PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dolandırıcılara büyük operasyon



LaFontaine
06.04.2010, 14:39
Kurdukları 'e-ihale' adı verilen internet dolandırıcılığı ile birçok ülkede yaklaşık 800 bin Euro'luk dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen çete üyelerine Romanya'nın 12 ilinde baskın düzenlendi.


http://image.samanyoluhaber.com/Images/News/200971/78536.jpg

Düzenlenen 101 operasyon sonucunda yüzlerde çete üyesi gözaltına alındı.

Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Teşkilatı (DIICOT) savcılarının talimatı doğrultusunda harekete geçen güvenlik güçleri, bu sabah Bükreş'le birlikte toplam 12 ilde tespit edilen üç ayrı çete üyelerinin bulunduğu 101 merkeze baskın düzenledi. ABD istihbarat elemanlarının da destek verdikleri operasyonlarda 2006 yılından beri İspanya, İtalya, Fransa, Yeni Zelanda, Danimarka, İsveç, Almanya, Avusturya, İsviçre, Kanada ve ABD'de internet aracılığıyla kurdukları "e-ihale" isimli sistemle dolandırıcılık yaptıkları belirlenen çete üyeleri suç delilleriyle birlikte yakalandı. Sadece Valcea'daki baskınlarda 70 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre Romanya'daki baskınla eş zamanlı olarak çeteyle bağlantılı Çek Cumhuriyeti'nin Baykenti Prag ve ABD'de bulunan diğer çete elemanlarına da operasyon düzenlendi.

Yaklaşık 300 polis, 400 jandarma görevlisinin katıldığı operasyonlarla ilgili açıklama yapan DIICOT yetkilileri, suç örgütlerinin şu ana kadar uluslararası alanda 800 kişiden yaklaşık 800 bin Euro para çarptıkları belirtildi.