PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hakkari'de Mayınlı Saldırı



Ötüken
31.03.2010, 01:02
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu, 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Çukurca ilçesi Hantepe bölgesinde sürdürdüğü arazi arama faaliyeti sırasında mayın patlaması sonucu uzman çavuşlar Mehmet Kaya Çelik, Nuri Aydın ile Fatih Aydoğdu'nun şehit oldu. Patlamada uzman çavuşlar Salih Önsal ile Arif Kılıç'ın hafif yaralandığı belirtildi. Yaralı askerlerin Hakkari Askeri Hastanesi'nde tedavi altına alındığı, şehit askerlerin cenazelerinin törenin ardından memleketlerine gönderileceği kaydedildi. Bölgede hava ve kara destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır'ın 2 gün önce baba olduğu öğrenilirken, şehit Mehmet Kaya Çelik'in eşinin ise hamile olduğu ifade edildi. Bilecik Gölpazarı Devlet Hastanesi'ne Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışan Ümran Aydoğdu, eşi Fatih Aydoğdu'nun ölüm haberini nöbet çıkışı geldiği evin önünde verildi.

2 gün önce baba oldu
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde mayın patlamasında şehit olan jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır'ın 2 gün önce baba olduğu öğrenildi.
Şehit jandarma uzman çavuş Nuri Aydın Sağır'ın doğum için Hakkari'den 1 ay önce Sivas'taki baba evine gelen ve 2 gün önce de Sivas Devlet Hastanesi'nde bir erkek bebek dünyaya getiren eşi Havva Sağır ve ailesi, olayın üzüntüsü içerisinde. Eşinin şehit olduğu haberini babasının Emek mahallesindeki evinde sağlık ekipleri nezaretinde askeri yetkililerden öğrendiği belirtilen acılı eş Havva Sağır, olayın ardından rahatsızlandı. Sakinleştirici iğne yapılan Havva Sağır'ın oldukça bitkin olduğu ve ayakta duramadığı görüldü.
Şehit uzman çavuş Nuri Aydın Sağır ile yaklaşık 2 yıl önce evlendiği öğrenilen Havva Sağır'ın, doğum sonrası eşiyle telefonla görüştüğü belirtildi. Şehit uzman çavuşun, doğumun Sivas'ta gerçekleşmesini istediği için 1 ay önce eşini Sivas'a gönderdiği kaydedildi. Şehidin 2 gün önce dünyaya gelen oğluna, şehidin isteği üzerine "Timuçin Kaan" isminin verildiği, ancak nüfus cüzdanı henüz çıkartılmayan çocuğa bu üzücü olay nedeniyle babasının isminin verilmesinin planlandığı ifade edildi.
Hacı Mehmet Soyışık İlköğretim Okulu Müdürü olan baba Zekeriya Sağır, 6 çocuğundan en küçüğü olan oğluyla en son 20 gün önce telefonla görüştüğünü belirterek, "Vatanıma 42 yıl eğitimci olarak hizmet ettim. Oğlum da bu uğurda can verdi. Vatan sağ olsun" dedi. Anne Sebahat Sağır'ın şehit oğluyla gelininin evlilik fotoğrafına sarılarak ağıt yakması taziye ziyaretine gelenleri duygulandırdı.
Yaklaşık 2 yıllık uzman çavuş olduğu öğrenilen Nuri Aydın Sağır'ın cenazesinin Kayseri'de toprağa verileceği belirtildi.

Çelik'in eşi çocuk bekliyor
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, mayın patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Kaya Çelik'in (24) eşinin hamile olduğu öğrenildi. İki yıl önce evlenen ve göreve başlayan şehit Çelik'in eşinin, Hakkari'de bulunduğu belirtildi. Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Bahçelievler mahallesindeki eve giden askeri yetkililer ve sağlık ekibinden oluşan heyet, baba Mehmet Çelik'e, acı haberi verdi. Ardından, Çelik'in baba evi ile çevredeki binalara Türk bayrağı asıldı.
Mehmet Kaya Çelik'in şehit olduğunun Kovancılar ilçe merkezinde oturan ailesine bildirilmesinin ardından, Çelik'in ailesi ve yakınları, köyleri Akmezra'ya geldi. Baba Mehmet Çelik, köydeki alanda taziyeleri kabul ederken, kadınlar da evde ağıt yaktı. Baba Çelik, "10 çocuğum da olsa bu yola veririm. Kendi ülkem için, kendi devletim için 10 çocuğum da olsa kurban olsun" diye konuştu. Oğluyla son olarak 3 ay önce izne geldiğinde görüştüğünü, sürekli telefonda konuştuklarını anlatan baba Çelik, "En son önceki akşam konuştuk. Dün akşam sadece gelinimle konuştuk. Telefon açtı bize 'Şu anda operasyonda. Ben kendisiyle konuştum iyi' dedi. Bu ayın sonunda izne gelecekti" dedi.
Öte yandan, köyde Çelik'in komşusu olan jandarma komando er Erhan Çalışkan'ın da 24 Haziran 2008'de Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

Eşinin acı haberini nöbet çıkışı aldı
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlamasında şehit olan Uzman Çavuş Fatih Aydoğdu'nun (30) eşi Ümran Aydoğdu'ya haber, nöbet çıkışı geldiği evin önünde verildi. Temmuz 2007'de Bilecik Gölpazarı Devlet Hastanesi'ne Acil Tıp Teknisyeni (ATP) olarak atanan Ümran Aydoğdu, gece nöbetinden çıktıktan sonra Reşadiye mahallesindeki evinin önünde Kaymakam Ömer Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yarbay Uysal Ağağoğlu, Belediye Başkanı Vedat Kazıcı ile karşılaştı. Garnizon Komutanı Yarbay Ağaoğlu, Aydoğdu'ya, eşinin şehit olduğunu bildirdi. Kaymakam Şahin, Garnizon Komutanı Yarbay Ağaoğlu ve Belediye Başkanı Kazıcı, daha sonra Ümran Aydoğdu'ya taziyede bulundu. Ümran Aydoğdu, 5 yaşındaki kızı Yaren ve birlikte kaldığı annesi, Kaymakamlık tarafından tahsis edilen araçla Kırıkkale'ye gönderildi.
Kırıkkale'deki evinde taziyeleri kabul eden anne Serpil Aydoğdu (60), oğlu Fatih Aydoğdu ile 15 gün önce telefonda görüştüğünü, oğlunun kendisine dağa çıkacaklarını söylediğini belirtti. Sinir krizi geçiren Serpil Aydoğdu ile şehidin kardeşi Harun Aydoğdu'ya evin yakınında hazır bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti. Oğlunun 2 ay önce birliğinden izinli olarak kendilerini ziyarete geldiğini belirten baba Hilmi Aydoğdu, kendisine "Baba, az bir süre kaldı. 2 ay sonra ordudan ayrılıp sivil hayata döneceğim" dediğini söyledi. Aydoğdu, "Vatan sağ olsun, başka babalar ağlamasın, bitirin artık bunu" diyerek ağladı.

Ötüken
31.03.2010, 01:05
Ülkemizde artık şehit haberleri bile 5.sayfa haberi olarak geçiyor. Önceden yayına ara verirler, öncelikleri şehitlerimiz olurdu. Şimdi ara haberlerde dile getiriyorlar.

Zannediyorlarsa şehitlerimiz boşuna canlarını veriyor, bizleride vatan aşkında uzaklaştırmaya çalışıyor gibi düşüncelere kapılıyorlar ise büyük yanılgıya düştüklerinin farkına varsınlar.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Yakınlarına ise büyük sabır diliyorum. Kayseri'li şehit hemşerim olur. Hemde aynı köydeniz. Gurur duyuyorum !

Logic@
31.03.2010, 02:11
Çünkü eskiden 3-5 ayda bir bu tarz olaylar olurken artık neredeyse hergün oluyor ve artık sıradan bir durum gibi görülmeye başlandı malesef..
Ülkeyi bu hale düşürenler, katilleri davullarla zurnalarla karşılayıp yargılamadan serbest bırakanlar utansın..

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun.. Ailelerinede Allah sabır versin..