PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Demirtaş: "Kandil'e gitmeye hazırız"



Düşes*
25.05.2010, 08:38
Demirtaş, "Burada bir kez daha tarih yazıyoruz. Ölüme giden yolları kapattık, barışın yolunu açmak için buradayız. Hükümete sesleniyoruz. Kandil'e savaş uçaklarını değil, barış heyetini gönderin. Biz BDP olarak da kalıcı barış için Kandil'e gitmeye hazırız" dedi.

Yüksekova İlçe merkezinde bir araya gelen ve aralarında BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer ve Fatma Kurtulan, Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş, Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, kapatılan DTP'nin siyasi yasaklı milletvekili Aysel Tuğluk ve beraberindeki binlerce kişi 5 kilometre mesafede bulunan askeri havaalanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından bir açıklama yapan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Kandil'e savaş uçaklarını değil, barış heyetini gönderin. Biz BDP olarak da kalıcı barış için Kandil'e gitmeye hazırız" dedi.

Barış çabalarının ne kadar gerekli olduğunu burada bir kez daha gördüklerini dile getiren Demirtaş, "Bu halk barışa ne kadar ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyor. Bunun için alanlarda hep barışı haykırıyor" şeklinde konuştu. "Başbakan bu barış çabalarının kıymetini bilmelidir" diyen Demirtaş, "Bugün emir verdiği uçaklar belki bu halkın evlatlarını öldürüyor olabilir, ama gün gelecek ki onun iktidarını da bitirecektir" diye konuştu.

-"KARARLI DURUŞUMUZ BARIŞI SAĞLAYACAK"-

"Bu dağlar artık zulüm görmek istemiyor" diyerek operasyonlara karşı tepkisini dile getiren Selahattin Demirtaş, "Bizler de artık zulüm ve kanın yaşandığı dağlar değil çiçeklerin açtığı dağlar görmek istiyoruz. İnanıyorum ki, bu kararlı duruşumuz en sonunda barışı sağlayacaktır" ifadesini kullandı. Türk halkına da çağrıda bulunan Demirtaş, "Batıdaki halka çağrı yapıyoruz. Akan kana karşı Türk halkı da barış için yollara düşmesi gerekiyor" dedi.

-"KANDİL'E GİTMEYE HAZIRIZ"

"Başbakan ve hükümet 35 TL'lik gaz maskesi almayıp Zonguldak'taki insanları ölüme terk ederken milyon dolarları savaşa aktarıyor" diyen Demirtaş, hükümete de çağrıda bulunarak şunları söyledi:

"Bu ülkede barış gelmediği sürece insanlar 4 TL karşılığında 35 TL'lik gaz maskesi olmadığı için hep ölüme gidecektir. Buradan başbakan ve hükümete ciddi çağrıda bulunuyorum. Kandil'e savaş uçaklarınızı değil, birliklerini değil, barış heyetleri gönderin. Biz BDP olarak da kalıcı barış için Kandil'e gitmeye hazırız. Başbakan eğer savaşta ısrar ediyorsa bunun altında kalacaktır. Sayın Öcalan'ın 11 yıldır sürdürdüğü barış çabalarına cevap verilmelidir. Eğer başbakan bu savaşı durdurup adım atmazsa kendi partisi de 'Kürt sorunu yoktur' diyen CHP gibi bu bölgede tabela dahi bulamayacaktır. Baykal gibi emekliye ayrılıp Antalyalarda tatil yapacaktır. Biz burada üç ülkenin sınırları olan bir noktada Erdoğan, Barzani ve Ahmedinejat'a sesleniyoruz. Gelin bu kanı hep birlikte durduralım."

-"BAŞBAKAN KÜRT SORUNUNU ÇÖZMEZSE CHP GİBİ TABELA PARTİSİ OLUR"-

CHP'ye de yüklenen Demirtaş “Kılıçdaroğlu’nun söylediği gibi CHP'de bir zamanlar Kürt sorunu yoktur, Güneydoğu sorunu vardır, o da açlık yoksulluktur dediği için CHP’nin bu topraklarda tabelası yoktur" diyerek şöyle devam etti:

"Şimdi AKP’liler CHP'den ders almamışlar. Sayın Başbakan bakın CHP'nin tabelası yok. Gün gelecek eğer bu politikalarda ısrarcı olursanız AKP tabelası da kalmayacak bu topraklarda. Gün gelecek eğer barışı sağlamazsanız Kürt sorununda barışı sağlamazsanız Baykal'la birlikte emekliye ayrılacaksınız. Bunu Başbakan’ın iyi idrak etmesi gerekir. Kürt sorununu çözemeyen bitiremeyen iktidarlar Kürt sorunu tarafından bitirildi. Kürt sorununu çözemeyen hükümet çözülür, Başbakan'ın son şansıdır. Seçimler öncesi bu halkın bütün Türkiye’nin özlediği barış ortamını sağlamak bu kadar mümkünken Başbakan’ın son şansıdır. Bunu kullanmalıdır, aksi halde Kürt sorunu Sayın Başbakan'ı da bitirecek, belki de Baykal’la birlikte Antalya sahillerinde dinlenmeye çekilecek” şeklinde konuştu.

ANKA