PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düşük Bel Yağ Yapıyor



UZMAN
23.04.2009, 03:28
Düşük Bel Yağ Yapıyor

Son yıllarda gençler arasında kullanımı yaygınlaşan düşük bel pantolonlara "uzun süreli kullanımı zararlıdır" uyarısı konulması istendi.

Modanın psikolojik etkisi

Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Giyim Endüstrisi ve Moda Tasarımı Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Çivitci, insanlar üzerinde modanın psikolojik etkisinin birçok araştırmada ortaya konulduğunu belirterek, modanın insanları etkileyen bir akım yaratmasının kitlelerin benzer giyinmesini beraberinde getirdiğini bildirdi.

Gençler arasında kullanımı yaygın

Son yıllarda kullanımı artan düşük bel pantolonların estetik ve sağlık açısından zararlarının görüldüğünü, düşük bel modasının etkisi altında kalan kuşakların risk taşıdığının söylenebileceğini kaydeden Çivitci, şunları söyledi:

"Bel bölgesindeki kalınlaşmanın estetik anlamda rahatsızlıklara sebep olduğu aynı zamanda sağlığı da olumsuz anlamda etkilediği bilinmektedir. Dolayısıyla insanları etkileyecek moda akımlarını yaratırken modacıların insanların hem psikolojik sağlığını hem de bedensel sağlıklarını göz önünde bulundurmaları bir toplumsal sorumluktur.

JuNi@R
23.04.2009, 11:49
Evet gercekten gıyıyoruz.Çok da abartanlar var. Ama asırıya kacmayalım engelleyemıyorsak:):):D

Bunun saglıgı bozdugunu duymustum daha once de.Hatırlattığın için tesekkurler bebek:);)

MeY
23.04.2009, 12:23
Giderek daha kalın belli oluyor insanlar bu pantolonlarında etkisiyle..