PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yabancı casuslar ABD'ye böyle saldırdı!



UZMAN
11.04.2009, 18:49
ABD'de yeni bir hacker krizi yaşanıyor. Ülkesi açıklanmayan casusların hedefinde ne vardı?

ABD'de son dönemin en önemli sanal casusluk olaylarından biri meydana geldi. Yabancı ülkeler adına çalıştıkları açıklanan casuslar, ABD'nin elektrik enerji sistemini yöneten merkezdeki bilgisayarlara sızmayı başardılar. Hükümet yetkilileri casusların sisteme girip yapısını çözmeye çalıştıkları ve bazı zararlı yazılımlar yüklemeye teşebbüs ettiklerini açıkladı. Sisteme sızan kişilerin her hangi bir zarar vermek için bir girişimde bulunmadıkları da ifade edildi.

Hükümet yetkilileri konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, adını vermeyen bir güvenlik yetkilisi bu işin arkasında kim olduğuna yönelik soruları şu şekilde yanıtladı; "Daha önce Çinliler elektrik ve diğer konulardaki alt yapılarımızın sistemini çözmeye yönelik teşebbüslerde bulunmuşlardı. Ruslar da öyle". Bu açıklama ABD'nin bu saldırının ardında Çin veya Rusya'nın yer aldığından şüphelendiğini ortaya koyuyor. Fakat bunun yanı sıra terörist gruplardan da şüpheleniliyor.

Uzmanlar saldırganların hemen değil, olası bir kriz veya savaş durumunda elektrik sistemlerini çökertmeye çalışacaklarını, son denemenin bu yönde bir çaba olduğunu tahmin ettiklerini ifade ettiler.

Çin'den gelen açıklamalar ise, saldırı girişimi ile kendilerinin bir ilgisi olmadığı yönünde...