ev yaşamınıza döndüğünüzde sanki hiçbir şey yaşamamışsınız gibi olmuyor. Artık evlerinize bodrum katı ekleyerek tamamen tuzaklarla, puzzlelarla dolu içinde karmaşık yapıların olduğu kendi mini-mezarlarınızı oluşturabiliyorsunuz da, bu da sıkıcı partilerinizdeki tüm buzları eritiyor.

Daha atletik ve gizemli simsler dövüş sanatlarını öğrenebiliyorlar. Bu simslerinizin stresini azaltmaya yardımcı oluyor, yeteneklerinin daha da gelişmesine imkan sağlıyor ve bazen de telepati kabiliyetilerini daha da arttırıyor. Sizin de tahmin ettiğiniz gibi Sims 3 bu pakette bir dizi fantastik elementi sizin huzurunuza çıkarıyor. Bu oyundaki en geniş kapsamlı macera aslında tarihi incelemelerden oluşuyor. Fakat oynadığı oyunda daha çok gerçeklik arayan oyuncular ise çok da uzaklarda yer almayan süper doğal elementleri araştırıp bulma imkanına da sahipler.

World Adventures gelecekte çıkacak sims paketleri için aslında bir yol göstermiş durumda. Her yeni pakette daha da gelişen Sims ailesi de bu pakette yine bir hayli yol kat etmiş gözüküyor. Oyuna eklenen birkaç yeni müzik ve simcenin daha da geliştirilmesi paketteki diğer artılar olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun eksilerinden bahsedersek… Bir eksiğini gören varsa bana haber versin lütfen. Güzel oyunlu günler…