PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekonomide Toparlanma Başladı



OnLine
25.05.2010, 18:05
EKONOMİDE TOPARLANMA BAŞLADI
http://www.habernet.net/images/haber/602.jpg

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konseyi Ortak Bildirisi'nde, 2009 yılının son çeyreğinden itibaren ekonomide


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Odaları Konseyi Ortak Bildirisi'nde, 2009 yılının son çeyreğinden itibaren ekonomide ve sanayi üretiminde toparlanma sürecinin başladığı belirtdi.
Bildiride, ''Büyümenin öncü göstergeleri diyebileceğimiz sanayi üretimi, yeni şirket kuruluşları, yurtiçi siparişler, KDV-ÖTV tahsilatları, elektrik kullanımı ve ihracatta son dönemde ciddi artışlar vardır'' denildi.
TOBB'dan yapılan açıklamada, TOBB Sanayi Odaları Konsey Toplantısı'nın; TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve Konsey üyelerinin katılımıyla dün TOBB Merkez Binasında yapıldığı hatırlatıldı.
Ortak bildiride, Konsey toplantısında, Türk ekonomisinin ve özellikle sanayi kesiminin sorunlarının detaylı biçimde görüşüldüğü ifade edildi.
Geçen yılın son çeyreğinden itibaren ekonomide ve sanayi üretiminde toparlanma sürecinin başladığı belirtilen açıklamada, büyümenin öncü göstergeleri olan sanayi üretimi, yeni şirket kuruluşları, yurtiçi siparişler, KDV-ÖTV tahsilatları, elektrik kullanımı ve ihracatta son dönemde ciddi artışlar yaşandığı kaydedildi.
Olumsuz gelişmenin ise dış ticaret alanında, ithalatın ihracattan çok daha hızlı artması olduğu ifade edilen açıklamada, ilk 3 ayda ithalattaki artışın yüzde 33'e ulaştığı, buna karşılık ihracat artışının yüzde 7'de kaldığı belirtildi.
Açıklamada, senet protestoları ile ödenemeyen çeklerin hacminde nispi bir gerilemenin göze çarptığı, tüm bu gelişmelerin 2010 yılının ilk çeyreğindeki büyüme oranının çift haneli olacağına, 2010 yılının tamamındaki büyümenin ise yüzde 6'ya ulaşabileceğine işaret ettiği kaydedildi.
__________________