PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden Yine Terkedildin?



Düşes*
22.02.2010, 10:40
Yine mi terkedildin? Eğer şansla bir ilgisi olduğunu düşünseydik “kötü şans” derdik. Ama dürüst olalım, arka arkaya terkedilmen büyük ihtimalle senin suçun. Üzgünüz dostum. Biraz acı gerçek zamanı.

Bütün kadınların deli olduğunu düşünmek daha kolay, biliyoruz: seni anlamıyorlar, ne istediklerini bilmiyorlar, vs. İlişkilerinin başarısız olmasının nedeni sen olabilir misin peki? Belki bu yüzden yine terkedildin.

Kötü biri olduğun için değil; kötü davranış ve kötü karar çemberinin içinde dönüyor olmandan olabilir. Bazı ilişki hataları kendi kendini tetikler. Mesela, bir erkek çok yapışkan olduğu için terkedilebilir, ama terkedilmek bir sonraki ilişkisinde daha da yapışkan olmasını sağlayacaktır. Böylece tekrar tekrar terkedilicektir, bu da içinden çıkamayacağınız bir döngü olacaktır.

Eğer yine niye terkedildiğini anlamak istiyorsan okumaya devam et ve aşağıdaki örneklerden sana uyanı var mı bak.


Çok yapışkansınız

İlişkin için hevesli olman güzel birşey. Kızarkadaşların bu memnuniyetinden hoşlanıyor ama bu konuda hata yapma; yapışkanlık çizgisini geçmen çok kolay. Yapışkanlık hevesin ve karasevdanın sonucu olabilir yada savunma mekanizmasının. Kız arkadaşına sadece daha önce terkedildiğin için mi bu kadar sıkı tutunuyorsun diye sor kendine. Eğer cevabın “evet” ise bir daha terkedilmeden bu döngüyü kırman gerekiyor. Unutma, yokluk daha da çok bağlanmayı getirir.


Çok kıskançsınız

Biraz kıskançlık iyi birşey, ama o başka bir erkekle her konuştuğunda kavga çıkarmak değil. Eğer kızarkadaşların seni sürekli çok kıskanç olmakla suçluyorsa, kendine güven problemin olabilir. Daha önce hiç kızarkadaşın seni aldattı mı? Aldatılma hissi şu anki ilişkindeki davranışlarını etkiliyor mu?

Her kadın vefasız olacak diye birşey yok, gereksiz kıskançlık her kadını hayatından kaçırmaya ve başka ilişkilere yönlendirmeye sebep olabilir.


Sorumluluk almıyorsunuz

Bazı erkekler suçlama oyununu oynamaya bayılır. Hiç birşey sizin suçunuz değildir. Eğer kız arkadaşınızla kavga ediyorsanız, onun laf anlamazlığı yüzünden. Eğer üzgünseniz, onun yaptığı birşey yüzünden. Eğer mutsuzsanız, onun suçu. Hayatınızdaki kadınları sizi bırakana kadar suçluyorsunuz sonra da sizi bıraktıkları için suçluyorsunuz.

Ne kadar çok kadın size “ihanet ediyorsa” siz de onlara o kadar çok güceniyorsunuz. Eğer neden tekrar terkedildiğinizi merak ediyorsanız, aynaya uzun uzun bakmanızın zamanı gelmiş arkadaşım.

Neden tekrar terkedildiğinizi anlamak için daha sebeplerimiz var....


Çok iyisiniz
Bakalım bu tanıdık gelicek mi: kız arkadaşınızı etkilemek ve memnun etmek için olabildiğince iyi biri oluyorsunuz. Şikayet etmiyor, tartışmıyor ve asla sesinizi yükseltmiyorsunuz.
O sizin gülümsemenizi başka biri için bıraktığı zaman siz bir sonraki kıza daha da iyi davranıyorsunuz. Ortada bir neden yokken hediyeler alıyor, akşamları ona sırt masajı yapıyorsunuz. Ve işte bu yüzden yine terkedildiniz.

Aşağılık gibi davranın demiyoruz, ama “iyi adamlar en son bitirir” sözü boşu boşuna söylenmedi. Biraz daha sert olun, kendinize güvenin ve ilişkilerinizde daha başarılı olursunuz.


Ayrım yapmıyorsunuz
Eğer kendinizi sürekli terkedilmiş buluyorsanız belki de nedeni ayrım yapmadığınızdandır. Standartlarınızı düşürmenizin, kız arkadaşı bulmanızı kolaylaştıracağını düşünebilirsiniz. Ama sadece yanlış kızı seçeceğiniz anlamına geliyor bu. Sonra çaresizlikten alanınızı o kadar genişleteceksiniz ki yine yanlış karar alacaksınız. Biraz daha ayrımcılık yapmadan doğru kızı bulamayacaksınız. Doğru kişiyi bulmak demek biraz seçici olmanız demektir.


Duygusal olarak çok şey yatırıyorsunuz

Duygusal olarak çok yatırım yapmanız da terkedilme sebeplerinizden biri olabilir. Arkadaşlarınız kendilerine sevgili buldukça siz doğru insanı bulamayacağınızdan korkabilirsiniz. Doğal olarak yeni başladığınız her ilişki için acaba doğru kişi mi diye düşünerek başlayacaksınız. Doğru kişiyi bulamadıkça o kişiyi hiçbir zaman bulamayacağınıza emin olmaya başlayacaksınız. Böyle bir baskı sevgilinize verilen çok büyük bir yüktür ve ilişki daha başlamadan onu lanetler.


Kendi durumunuzu değerlendirin

Eğer durmadan terkediliyorsanız kendinizi değerlendirmenizin vakti gelmiştir. Bazı kötü ilişki alışkanlıkları edinmiş olmanız olası, ilişkinizi bitirebilecek derecede kötü olanlardan hemde. Aynaya bakın ve kendinize karşı dürüst olun.